kooma

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
TERE,olex hea teada millal saabub surm,kui inimene on suhkruhaige ja langeb kooma.olen 2 korda kiirabi pidanud kutsuma sellisele tegelasele,kes on tarbinud alkoholi ja on langenud kooma.veresuhkur on olnud 0,9.aitäh.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11649/kooma
RE: kooma
inimeseti erinev....lapsed ja vanurid, väiksema kaaluga inimesed - neil rutem
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11654/kooma
RE: kooma
Imelik, et üldse selline küsimus on küsitud. Selliste asjade puhul on alati asi individuaalne. Ei saa määrata aega, saab vaid pealiskaudselt mingid umbes ajad õelda... Isegi suhkrulangemise nähud on erinevad. Ennem koomad on tõenäoliselt krambid.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11665/kooma
RE: kooma
küsija ei ole ju ise diabeetik vaid on diabeetikust sõpra aidanud. Tubli oled kui huvi tunned! Kui inimene ise ei ole diabeetik ega diabeetiku vanem siis nö tavateadmistega ei peagi teadma, et sellist kindlat aega ei saa määrata. Mina ka enne lapse haigeks jäämist teadsin vaid üldiselt, et suhkruhaiged peavad piirama palju nad süsivesikuid söövad ja kindlale süsivesikute hulgale vastab kindel kogus insuliini. Nüüd ajavad sellised "teadmised" mind muidugi naerma... Aga tõsi ta on, et asi on individuaalne. Olen netist lugenud et hüpo tõttu teadvuse kaotamise järel on teadvus ka ise tagasi tulnud ilma välise abita aga kellelgi ma selliseid inimkatseid muidugi teha ei soovita!
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11669/kooma
RE: kooma
näen, et vastajaid pole. minu pojal oli, et hakkas hommikukohvi sülle ajama ja läks kraanikausi juurde pesema end, kaks korda kordus, ja äkki kukkuski kokku. koheselt olid krambid vist õige vähe, taipasin mis juhtus ja helistama kiirabisse. ta oli maas köögi põrandal. ju siis koomas. krambid algasid, kui kiirabi tegi süsti veeni, mispeale asi läks nii hulluks, et ta pandi rahusti abil magama, et haiglasse transportida. seal ta ärkas, olin just seal, teadis oma nime ja vanust, ja mina olin üliõnnelik, et niigi läks. et mõistus korras. oli jube üleelamine.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11670/kooma
RE: kooma
maria vist ei tea, misasi on kooma. See oli lihtsalt teadvusekaotusega hüpo, koomas inimesele pole rahustit kohe kindlasti vaja.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11671/kooma
RE: kooma
No kuulge, need on 2 iseasja ja nimetatakse neid: HÜPERGLÜKEEMILINE KOOMA JA HÜPOGLÜKEEMILINE KOOMA. Et siis ikkagi kooma:)
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11672/kooma
RE: kooma
Echo Kui viitsiksid teema algataja küsimuse uuesti üle lugeda, siis küsimus oli madalast vs'ist tingitud teadvuse kaotsest. Ei ühte ega teist, mida suurte tähtedega trükkisid:)) Kuigi jah, ta nimetab seda seisundit koomaks... antsla Ei oska sind kuidagi aidata. Kui diabeetik on nii vastustundetu oma tervise suhtes, siis ainus soovitus oleks - hoia temast suure kaarega eemale. Küsid, millal saabub surm...raske öelda...siin on palju tegureid. Reeglina me nii naljalt ei koole...inimeseuss on üks visa tegelane ja ka diabeetikutel on organismis häireolukordadeks väikesed varud...aga jah, neid jätku igavesti.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11673/kooma
RE: kooma
Rohkem hoolivust üksteise vastu soovides muigan siin ridu lugedes, kuidas on võimalik oma teadmiste üleolekut toonitada teatud väljendite kallal norides. Põhimõtteliselt on seisund, millesse diabeetik vs languse tagajärjel langeb ühtviisi jube, nimetatagu seda siis koomaks või mittekoomaks. Kõrvalise abita ei pruugi ta sellest seisust välja tulla. Siin foorumis on konkreetne teema olnud, kus keegi küsis, kaua ta nüüd koomasse jääb ja kas tulebki välja. Mingi piisavalt pikk ajamäär oli märgitud. Ja hea ütlus seegi, et hoia temast suure kaarega eemale. Eriti veel diabeetiku sulest tulnuna.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11703/kooma
RE: kooma
maria, sa oled tõeline draamakuninganna:) Loomulikult on teadvusekaotusega hüpo jube, aga kooma on natsa midagi muud.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11705/kooma
RE: kooma
ei viitsi ma teiega maid jagada. ja olen juba teadlik uuest moenimetusest draamakuninganna. Jumal tänatud, muidu ikka lits ja lits!
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11706/kooma
RE: kooma
Mis asi on kooma? http://en.wikipedia.org/wiki/Glasgow_Coma_Scale Minu meelest insuliini süstiva inimese madala veresuhkru tõttu teadvuse kaotus on kooma. Iseasi kui kaua see kestab. Nt ununes söömata/söödi aeglaselt imenduvaid/pikk vahe kiiretoimelisel ja söögil, mõni aeg peale söömist oli vs liiga madal, pilt taskus. Söök omastus, tuli teadvusele tagasi. http://en.wikipedia.org/wiki/Glasgow_Coma_Scale ohoo, mis see natsa midagi muud on?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11709/kooma
RE: kooma
see eestikeelne link ütleb, et teadvusekaotus, mis vajab kiiret meditsiinilist abi. Kui inimene ise teadvusele tuleb, siis polnud ju kooma? Minestamisega sama asi - pilt käib taskus ära, tuleb ette tagasi... mina ei julgeks seda koomaks nimetada.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11710/kooma
RE: kooma
guugeldades leidsin ka eestikeelse lingi selle kohta, et "hüpoglükeemiline kooma kujuneb minutitega", see oli mulle küll uus inf. aga siiski, kas iga teadvusekaotus on ikka kooma? mind hakkab juba tõsiselt huvitama.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11711/kooma
RE: kooma
Kui pole tegu kunstliku koomasse viimisega, siis inimene ärkabki ise. Kõik näidikud võivad ok olla, aga mõni ei ärka veel pikka aega (kui üldse). Diabeetiku ise ärkamine on pigem süsivesikute mõjule hakkamine või organismi varude rakendumine või insuliini toime lõppemine või muu hormooni (nt adrenaliin) vs tõusu põhjustamine. Poisi haigestusdes lugesin teadvusetu diabeetiku hüpoglükeemia kiirabi turgutusmeetodeid, kui ei ärka, siis glükoosi manustamine lõpetada kui veresuhkur on 8mmol/l. Minestamine on ajutine ajuverevarustuse häire/hapniku puudus.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11712/kooma
RE: kooma
ok.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11714/kooma
RE: kooma
Küsisin kliinik.ee-st ka järele, nüüd süda rahul:) Tere! Tegelikult tähistatakse terminiga "kooma" teadvusetusseisundit, kui inimesega kontakti saada pole võimalik ja ta ei reageeri välisärritajatele. Otseselt ei ole määratletud, kui kaua teadvusetus peab kestma, et seda koomaks nimetada. Hüpoglükeemia korral inimesed sageli teadvust päriselt ei kaota, reageerivad mingil määral välisärritajatele, kuid ebaadekvaatselt ja hüpos oldud aega hiljem ei mäleta. Sellistel juhtudel loomulikult koomaga tegemist ei ole. Tervitades, dr. Anu Ambos.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11741/kooma

Viited