Mida teeb neuropaatia suvel?

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Küsimus neile, kel neuropaatia varvastes tunda annab: mida suvi toob? Mul hakkab esimene talv läbi saama, villased sokid on seni valu vastu natuke aidanud. Kuidas teie kogemus ütleb, kas suvel varvastes midagi muutub? Kui ei, siis pean ilmselt hakkama elegantseid suviseid villaseid pitsisokke kuduma...et sobiks rihmikutega kanda...
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10868/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Tere Annaksin oma soovituse, mis küll puudutab mitte valu, mida mul otseselt ei olnud, vaid neuropaatiast tekkinud tuimust ja külmatunnet varvastes. Mina olen nimelt saanud abi järjepidevast labajalgadega võimlemisest ja varvaste masseerimisest. Aga seda peab ette hoiatama, et abi saab vaid siis, kui on järjekindlust püsivalt seda teha. Varbad jäid mul juba üsna tuimaks ja jalakabinetis mõõdetud tundlikkus üsna väikeseks, kui selle peale väga tõsiselt jalakabineti Tiina soovitatud jalaharjutused ette võtsin. Kui olin neid "ainult" aasta aega järjepidevalt teinud, siis järgmise aasta kontrollis ei suutnud Tiina uskuda, kuidas tundlikkus oli paremaks läinud. Soovitan sellieks, et see kindlasti ära ei ununeks, valida üks kindel aeg igal päeval, kui kindlasti aega on, minul näiteks enne õhtust süsti ja ongi kindel, et ära ei unune. Seda ei ole vaja väga pikalt teha, ca 10 min. ja selle aja peaks ikka leidma, kasvõi televiisorit vaadates. Soovin Sulle jõudu ja järjepidevust ja usu, läheb paremaks!
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10870/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
No ega muidu ei saagi kui kogu aeg peab liigutama. Aga kas ma sain sinust õigesti aru, et ka neuropaatia puhul võiks jalakabinetis käia? Mul on seni mulje jäänud, et see rohkem nagu haavandite puhuks...perearst pole küll kordagi maininud. Teisalt, ega ta ei ole mind ka endokrinoloogile saatnud (ja ma pole seni kippunud ka). See viimane läks küll teemast välja, aga uurin seda jalakabineti asja.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10871/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Katsu nende sokkidega väga ettevaatlik olla, võid ennast ära hõõruda või tekib varvastevahele haudumine liikkset kuumuset ja suvel ära kanna lahtiseid jalatseid mingi kivike või midagi võib trauma tekitada ja sa ise ei tunnegi. Hoia oma jalgu väga võid konsuldeerida jalaraviõega.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10873/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Kinnise ninaga kingad on hea mõte. Suuremat ärahõõrumist ma veel ei karda, sest pigem on asi selles, et varbad on ülitundlikud. Mõnikord teeb õhk ka haiget. Aga aitäh hoiatamast, olen tähelepanelik kivikeste suhtes. Mis sokke ise kannad?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10878/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Sokid peavad olema puuvillasest materjalist.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10885/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Aga kas sa jalavannisid teed? saab ju igasugu ravimtaimi sisse panna (nõgest näitex) või siis meresoola või mingeid õlisid tilgutada? no selline õhtune jalavann peax ikkagi head tegema? PS: muide, sul on hästi tore blogi, ma ikka kiikan sinna. ükskord kirjutasin pika jutu ka kommentaaridesse, aga miski pidur oli seal ees....
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10909/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
kas see neuropaatia on ka üks tüsistusi diabeedikutel?minu tütrel 9 kuud haigestumisest,aeg-ajalt kurdab jalasäärtes valu,kas see võib olla sellega seotud?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/10914/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Minu valutasid jalad ja tõmbasid krampi, aga viisin ots otsaga kokku ja tegemist oli sellega,et mängisin korvpalli..ja seda väga palju + veel otsa ka aeroobikat. Ja tegemist oli mineraalainete puudusega,siis kukkusin värskat jooma ja vitamiine sööma. Ja nüüd juba umbes 6 aastat ei ole seda jama olnud. :)
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11008/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Magneesium on ka abiks, nt Magnexi tabletid apteegist.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11009/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Aitäh muljetajatele - tundub, et minu senine kogemus läheb teie omast natuke lahku. Näiteks puuvillaga ei ole mul mõtet oma kauneid varbaid katta. Valutavad. Villased sokid leevendavad. Seni igatahes magan sokkidega. Jalavannidega ei ole veel riskinud proovida, nahk on nii õhukeseks ja õrnaks muutunud, viimaks teevad vannid asja hullemaks? Ei ole muidugi mingi probleem endale mõned seksikad suvesokid kududa, näiteks mngid võilillekollased või oranžid vms. Sain jalakabinetti juuni alguseks aja, eks seal uurin edasi. Krampe hetkel pole, nii et magneesiumist vist ei oleks abi...ähh, kes see neid asju ikka nii täpselt teab.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11013/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
nahk on nii õhukeseks ja õrnaks muutunud, Äkki on sul tegu hoopis mingi nahahädaga? Mul oli lapsena iga talv häda sõrmeotstega, kui neilt nahk maha koorus. Tagant järgi tarkusena tean nüüd, et tegu oli allergiaga ja süüdlaseks villased käpikud.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11014/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
No nüüd ma siis tean, mida neuropaatia palavate ilmadega teeb. Vastikumaks läheb. Urr.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11036/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
nojah, ja villased sokid on endiselt ainus valu leevendav asi...
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11037/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Õnneks ei tea asjast (veel?) midagi, lihtsalt küsin: kas nende neuropaatiliste vaevuste vastu siis midagi ette võtta ei anna? Ei ole ju normaalne, et kogu aeg kannatab inimene varvaste valu.... Kas sellele siis mingit leevendavat ravi ei ole?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11038/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
on valuvaigistid, mis võtavad enamvähem jalust maha. Võib proovida ka homöopaatiaga, kui leiad õige tera, siis peaks hästi toimima. Mina hoidsin endal terve talve homöopaatiaga mõistust kodus, st leevendasin oluliselt kolmiknärvivalusid.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11040/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Olen päris hoolega lugenud ja midagi väga lootustandvat nagu pole. Võiks proovida mõningaid antidepessante (nt amitriptylin) ja epilepsiaravimeid - nendega on nii, et võibolla mitme kuu pärast annab efekti, aga kõrvaltoimed on sellised, mis panevad mind ikka VÄGA tõsiselt mõtlema. Sisuliselt pean arvestama sellega, et võin valust vabaneda, aga muutuda töövõimetuks, nii et enne puhkuseaega ei tahaks isegi katsetama hakata. B-grupi vitamiine pidi saama ka süstida, esmaspäeval uurin perearstilt täpsemalt - andvat väikese depooefekti, eriti neil, kellel mao ja kaksteistsõrmikuga mingid jamad ja vitamiinide imendumine seetõttu raskendatud. Eks ma kõhvin praegugi benfogammat ning A,D,E vitamiine hoolega. Ja hoian vs kontrolli all. Ja tänan taevast, et südamenärvide kahjustus on tänu vitamiinide massiivsele manustamisele just nagu järele andnud. Tänan ka selle eest, et gastroparees ei ole üleliia sagedane ja et ma pole mees, kelle armuelule neuropaatia põntsu võiks panna. Üldiselt paistab, et minu jaoks on see vist ikka normaalne, et varbad valutavad... Ja villaseid sokke, neid ainsaid tõhusaid valuleevendajaid, suudan ma õnneks lõputult kududa. Ühe hea, lihtsas keeles kokkuvõtva teksti leiab siit: diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/neuropathies/neuropathies.pdf - on ka paremaid ja põhjalikumaid, muidugi.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11041/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
muide, närvivalud võivad ka lihtsalt ära kaduda, aastateks, vbl see lohutab sind, k.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11042/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Lohutab küll. Homme uurin ka tiokthappe asja täpsemalt.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11043/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Khm, andestage mu emotsionaalsus, aga ei ole ennast seni veel päriselt koguda jõudnud. Nimelt asus mind seni ravinud perearst seisukohale, et perifeerne neuropaatia ei saa esineda diabeedi algfaasis ning et minu varbavalu on tingitud alkoholismist. Millele muide ei eelnenud ühtegi küsimust selle kohta, kas ma alkoholi tarbin või ei... Olen nüüd otsani ära häbistet ja natuke nagu ei usu oma kõrvu ikka ka...
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11046/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
proua K, kas te olete hommikuse konjakijoomise juba maha jätnud? tegelikult ei ole üldse naljakas, hoopis masendav on.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11047/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Aga kas ta varavastele pilgu ka ikka heitis või lahmis niisama?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11048/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
pits konjakit peaks veresooni laiendama ja seega just vältima neuropaatiat
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11049/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
sel juhul peaks sulle benfogamma väga hästi mõjuma, alkohoolikutel kasutatakse ju samamoodi b-vitamiini:)
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11050/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
k, kas küsisid arstilt, kust too küll võttis selle tõsiasja, et su diabeet nii väga algusjärgus on? See, et täna see tõbi diagnoositud, ei tähenda ju ometi, et alles eile ka algas. Ohjah - me veel pahandame, et tavakodanikud ei tea diabeedist midagi! Lollusi lahmivad ka meedikud, kel ometi peaks asjast mingi ettekujutus olema... Või vähemalt peaksid nad oskama vajadusel sellekohast infot otsida.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11051/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Uhh, tänan, kullakesed, vähemalt ei hakanud te kohe küsima, et kui palju ma siis joon jne. Hommikuti konjakit ei joo. Üldse ei joo konjakit. Hommikuti ei joo üldse midagi! Aga ega ma veiniklaasi ei sülita küll, kui hea vein on. Nii et eks ma tunnen ennast parasjagu süüdi kah, et näääää, ikka ju pruugin va pahalast mõnikord. Ma oleksin pidanud arstiga tõesti põhjalikumasse vestlusse laskuma, aga olin nii solvunud, et loobusin. Kandsin ta mõttes enda jaoks maha. Mis võibolla ei ole väga õige liigutus, aga lõppude lõpuks on mul kah õigus mõnikord olla lihtsalt nõrk naisterahvas - vaatamata diabeedile, ülekaalule ja oletatavale alkoholismile... Ma usun, et tegemist on kommunikatsioonihäirega. Meil on erinev emakeel ja kaebuste nüansid võivad tal kaotsi minna. Ta on liiga noor ja liiga ilus mõistmaks, et ka diagnoosiga inimene on inimene, mitte diagnoos. Seega on tal head eeldused läbipõlemiseks ja mul on temast tibake kahju. Aga see, et ta ei TEA, et paljudel juhtudel diagnoositaksegi D2 tüsistuste alusel - no seda ma talle andeks anda ei taha. Kuramus, uurigu ja otsigu, ärgu lahmigu! Pereõde, kelle juurde läksin pärast seda vereproovi tegema, päästis olukorra emotsionaalses mõttes. Tubli naisterahvas, jaksu talle. Kolme kuu glükohemo 5.7. Ta hõiskas selle näidu peale! Järelikult olen ma midagi siiski õigesti teinud ka...peale veinijoomise...
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11052/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Tubli! Ise mees ja 1tüübi diabeetik ja loodan ,et saan ka kunagi nii kaugele,et lapse mõte tuleks! Pean veel tervist korjama ja ega lapse lõbu odav ka pole,saan vahepeal laenud kaelast.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11968/mida-teeb-neuropaatia-suvel
RE: Mida teeb neuropaatia suvel?
Kui jalad on vähetundlikud, ga samas teeb ka õhk haiget (ngu eelpool mainitud), siis mis värk on? Lahendust ka on sellele? Omal samamoodi. Kui mingi haav tekib ei tunne, samas jalad vahest valutavad jubedalt. Ka mitte millegist. Ning kui vahest keegi vastu jalgu läheb (kass) või abikaasa diivanil jala kätte võtab ja tahab masseerida, on selline tunne, et karjuks tapeedi lahti. Selline nõme valu ja kõdi segu on. Masseerida saab vaid siis, kui alguses käed lihtsalt vastu panna, vähe aega hoida lihtsalt ja siis tasapisi masseerida. Ise jalgu uudutates on seda valu vähem, samas endal ei tule sellest masseerimisest enamasti midagi välja, kuna selline sundasend (ma ole kunagi eriline akrobaat olnud), tekitab juba lisapiinu. Kuna olen kunagi ka autoavariis selgroo puruks sõitnud, siis väga pikalt ei saa sundasendis olla ja eriti veel kuidagi kummargil, küürakil, või jalga kaelataha väänates (viimane on liialdus- seda ei suudaks ma ka püssiähvardusel teha).
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/12154/mida-teeb-neuropaatia-suvel

Viited