Hüpo

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Mul hakkab higi jooksma, riided on läbimärjad, nõrk on olla... Eriti suvel, kui olid kuumad ilmad oli nii imelik olla... kui polnud selle uue eluviisiga harjunud... (Avastati suhkruhaigus mai alguses 2003, olin siis 21 aastane ning pidin 3 kuuks Sotimaale minema, juhilubade vahetuse käigus tuli see asi mul juhuslikult välja, kui oleksin läinud väljamaale poleks sealt tagasi tulnud, vähemalt nii ütlevad arstid, nii et, keegi hoiab mind kuskil ja ju see oli saatuse käik, et see asi mul 2 nädalat enne sõitu välja tuli.) Aga pikapeale harjusid ära, millal hakkas laks tulema, kõige naljakamad olukorrad on olnud siis kui dekaani juures hoog tuli ning siis kui eksamil pidin vastama, nu siis on selline närvilisus ka sees, siis podisesin, et ma suhkruhaige ning õppejõud suhtusid leebemalt... mandariinide ja kuuma tee näol...kasu kah sellest haigusest, mingilgi määral... olge tublid!!!!
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/334/huepo
RE: Hüpo
nii imelik on tõesti lugeda, et kõigil ilmnevad hüpo tunnused erinevalt... mul tekib enamasti nõrkus ja väsimus, midagi ei suuda teha. ja öösiti on samamoodi nagu mitmed enne mainisid - higistamine ja siis lõpuks jõuab kohale teadmine - on vaja süüa (selleks hetkeks tuleb juba kööki joosta, et mitte enne kokku kukkuda) ;)
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/341/huepo
RE: Hüpo
anonüümnsele 22.03.2004 17:13 kirjutajale: Ma loodan, et Teie mees seda foorumit juhtub lugema ja oma järeldused teeb. Niisugune egoistlik ja ülbe suhtumine oma võibolla-elupäästjasse (kirjutate, et ei tunne oma öiseid väga madalaid vs.näite) ei vääri selle elu päästmist. VilmaVips: sellised randmeglükomeetrid on olemas küll, mõõdavad ka suht tihti. Ainuke jama on selles, et näit. higiselt käelt ei ole nad võimelised täpselt mõõtma(el. impulss ei liigu vist õigesti sellisel juhul). Niisiis pole tast hüpo ajal suuremat abi.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/342/huepo
RE: Hüpo
To: anonüümne 22.03.2004 22:50 ma olen ühe korra hommikul hüpo tõttu ära minestanud, see oli suht ammu, kui ma aint mõned aastad olin diabeetik olnud. vanemad said õnneks kohe aru, mis viga, kutsusid kiirabi ja toppisid suhkrut suhu.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/343/huepo
RE: Hüpo
Mitte diabeetikutel esineb tõesti hüpoglükeemiat, põhjused võivad olla väga erinevad.Hüpoglükeemia tekkepõhjused võib jaotada: * orgaanilised põhjused - insulaarrakkudest lähtunud adenoom, kartsinoom - hüpofüüsi vaegtalitlusseisund - neerupealiste vaegtalitlusseisund - hüpotüreoos - kesknärvisüsteemi haigused - maksahaigused * funktsionaalsed põhjused - funktsionaalne hüperinsulinism - alimentaarne hüperinsulinism - malabsorptsioon - renaalne glükosuuria - vaegtoitumus - lihastöö - laktatsioon - spontaanne hüpoglükeemia lastel (fruktoositalumatus, galaktoseemia, glükogenoosid ) Soovitan kindluse mõttes pöörduda ikkagi arsti poole, et välistada mingi haiguse esinemine. Päris tervetel inimestel ei tohiks normaalsetes tingimustes hüpoglükeemiat esineda.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/354/huepo
RE: Hüpo
tere, mina olen 12 aastane ja minul on see haigus 6-ndat aastat ja ma olen selle aja jooksul mitu korda diabeetilisse kooma langenud see on selline tunne nagu siis kui telefilmides osades on nähe kuidas inimene ennastise kõrvalt näeb ja siis kui on niiütelda kooma siis on ka selline tunne et sina ei ole sina ise vaid sa oled kuskil oma maailmas ja tahaks tõusta või liigutada aga lihtsalt ei jõua ja tahaks nutta aga ei tule välja. see on väga ebameeldiv tunne nagi sa oleks traatidega kinni seotud!!! hoidke alati lühitoimelist peni ja klükoosi kaasas!!!
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/365/huepo
RE: Hüpo
mis tunne see on kui öösel hüpo tuleb? ärkad üles ja kuutõbiselt lähed kommikarbi juurde?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/416/huepo
RE: Hüpo
aitäh :)
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/420/huepo
RE: Hüpo
kui mul on hüpo siis hakavad mul käed ja jalad õrnalt värisema aga seda ei ole näha vaid ma tunnen seda
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/422/huepo
RE: Hüpo
Lapsevanemale 19.06 14.14, soovitan sulle tõsiselt muretseda glükagoon. See peaks olema lapsdiabeediku esmaabivahendiks, kui taoline olukord veel tõsisemaks kipub. Mõistan väga hästi su hirmu. Kuid arvatavasti suurem osa lapsdiabeedikute vanemaist, kes on seda olukorda kogenud, arvavad samamoodi, et arvesta neid süsivesikuid nii hoolikalt kui tahes, selliseid hüposid mõnikord esineb.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/481/huepo
RE: Hüpo
Tere! Mida te sellisel juhul öösel süüa soovitaksite, kui kohe tühja kõhu peale magusat ei tohi tarvitada? Öise hüpo ajal olen juustu ja leiba kugistanud aga väga ruttu need just ei aita ja mitu tundi veel vaevlen. Nii iga poole tunni tagant söön siis ühe leiva ja nii pärast neljandat viilu suudan juba uuesti magama jääda. Minul hakkab reeglina väga külm, selline kummaline ''kaaluta olek'' ja nõrkus, käed ja jalad tuimad, silma fokuseerimine aeglustub, vahest käivad ka värinad üle keha ja unes hakkavad jalad tõmblema, kõne katkendlik.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11286/huepo
RE: Hüpo
Sai toimib kiiremini kui leib. Ning juust aeglustab süsivesikute imendumist, sest on rasvane ja suhteliselt süsivesikuvaba.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11287/huepo
RE: Hüpo
juustuga jah aeglustab ju suhkrutõusu ikka kõvasti, ise söön leiba, kui on pikatoimelise hüpo, st öösel.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11288/huepo
RE: Hüpo
...kui kohe tühja kõhu peale magusat ei tohi tarvitada? Aga miks ei tohi tühja kõhuga magusat tarvitada?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11291/huepo
RE: Hüpo
Mina oma piigale annan öösel, kas piimajooke ( neid hellused jne 10 süssi 100ml pakid ) Või joogijogurdit, tõstavad kenast. Kui väga madal olen ka mahala andnud. Nu lapse puhul muiudgi ei kujutaks ettegi öösel närimist. Samas leib ju mõjub nii aeglaselt, et ise ma seda öösel küll ei tarvitaks.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11292/huepo
RE: Hüpo
tips Mul sama küsimus, mis Pandiidil. Minu öine "hüporavim" on tl mett ja viil leiba. Mesi tõstab vs'i kiirelt üles poole (jäävad ära hüpoga kaasnevad vaevused...värinad, peavalu...kuidas kellel) ja leivas olevad pikad süsivesikud hoiavad suhkru stabiilsed hommikuni. Ainult kiirete süsivesikutega (nt ilma leivata) on tõenäosus, et hüpo paari tunni pärast kordub suht suur. Sellise skeemiga olen suutnud vältida paljude diabeetikute probleemi...hüpos olles suhkru liialt kõrgeks söömist, sest mesi mõjub nii kiirelt, et paanikat ei tekigi.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11293/huepo
RE: Hüpo
ma olen ka läbi une mett andnud, sest muud toitu ( nt leiba) unisena talle sisse toppida on võimatu.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11294/huepo
RE: Hüpo
nuh... on ju inimesi mao ülehappesuse jmt hädadega.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11295/huepo
RE: Hüpo
Tere taas! Minul on probleeme madala veresuhkruga. Nii kummaline kui see ka pole, asja uurima hakati ikka kõrge näidu pärast, kuid kui glükoositestid jms tehtud sai, tuli välja hoopis vastupidine. Tühja kõhu peale magusa söömine langetab mul vs veelgi, kui üldse magusat või alkoholi tabida siis ainult täis kõhuga. Endokrinoloog mul just soovitas öösel kui vs langenud juustuleiba süüa. Eile öösel katsetasin ühe leivaga ja pärast seda võtsin lusikatäie mett, magama suutsin korraks uuesti jääda kuid ärkasin nii iga poole tunni tagant uuesti halva enesetundega ja koguaeg pidin midagi ikka juurde sööma. Seekord lõpuks aitasid 2 kohupiimataskut hädast välja. Viimasel ajal üldse hommikust õhtuni kuidagi veider see enesetunne, ilmselt liiga palju tööd palava ilmaga nõuaks vitamiine juurde
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11314/huepo
RE: Hüpo
Väga segane värk ;) mis glükomeeter näitas, kui sööma hakkasid?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11315/huepo
RE: Hüpo
Olen kuulnud päris palju sellisest haigusest, kõhunääre reageerib üle, eriti kiirete süsivesikute puhul. Ega mingit ravi vist ei olegi, peab väga toitumist jälgima - kiired süsikad võimalikult palju välistama, sööma tihti ja väiksemaid portse. Enne magamaminekut võid katsetada jogurtiga, kuhu tärklist sisse segad, see peaks hästi kaua imenduma ja hüpo ära hoidma. Ja kui palava ilmaga end liigutad, siis pead samal ajal hästi palju jooma, kõige paremini omastatav pidi olema 6% süsivesikusisaldusega jook (nt lahjendad tavalise mahla pooleks veega), kui see liiga magus jääb ja hüposse ajab, siis ilmselt veelgi lahjem.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11316/huepo
RE: Hüpo
minu tütrel tekib kõigepealt tugev näljatunne ja süda läheb pahaks.vahel hakkavad käed värisema ja just rääkisime sellest,ning tema muutub ka kõigi peale vihaseks ja mõttes kirub kõiki lollakateks.täna öösel aga juhtus see kohutav asi,et magas hüpo maha ja tulid krambid.määrisime ploomi siirupit suu limaskestale,umbes minuti paari pärast tuli teadvusele ja sai ise lonksu võtta.see oli jube kogemus,mis jääb vist kauaks kummitama.umbes 5min.pärast oli suhkur 24. pool tundi hiljem juba 2,4.siis sõi võileiva ja kõi oli normis.muidugi oli tervel perel unetu öö pärast seda.olen märganud,et palavus tekitab hüpot.meil esimene suvi alles diabeediga.augustis saab aasta. muidu kui tüdrukul madalaks hakkab kiskuma,olen tähele pannud,et ta muutub väga tujukaks,vingub ja hääl on nutune,ise ütleb,et pole midagi,siis kohe hetk hiljem tunneb nälga jne.tunneb enamasti juba kuskil 4,6-ajal.vahel alles 3,2.on juhust ka kus oli 1,6 ja tundis lihtsalt et kuidagi süda läks pahaks järsku.ise olen kuulnud,et ongi mingi sügava hüpo korral,et ei tunne enam midagi.ma ei teagi kui madal tal öösel oli, mõõtmise peale me enam aega ei raisanud.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11358/huepo
RE: Hüpo
kity, kui vana su laps on?
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11363/huepo
RE: Hüpo
tütar on 11aastane.
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/11371/huepo

Viited