Kiks
19.05.2008 18:28
Tere!
Kuna olen asjatundmatu, siis ma ei tea, kas valk uriinis on sama, mis suhkur uriinis, aga mure järgmine: lapsel, 2.a 9k alates diagnoosist suhkur endiselt uriinis. Huvitav on, et seda ei ole poole aasta jooksul kordagi endokrinoloogi juurs kontrollitud. Aga perearsti poolt küll ja lausa 2 korda, mille peale perearst ka hoiatavalt näppu vibutas ja teatas, et diabeet ei ole hästi kompenseeritud. Nõus, oleme võidelnud väga labiilsete näitudega ja enne pumpa oli glükohemo 8,9, nüüd, kuu pumbaga oli 8,3. Päev-päevalt liigume paremate ja stabiilsemate näitude suunas:). Kas kellelgi on teadmisi/kogemust suhkrust jagusaamisega. PS: lapse söögisedel on sisuliselt magusavaba - olen nii karm ema, et klassikalises mõttes maiustusi (komme, küpsist, limpsi jne) meie kodus ei tarvitata, need on kõik asendatud looduslike toodetega, a la kooritud päevalilleseemned, mandlid, õunad jne ja seda loomulikult piiratud koguses.
lihtsalt maria
RE: Suhkur diabeetiku uriinis
19.05.2008 19:52
diabeetikul on peaaegu alati suhkur uriinis. Muidugi parem, kui see seal poleks, kuid oma Henri puhul märkan, ise testin suhkrut uriinist, et uriin puhas kui päev või paar on vs näidud no alla 8. Aga viimasel korral dr. Aameril käies ja uriinguteks verd ja pissi andes oli hetke vs näit 3,6 ja uriin suhkru leiuta. Keskmine 7,3 ja üldse eelmistel päevadel näidud head.
Kiks
20.05.2008 10:33
Ise testin ikka paar korda nädalas ketokehi, suhkru ribasid ei ole meie raviarst seni soovitanud osta, aga selge, nüüd siis olen targem. Tänan!
lihtsalt maria
20.05.2008 12:58
Meil testribad, mis näitavad samaegselt nii ketokehasid kui ka suhkrut uriinis. Ja ketokehade ilmumine uriini, see on ikka väga-väga pikaajalise ja kompenseerimata diabeedi tulemus. Arvan sul, jälgides ja süstides, olema võimatu neid sealt uriinist üldse kunagi leida. Meil arst on käskinud uriini kontrollida juhtudel, kui veresuhkrut püüdlustest hoolimata alla ei saa ja treeningutest osavõtt ilmtingimata vajalik, siis keelatud trenn vaid juhul, kui uriinis ketokehad positiivne. Mina aga olen puhtuudishimust endale analüüsidega selgeks teinud, millal suhkur uriini tekib, milliste näitude korral. No ja vahel lihtsalt äkki, poega "kasvatades" või miskit keelates. Olen täheldanud, et vs saab ruttu korda, kui miskit meeldivat keelata tingimusel, et kui vs näit halb, siis üritusele või sünnipäevale minna ei saa.
lihtsalt maria
20.05.2008 14:08
No eestis valmistatud küpsis ju ka hea, arvan, ühikud saab välja arvutada pakil näidatud süsivesikute sisalduse järgi. Aga kuri peab olema, nagu minagi. muidu astuvad pähe, nagu kaukaasia lambakoerad.
Vilma
21.05.2008 16:06
ketokehad kipuvad siis kah uriini tekkima, kui natuke rasvase toiduga liiale mindud (ma olen vähemalt nii tähele pannud)
Kiks
22.05.2008 16:50
Meil on ketokehad ka viirustega koos, aga see vist loogiline ka?