gretzu
19.02.2012 10:04
tere meie 3 aastasel tekkis eile väga suur paukuv köha.Küsikski milline köharoht on sobiv diabeedikule..Kodus teeme auru ka inhalaatoriga aga tundub et peab mingi ravimi ka kaasama..Oskate äkki nimetada mis sobiksid?
Ette tänades!!
Päikene
RE: köharavi?
19.02.2012 10:39
Kõige lihtsam on minna apteeki ja rääkida oma mure apteekrile, tema oskab sulle soovitada ja saad vastuse rutem. Väga palju oleneb ju sellest milline see köha on, meil pole paukuvat olnud. Kasutanud olen lastel Brontexit, Pertussiini ja ühe nimi ei tule hetkel meelde. Aga ikka soovitan mine apteeki.
poisiga
19.02.2012 12:35
Aur on üks parimaid. Sulavõi on ka aidanud köha hoo ajal.
Ake
19.02.2012 13:07
Olen usku, et kui vähegi saab, siis ilma tabletita. Minu köha on ema ja vanaema ja täna ka ise ravinud viinakompressiga. Viinaga immutatud marli, kiletükk ja sall ümber kaela ja kurguvalu ja köha on kadunud...
My
20.02.2012 07:59
Abisan on väga hea, samuti Vipise looduslik köhasiirup (müüakse toidupoodides tervisetoodete riiulil).
Ma saan aru, et te olete mures, et äkki on midagi keelatud, st "ei sobi diabeetikule"? Selle koha pealt ütlen, et ei ole vaja sellist asja mõelda - see teelusikatäis siirupit on köha seisukohalt vajalikum, suhkru seisukohalt saate ju mõõta ja vajadusel lühitoimelist juurde teha (on teile lühitoimelist kirjutatud, see on teine küsimus?). Minu lapse puhul seda vaja pole olnud, st juurdesüstimist.
heilieh
20.02.2012 08:39
looduslikest asjadest aitab veel sibulakoore tee,vähemalt meil on abiks olnud :)
My
20.02.2012 13:56
Ja muidugi jäi mainimata soe sinepijalavann, pärast jalatallad kokku Erkältungsbalsamiga (müüakse ka apteegis, täpselt sellise nime all) või "vietnami salviga" (ka apteekides). Neid viimaseid määrige ka rinnale ja seljale. Väga tõhus nii köha kui nohu puhul.
Vilma
21.02.2012 10:49
Kas viinakompress 3-aastasele liiast pole, selles mõttes, et kui kile ka ümber on, siis peaks see organismi imenduma (võin eksida)? Mul endal oli väiksena tugev köha ja kõige paremini olla männikasvu tee aidanud...apteekides on vast müügil.
Ago
21.02.2012 14:52
Rahvameditsiin räägib,et:
Panna klaasitäis piima 7 g magedat koorevõid ja keeta tasasel tulel 7 minutit.
Juua seda hommikul ja õhtul soojalt väikeste sõõmudega ning köha peaks andma kolme päevaga järele.
*Kroonilise köha korral on kasulik süüa hommikul tühja kõhuga sulatatud koorevõid.
*Pikaleveninud köha korral aitab, kui teete toas kalmusejuuresuitsu. Juurt küsige apteegist.
*Sulatage pooles liitris soojendatud õlles supilusikatäis suhkrut ning jooge raviks 1-2 klaasi päevas.
*Ägeda köha puhul tilgutage hommikuti ja enne magama heitmist pipetiga keelepärale 2-3 tilka puhast nuluõli.
*Täiskasvanule mõjub hästi ka tühja kõhuga söödud kogelmogel (suhkruga vahule löödud munakollased tilga rummiga).
*Köhast aitab jagu saada ka piima ja meega joodud must tee
gretzu
21.02.2012 15:09
ohh rahvameditsiin on hea aga iseasi kuidas neid asju 3 aastasele sisse joota:) on kahjuks teine asi.Tundes oma preilit kisuks meil suureks sõjaks kohe:) teeme aga jõudsasti auru ja määrime hanerasvaga:) ja tulemust on näha paukuv köha on ilusti lahti tulnud
Ake
21.02.2012 17:09
Vilma
Ei oska kommenteerida, ei mäleta ise, aga vbl tõesti oli pärast kompressi kerge pohmelus :))
Nagu ikka viinakomressi puhul tehakse viin kõigepealt lahjemaks (vabandan, unustasin ennist) ja teiseks, sellele lapikesele, mis selle pisikese kurgu katmiseks vaja, läheb viina ju imevähe ja kolmandaks tuleb see riie hästi kuivaks väänata, muidu ajab kaela sügelema. Isegi imikutele tehakse viinasokke...
Aga pead ei anna. Meie peres põlvest-põlve köha ja kurguvalu ravimeetod.
Õel olid väiksena nõrgad bronhid, selleks ajaks, kui sai kolm olid hädad tänu rindkerele tehtud meemähistele läinud ja läks lasteaeda.
Ago
Kas sa ise oled seda kraami, mida soovitad, enda peal katsetanud??? Suurem osa neist ju totaalne sado-maso :)) See rummiga asi veel, kui juba ette ohtralt viimast komponenti pruukida:)