siiber
19.01.2014 21:07
mul on tõsiselt närvid läbi ... palun nõuandeid....
esmakordselt diagnoositi mul rasedusdiabeet, mida toitumise ja metforaliga ei saanud korda, süstisin kuni raseduse lõpuni pikaajalist insuliini+iga toidukorra ette lühiajalist. Aasta tagasi sünnitasin ja kuni 2013 aasta lõpuni oli kõik korras nagu polekski diabeeti olnud. Nüüd siis eelmise aasta lõpus mõõtsin uuesti suhkrut, sest tundus et käin tihti wc-s ja joon ka rohkem. Tühjakõhu suhkrud jäid 6,7-8,4 vahele. Alates 2.01 olen väga väga rangelt jälginud mida suhu panen, keskmiseks LÜ koguseks päevas on 9-15LÜ ja paremaks on nii palju läinud, et hommikune jääb vahemikku 6,2-7,4. Kehakaal üldse ei taha langeda. Päeva kaloraaz on 900-1400kcal soovitusliku 2000kcal-st ja tänaseks päevaks on kaal langenud 101,5 pealt 99,5- see on peaaegu 3 nädalaga 2kg- mida on ikka ääretult vähe. lisaks süsivesikute piiramisele käin nädalas 1x joogas, 1x jõusaali ringtreeningus, 2 korda vesivõimlemises ja 1x beebide ujutamises. Mida krdit ma valesti teen. Isegi kui õhtul enne magama minekut on suhkur 4,9-5,5 on hommikul tühja kõhuga see pea 7. Ja siis räägitakse, et diabeedi tunnus on kaalulangus? On veel kellelgi nii, et kui suhkur kõrge, siis nälga ei tunne? See on veel lisaks, et tegelikult mul ei lähegi kõht tühjaks või mitte enne kella 15-16 päeval, kui tekib tunne, et vist peaks midagi sööma. Viimasel ajal olen siiski söögi 4-5 korra peale jaganud ja siis koguaeg arvestan ja kaalun toitu ja analüüsin seda toitumine.ee -s. Palun mõtteid ... mida teha, et kaalu alla saada. Usun et vs probleem laheneks kui suudaks vabaneda mingi valemiga 30-35kg
teine
RE: kehakaal ja kõrge veresuhkur
19.01.2014 22:53
Aga kolme nädalaga kaks kilo maha võtta ei ole ju sugugi vähe. Väga kiire kaalulangus ei olegi normaalne. Kolme nädalaga miinus kaks kilo, kuue nädalaga juba miinus 4 - pole ju paha!
siiber
19.01.2014 23:05
kuidas võtta ... sellise ülekaalu juures peaks esimene nädal minema 3kg ja sealt edasi kuni 1kg nädalas (mis oleks nagu ok) + see et kuigi sv on viidud miinimumi, ikka suhkur jamab ja on kõrge võitu. Olen see kellel isegi must mõru kohv tõstab veresuhkrut
Kersti
19.01.2014 23:34
Kas siin ei või pigem probleem olla, et keha säästurežiimi peal, et sööd ehk liiga vähe ja trenniga kulutad liiga palju, keha talletab kõik, mis sisse tuleb endale varuks?
poisiga
20.01.2014 09:17
Jood liiga vähe vett?
2liitrit päevas miinimum.
Ulvi Tammer
20.01.2014 10:44
Soovitaks siiski külastada endokrinoloogi ja teha ära ka uus GTT analüüs.
Ago
20.01.2014 11:30
Ma kardan, et su keha on viidud (stressi-)seisundisse, kus ta hoiab igast sissesöödavast energiahulgast (toidust) mitme küünega kinni - see juhtub siis, kui energiahulka (kaloraaži) on kärbitud liialt. Arvestades sinu treeningkoormust, siis 900kcal tundub näljutamisena... Kuigi kas soovituslik 2000kcal on arvutatud koos treeningute ning kaalulangusega (ehk, et olla u. 500 kalorilises miinuses päevalõikes)? Küll aga, mis teeb mulle muret on see, et hoolimata tugevast ülekaalust, ei kuku sinu kaal kärbitud kaloraažiga. St., et kehal on materjali mida põletada, aga mingil põhjusel ta seda ei tee. Üks võimalustest on meditsiiniline - hormonaalne talitushäire nt. Kas sinna alla kuulub ka ainevahetuse probleem - seda mina ei oska öelda. Peaksid kindasti end arstile näitama!
pibens
20.01.2014 15:04
lase kilpnääret uurida!
piret
22.01.2014 19:49
Mina olen olnud samas seisus. Rasedusdiabeet jne. Metformiiniravi ka aastaid. Kuid kaal tõusis ja tõusis... 1.5 aastat tagasi tehti maovähendus operatsioon ja kaotasin 40 kg. suhkrud ob selles mõttes ok, et igapäevaselt normis. Kuid peale sööki natukese aja pärast langeb 2,6 jne. Enesetunne ei ole just kõige parem siis. Kuid nüüd tean, et see sellest et keha on harjunuud suurte insuliinikogustega, ning nööd selle vähese söögi peale on insuliini liiast. varemalt ei saanud keha hakkama ja nüüd toodab üle :)