kakuke
20.01.2016 13:29
peale närviuuringut kirjutas arst sellise asja välja. mingeid kaebusi peale jalgade külmatunde kerge tekkimise pole eriti. kas keegi on seda vötnud ja kuidas on möjunud? lugesin,et vöib veresuhkrut landetada,on keegi seda täheldanud? mul hüpod üsna kerged tekkima.....
ohooloom
RE: alfa-lipoehape
20.01.2016 14:42
see on sama mis tiokthape. mul tekitas kerge iivelduse, muud ei mäleta. külmatunde vastu olen pigem hõlmikpuutablette söönud, aga need tõmbavad kohe kindlasti vs alla, insuliin mõjub tugevamini.
Tiokthape oli hästi popp teema ca 10-12 aastat tagasi, aga tundub, et siis tänapäeval ikka ka soovitatakse.
kakuke
20.01.2016 16:03
mul arst kirjutas retsepti.aga selle närviuuringu alusel arvas,et vöiks proovida.ütles küll,et rasedusele ohutu,kuna plaanin rasedust,aga netist uurides selgus,et möjudest lootele suurt midagi ei teata.....nüüd olengi dilemma ees,et kas osta benfogammat ja süüa seda või proovida siiski niikaua seda hapet võtta,kui raseduse tekkimise vöimalus on.....nt menstruatsiooni ajal ja selle järgsel nädalal....kaks nädalat ikka parem,kui mitte midagi?
liisu
21.01.2016 00:09
Võtsin üleeelmine aasta seda,selleks, et mul sõrmed olid kangevõitu, siiamaani on.Veidi läks paremaks peale selle võtmist küll,olid mõningad hüpod.Kuskilt lugesin, et aitab neeru ja närvitalitlst korras hoida.
Krissu
27.01.2016 10:53
Jalgade närvikahjustuste vastu aitab ikka ainult veresuhkru normaliseerimine (st tuleb hoida vahemikus nagu see on tervel inimesel). Inimese närvid on võimelised ennast uuesti looma, aga see protsess on väga aeglane (st veresuhkur peab väga kaua normilähedane olema, et närvid uuenema hakkaksid). Eriti kui plaanid uut elu siia ilma tuua tuleks mõelda sellele, et lapsel võiks arenemiseks olla võimalikult normaalse lähedane keskkond. Seda tableti võtmisega ei saavuta kui samal ajal toitumine korras ei ole.
kakuke
27.01.2016 11:30
no loomulikult hoian veresuhkrud nii korras,kui vähegi vöimalik.lihtsalt tundsin huvi,kas teised on kasutanud seda rohtu ja kuidas see möjunud on
ohooloom
27.01.2016 11:53
Krissu, kaua sa oled diabeeti põdenud?
kakuke
27.01.2016 12:04
see oli natuke hirmutav,et vöib veresuhkrut langetada.....liigsed hüpod mul veel puuduksid :D aga kui ei tea,kas üldse langetab,siis ei julge ka insuliinidoose vähendada....
Krissu
27.01.2016 13:28
ohooloom
27.01.2016 11:53
Krissu, kaua sa oled diabeeti põdenud?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22248/alfa-lipoehape
Diabeet diagnoositi 5 aastat tagasi. Esimesed 3 aastat sõin "tervislikku" palju aeglaselt imenduvaid süsivesikuid sisaldavat dieeti nagu Rootsis haiglas õpetati. Kommi-torti ei söönud ka siis, aga hommikul ikka kaerahelbeputru, vahepalaks õuna, pearoaks (täistera)riisi-makaroni-kartulit vastavalt üldtunnustatud toitumisnõuannetele. Kolmandal aastal hakkas aga üha raskemaks muutuma veresuhkru hoidmine terve inimesega samal tasemel kuni lõpuks enam ei saanudki. Arst kusjuures kiitis veel, et 6,5-ne glükohemoglobiin on "ideaalne". Nüüdseks olen palju lugenud teaduslikku kirjandust (mitte Alkeemiat, insuliinitootjate poolt rahastatud uuringuid ega Õhtulehte) ja tean, et selline veresuhkru tase on pea 2 korda kõrgem kui tavalisel inimesel ning komplikatsioonid tekivad nii varem või hiljem. Tee low carb toitumiseni leidsin paar aastat tagasi ja elu muutus lihtsalt nii palju lihtsamaks. Nüüd kahetsen ainult, et kohe seda teed ei leidnud, sest siis oleks tõenäoliseks osa pankreasest siiani töökorras. Samas olen kindel, et veresuhkurt terve inimese omaga võrdväärsel tasemel hoides olen komplikatsioonideta ka 10, 30 ja 60 aasta pärast.
ohooloom
27.01.2016 17:37
me võime 25 aasta pärast edasi rääkida:) 5-aastase staažiga on tõepoolest suhteliselt lihtsam vs paigas hoida, umbkaudu veel mäletan seda aega. Tõsi on muidugi ka see, et püsid ilmselt tõesti kauem tüsistustevaba.
Mõned arstid kiidavad 6,5 glükohemo sellepärast, et nt alla 5,5-sega on suht tõenäoline ka suur hüpode sagedus, mis pikapeale viib hüpotunnetuse kadumiseni.
1. tüüp on autoimmuunhaigus muide, siin ei aita kõhunäärme säästmine, kui organism on otsustanud beetarakud maha nottida.
Krissu
27.01.2016 18:09
Dr. Bernstein on olnud diabeetik aastast 1946 ja tema glükohemoglobiin on alla 5. Lisaks olen Facebookis sellises toredas kogukonnas nagu Typeonegrit, kus on tuhandeid 1. tüübi diabeetikuid üle maailma, kes järgivad sarnast toitumis ning kõigil on glükohemo palju madalam kui keskmisel diabeetikul. Nenede hulgas on ka palju väga staažikaid diabeetikuid, seega Dr Bernstein ei ole mingi üliinimene. Paljud on toitumist muutnud ka peale 30 aastast staaži ja märganud, et osad tüsistused (nagu neuropaatia jalgades) on taganemas. Mida öelda tahan on see, et kui kaua sa diabeetik oled olnud ei välista automaatselt normilähedase veresuhkru saavutamist. Tõenäoliselt on see mul 25 aasta pärast raskem, aga loeb ka see, mida eelnevad kümnendid enda kehaga teen. Ära tunne ennast puudutatuna, ega ma paha pärast ei kirjuta. Tahan jagada lihtsalt enda kogemust ja äkki keegi kes veel suurt vaeva näeb ja ei tea kuidas edasi minna saab siit veidi indu asja ise lähemalt uurida.
Krissu
27.01.2016 18:14
Lisaks, ma tean väga hästi, et 1. tüübi diabeet on autoimmuunhaigus. Mida öelda tahtsin on see, et süsivesikutevaese toitumisega on võimalik nn "mesinädalate" perioodi pikendada (teeb kontrolli lihtsamaks kui keha ise ka midagi toodab). Muidugi on olnud ka juhtumeid kus väga varajasel jaole saamisel ei vaja inimene veel aastaid insuliiniravi, kuigi lõpuks on see muidugi paratamatu kui antikehad on avastatud. Kui aga haiglas jagatakse inimesele soovitusi stiilis "söö mida tahad ja süsti sinna otsa lihtsalt insuliini", siis seda lõbu kauaks ei jätku.
ohooloom
27.01.2016 18:55
ei, loomulikult on su jutus iva sees, lihtsalt tundus hirmus enesekindel:) Närvikahjustused taanduvad vs normaliseerumisega enamasti siis, kui need on suht algusjärgus ja siis ka mitte alati. Nii et mõnel juhul võib arsti soovitatud tiokthappest rohkem abi olla kui lihtsalt vs normaliseerimisest.
Igal juhul edu, eks ma katsun ise ka tasapisi oma toitumisega katsetada. Alakaalulisena on tunduvalt keerulisem vs paigas hoida, ka hormoonide kõikumine mõjutab tunduvalt tugevamini kui normkaalus inimest. Insuliinikogused on mul niigi 1-3 ühikut korraga, sama süsikatega.
Suhkur
27.01.2016 20:01
DR B loogika närvikahjustuste taandumise osas oli selline, et ca 1mm aastas taastub kui suhkur normis. Aga Ohhoo sinu osas tundub küll et kui süsikad maha võtad pead baasi ka maha kruttima ja kasulikke rasvu toidusse lisama selle toitumise puhul vahetataksegi süsikad välja nn hea rasva vastu mis ei nõua insuliini ega tõsta suhkrut.
kakuke
27.01.2016 22:04
kuulge,jutt väga öige,aga äkki räägiks teemast ka?!
Suhkur
27.01.2016 23:13
"Mõned arstid kiidavad 6,5 glükohemo sellepärast, et nt alla 5,5-sega on suht tõenäoline ka suur hüpode sagedus, mis pikapeale viib hüpotunnetuse kadumiseni." Kuna arstid ise paljud seda haigust ei põe siis nad ei tea millegipärast Dr B põhireeglit väikesed insuliinikogused+ väikesed süsikakogused=väikesed eksimused ja mingeid erilisi hüposid ei ole kui liikumine-süst-söök õigesti.
ohooloom
28.01.2016 06:59
suhkur - arstid võivad ju teada, aga enamik patsiente vast mitte. ja arstid lähtuvadki sellest.
kakuke, teemast juba räägiti. Alfa-lipoehappe kohta vbl leiad ka vanematest teemadest midagi, see oli popp asi 10 aastat tagasi, mäletan. otsi nt tiokthapet.
kakuke
28.01.2016 10:12
loomulikult tegin ma seda juba enne teema tegemist.sain vaid selle
http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/165/tiokthape-kogemusi
nagu keegi ei teaks asjast midagi......
Krissu
28.01.2016 10:22
Kakuke, ma soovitan sul vaadata seda videot -
https://www.youtube.com/watch?v=CSFpqvhGoPQ&feature=youtu.be. Dr Bernstein (82 aastat vana!) kirjeldab seal mis on neuropaatia, kuidas see tekib ja kuidas seda ravida. Kusjuures ta mainib ka, et enda 30 aastase arstikarjääri jooksul pole ta neuropaatia vastu mitte ühtegi ravimit oma patsientidele välja kirjutanud, sest ravimid tegelevad vaid süpmtomite (valu, tuimus) varjamisega mitte neutopaatia põhjusega (kõrge veresuhkur). Ta ütleb ka, et närvid taastuvad ka kauaaegsel diabeetikul kui ta suudab enda veresuhkru normaliseerida. Taastumise kiirus on individuaalne, aga keskmiselt on see 1 mm/nädalas. See tähendab, et tervenisti kahjustunud närv jalgades võib taastuda 1000 päevaga.
kakuke
28.01.2016 17:24
selge,selge,ega ma eilane ole....pull lugu selles ongi ,et mul pole ei valu ega tuimust :) lihtsalt aparaat näitas,et mingi kahjustus on....
ega ma pole ka mingi ravimiusku,aga tegu on tugeva antioksüdandiga ja kuna arst selle mulle kirjutas,siis ma ei saa seda ka ilma möjuva pöhjuseta mitte vötta...seetöttu mötlesingi uurida,teiste kogemusi..... ja ma tean,et kóige tähtsam on veresuhkrud korras hoida jne,sellega ma igappäevaselt tegelengi
ohooloom
28.01.2016 19:20
vahel on ikka turgutajaid ka vaja, Krissu. alfa-lipoehape pole ravim, seda sünteesib organism ka ise, aga diabeetikutel kulub seda pisut rohkem. Soovitus veresuhkruid korras hoida on alati hea, aga vahel nats ebareaalne:)
Seda ilmselt nii massiliselt ei kasutata, et siit foorumist palju kogemusi saaks lugeda. Rohkem süüakse Benfogammat näiteks.
kakuke
28.01.2016 21:08
selge,aga üritada ikka vöis.....mingi paar aastat tagasi kirjutati mulle seda benfogamma kangemat retseptiga varianti välja,muide.muidu päris umbselt neid toidulisandeid ka süüa ei julge,eriti titeplaanidega....
ohooloom
28.01.2016 21:22
siis tee enne oma plaanid teoks ja panusta pigem korras veresuhkrutele kui toidulisanditele. seda enam, kui sind ennast veel miski ei vaeva. raseduse ajal püsivad suhkrud niigi paremini paigas.
Ake
16.02.2016 23:28
Pole ammu foorumit külastanud, aga see teema kõnetas.
Esiteks, eelviimasele kirjale vastan, et Benfogamma ei ole toidulisand, vaid B1 vitamiin koos tiamiiniga, mis soodustab selle vitamiini omastamist. See on vajalik diabeetikutele just, enne kõike, perifeersete närvikahjustuste ennetamiseks (jalgadel näiteks), aga abiks ka nn tervetele inimestele, kui lihtsalt närvid läbi ja und ei saa. On ju kõigile teada, et diabeetikutel on üleüldse B-vitamiini omastamisega häired.
Suhkur
Sinu Dr.B osas olen ikka väga skeptiline. Erandeid on alati, asi siis temagi. On ennegi meedias olnud üle saja elanud inimesi, kes oma pika ea valemiks öelnud a'la naised ja viin ja suits. Seda enam, et Dr.B on sellest teinud ju meediasündmuse, millel pole mingit garantiid, et see ka tõele vastab. Miks nii kriitiline olen, sest olen siin, samases Eestis, kogenud, kuidas mind taheti ära kasutada, kuna olen diabeetik, et mingit saasta müüa ja pidanuksin laval seistes rääkima, kuidas mul kõik hästi tänu produktile.
Aga üldiselt, ka nn terve inimese vs võib peale korralikku magusalaksu tõusta pea kümneni ja ma ei mõista, miks diabeetikud oma 5,4 näitu taga ajades oma neere kurnavad ja riskivad.
Süsivesikteuvaene toitumine on viimase aja trend. Kui mina "alustasin", siis öeldi, et aspartaam on kõige-kõige, küpseta ja rasedad jne...trend...täna öeldakse, et täielik mürk.
Eks me peame trendidega kaasas käima
kakuke
17.02.2016 09:46
ei olegi väitnud,et benfogamma toidulisand on
pibens
17.02.2016 11:49
Dr.B ei müü sulle herbalife vms imepille :)
müüb aint seda, et ta ta hakkas ise endokrinoloogiks, küll omatarbeks (algselt oli insener vist), kuna nägi, et arstid ei mõista diabeeti nii, nagu peaks... olen isegi sellele mõelnud :D ja kui ta enda pealt nägi, et see töötab, hakkas teistelegi 'müüma'... aga siis juba nö arsti teenust...
ei näe selles midagi halba :)
ma pole näinud ühtegi mõjuvat argumenti selle poolt, et inimene (terve või haige) peaks sööma nii palju süsivesikuid, nagu 'diabeetikute raviplaan' ette näeb... iseasi on muidugi see, kui konkreetne inimene tahab... aga kas see on mõjuv argument?
:)
kakuke
17.02.2016 12:25
mulle pole küll siiani ükski arst väitnud,et on mingi ports süsivesikuid,mis tuleb ära süüa. ise püüan lihtsalt vöimalikult tervislikult süüa ja sellele vastavalt ka insuliinikogused. kuna liikumisreziim on elu töttu väga köikuv ja sellest söltub palju ka veresuhkur,siis eelistan sellist reziimi,mis vöimaldab vajadusel magusat juurde süüa,aga insuliinikogused jäävad enamvähem samaks ( lihtsalt köike ei saa ette planeerida)
ohooloom
17.02.2016 20:22
mina ka imestan. Misasi see diabeetiku raviplaan on, mida siin juba kuid nüpeldatakse?:) Pole iialgi mingitest protsentidest kuulnud, võib-olla aastal 86 mu emale midagi räägiti, kui haiglas olin.
Suhkur
17.02.2016 20:37
Probleem on selles, et arstid väidavad et võib kõike süüa lihtsalt süsti vastavalt, väidan, et ei või kõike süüa kui on soov normaaltasemel VS hoida.
Dr B ei ole meediapersoon, enne kui seda väita võiks veidi uurida kuidas tuhanded inimesed südamest tänavad, et on saanud oma suhkrud kontrolli alla. Rootsis on ametlik soovitus LCHF toitumine diabeetikutele. Aga ei puuduta seda teemat enam, kes soovib leiab info ise.
Ake
17.02.2016 22:36
Minule räägiti nendest protsentidest 93. aastal. Ei allunud korrale, toimetasin oma äranägemist mööda. Pandi "dieedile", sest et söön liiga vähe. Anti näidismenüü nädalaks ette, mille tulem oli, et võtsin viie päevaga 3 kg juurde ja helistasin, et kas võib, et katkestan, ma enam ei jaksa. Vastus oli, et see on menüü ülekaalulistele, et nad väiksemaks saaksid. Peale seda inimkatset jäeti mind rahule ja reguleerisin ise oma diabeetiku elu-olu. Üllatus tuli paar aastat hiljem, kui sõitsime Tartusse soomlase (nime ei mäleta, aga oli ise sisehaiguste arst ja diabeetik) loengut kuulama ja läbi loengu kõlas sõnaühend - diabeetiku omaosalus. Minule ei olnud selles midagi uut ja imestasin, et mida?, aga tegelikult oli sellel ajal ikkagi väga levinud ravimeetod, et arst pani paika insuliinide kogused ja diabeetik pidi lihtsalt nn ühikud täis sööma.
Suhkur
Olen selles sinuga väga ja väga ühel meelel, et need arstid, kes julgustavad diabeetikuid valimatult sööma, põhjendusega, et teed sutsaka ära ja kõik tibens-tobens...ei teagi, mida nendega tegema peaks.
Diabeetiku toitumine on ikka teadus omaette. See võtab aega, enne kui hakkad aimama, kuidas ja palju mingi toit vs'i mõjutab. Olen ka siin kunagi lugenud, kellegi postitust, kus arst oli lubanud kas või kilo suhkrut süüa peaasi, et süstid.
Mul ei ole vaja seda DR.B uurida, sest on piisavalt palju arste, kes eitavad süsivesikuvaest dieeti/toitumist kõigi inimeste puhul ja enne kõike neerude pärast, mis teadupärast on diabeetikutel just nr 1 tüsistustest.
Kui ikka inimese hingeõhk on talumatult ebameeldiv, sest ta hoiab oma vs'id paigas süsivesikuid vältides, siis oleks ju mõtlemisainet...mis seal sees toimub.
kakuke
18.02.2016 08:32
ega siis kui polnud vöimalik kodus vs mööta,polnudki suurt muud vöimalust,kui süstida kindel ports insuliini ja süüa kindel ports süsivesikuid....mis moodi siis muidu vöimalik oleks olnud elada?! ilmselt oligi mingi menüü,,millega peaks inimene köik vajalikud ained kätte saama jne.....
ohooloom
18.02.2016 11:52
seda küll, nõuka ajal olid kindlad leivaühikud, et oskaks insuliinikogustega arvestada. samas, tänapäeval sellist "raviplaani" vast enam väga ei rakendata, võib-olla ainult algajatele, et nad saaksid mingi kindlustunde kätte.