kasutaja
08.03.2010 18:29
millist taset on vaja hoida, et minimaliseerida igasuguste tüsistuste oht? Kas see on hea tulemus kui 6 päeva nädalas suudan hoida olukorra sellise, et alla 3 ja üle 12 ei lähe? No nädalas korra või 2 ikka paraku juhtub, et tuleb mingisugune 14 või 16 vms näit ka ära :/
Millise tasemeni on vaja püüelda, et oleks lootust elada enamvähem täisväärtuslikult elu lõpuni või võimaliku ravi leiutamiseni?
Vilma
RE: millisel tasemel peab püsima veresuhkur, et vältida probleeme
09.03.2010 08:16
kolme kuu glükohemo peaks olema alla 7,5...ja hommikul tühja kõhuga ärgates alla 6 ja 2 tundi peale sööki alla 8...ja mis peamine - liialt muretseda ja närvitseda ei tohiks veresuhkrute pärast...noh läks korra kõrgeks, siis läks...proovin teinekord paremini...närvitsemine ja muretsemine iseenesest ajavad suhkrud kõrgeks
My
09.03.2010 10:04
Ja selle kõrge näidu pärast pole ka mõtet muretseda, kui sa selle kohe alla süstid. Tänapäeval ei saa, kui pidevalt suhkrut mõõdad, toimuda seda, et käid päevade kaupa umbes ringi üle 10-se suhkruga, sest sa võtad kohe midagi ette selle vastu.
Tead, sa mõtled liiga palju. Täiskasvanuna (eriti, kui oled meesterahvas, tundub mulle) haigestunul on üldse väga palju vähem tõenäosust tüsistusi saada, kui ta vähegi viitsib oma suhkruid jälgida (jällegi: mõõta), kuna tema organism ei läbi enam selliseid pöördelisi aegu nagu lapsepõlves haigestunul.
k
09.03.2010 15:34
Mul tekkis neuropaatia praktiliselt juba enne D-II diagnoosimist, nii et garantiisid kahjuks pole.
poisiga
09.03.2010 16:12
K, samas sa ju ei tea, kui pikalt sa juba tegelikult kõrgenenud veresuhkru tasemega olid elanud. II-tüübil ei pruugi olla sümptomeid. I-tüüp jõuab üsna kiiresti haiglasse.
k
09.03.2010 16:54
alla poole aasta. Jutu mõte siis see, et neuropaatia võib kikkida igas haiguse faasis. Muud tüsistused vist selles suhtes veidi aeglasemad.
kasutaja
09.03.2010 18:08
Ma olengi rahulik, mis siin paratamatuse üle ikka närvitseda pidevalt. Lihtsalt jah, pole olnud varem võimalust kuskilt uurida milline tase peab olema. Mitme kuu glükohemo oli viimati tõesti 7ga midagi, seega vist ok. Glükomeetri mälus olev keskmise arvutus on ka reeglina alla 10, enamasti 8 ringis (tuleb silmas pidada, et mõõtmist teen paljuski ka enesetunde järgi ja seega on glükomeetrisse jäädvustada kole number suurem tõenäosus kui see aeg kui kõik korras). Pikalt paigast ära veresuhkruga ma ei saagi olla, mu organism on päris tundlik ebaõigele tasemele ja 90% tõenäosusega suudan ma olukorra ära tunda kus veresuhkur on alla 4 või üle 12
Muide misasi see on millest k räägib ja kuidas seda vältida?
poisiga
09.03.2010 18:34
Mu meelest on ok glükohemo alla 6,5%. Kui on üle 7%, siis tuleb ravi efektiivsemaks muuta. Vähemalt sihuke info on diabeedipäeviku siseküljel.
Ake
09.03.2010 19:45
poisiga
See siis jällegi ideaalis ja raamatus. Kui arvestada, et on hulganisti I tüübi diabeetikuid, kes püsivad tüsistusteta 10 + aastat glükohemodega ümber kümne, siis 7,5 on väga ilus number, eriti arvestades, et 10 aastat tagasi olid radikaalselt teised enesekontrolli võimlused ja need keskimised ei olnud ju igapäevaselt selliselt korrigeeritud, kui täna.
kasutaja
Pisut rohkem võiksid ju pingutada, et vähemalt sinna seitsme kanti saada. Samas, su isikliku glükomeetri näit räägib enda eest...vs'i keskmine ei ole madalate ja kõrgete summa (mis annab ju tegelikult kokku ilusa keskmise). Minul sama, sest miks ma, ilmselgelt madala suhkru peale, hakkan riba raiskama ja nii ongi, et glükomeetri keskmine on kõrgem, kui veenist analüüs näitab.
Ake
09.03.2010 20:44
k
I ja II tüüpi diabeet on kaks täiesti erinevat haigust, kuigi nimi erineb vaid järjekorranumbri jagu. See, et sinul avastati neuropaatia koos diabeediga on II tüübi puhul tavaline. Enne tulevad tüsistused ja siis diagnoos, sest II tüüp on sellise hiiliva loomuga, nagu näiteks hüpertooniagi...mis teha, Eesti tervishoiusüsteem...ennetusele raha ei kulutata.
I tüüpi daibeetikul, kui ta vähegi on vs'i jälginud, siis enne 15 aastat tüsistustega probleeme pole.
kasutaja
09.03.2010 21:24
nojah aga 15 aastat pole elu suhtes mingi näitaja ju... oluliselt rohkem ikka oleks vaja aega..
My
09.03.2010 21:48
No aga kasutaja, see su enda kätes ju. Mõõda tihti veresuhkrut ja liigu palju, muud polegi vaja. Sa ikka mõtled natuke liiga, tegele muuga ja ära oma tervisele kogu aeg mõtle, või õigemini tulevikule ;).
ohooloom
09.03.2010 22:04
minu glükohemo on ntx 6,7, aga reaalselt tähendab see kõikumisi 3 kuni 14, igapäevaselt kuskil 3,5 kuni 12. Ei ole rahul, sest tunnen, et kõikumised teevad liiga (närvivalud jne pärast suuremaid vs hüppeid).
Elly
13.03.2010 19:32
Panen igaks juhuks selle tabeli siia, sest mina ise esimesed 4-5 aastat (11a hetkel jooksmas) arvasin koguaeg, et glükohemoglobiin tähendabki otseselt minu veresuhkru keskmist näitu aga tegelt on ta vaid % millestki.
Endal viimane keskmine oli 5,4 %, aga imestan senini kuidas on võimalik, et peale sööki oleks hea alla 8, see lausa mõistatus, sest ikka kipuvad kindlasti üle 8 peale sööki (st. 1,5 - 2h peale sööki, mil veresuhkur läheb kõige kõrgemaks). Seega leian, et kuni 10-ni veresuhkrud ei tohiks mingi mure olla.
Kui aga keskmine on 10 % leian, et on põhjust juba väga muretsemiseks, sest keskmine veresuhkur sellisel juhul ju +/- 14....
Kui glükohemoglobiin on (%), siis keskmine veresuhkur on (mmol/l):
5% - 4-5 mmol/l
6% - 6 mmol/l
7% - 8 mmol/l
8% - 10 mmol/l
9% - 12 mmol/l
10% - 14 mmol/l
11% - 17 mmol/l
12% - 19 mmol/l
Ago
13.03.2010 20:33
Endal 10a. jooksmas ja viimane näit oli 5.4 (fakt ,et hüposi tuli liiga palju,tähendab seda,et olin sunnitud muutma annuseid).Minujaoks on 6 normaalne.
I tüübi diabeet
lihtsalt maria
14.03.2010 21:57
Sügav kummardus nii heade vs puhul. See on suur töö. Minu poisil viimne oli 7,4. Aga olen jah kuulnud aknast välja sõpradele öeldut, et vs madal ja paha olla. Enne välja ei tule kui üle läheb. Temalt adekvaatseid vastuseid ma enesetunde kohta ei saa, seega hea siit lugeda. Kirjeldus ja näidud ühtivad meil Ohhoolooma omadega. Kuidas need närvivalud tunda annavad, kui küsida tohib? Saate aru küll, et õpin tundma ilminguid, et osata paremini mõista ja jälgida poisi enesetunnet. Aga siit Argo tekstist järeldan, et nüüd kui pääsen süstlale ligi ja teen talle pikka 20 ühikut, siis peab ta tihti suutäisi võtma ja proovi tehes on näidud reeglina 3,8 ja 4,6 ja 5,4, seega vist elab pidevas hüpos, nagu keegi siin varem kirjutas. Aga ise teeb ta aina 18 pikka( ööpäevas 2 pika süste korda) ja väga tihti on siis vs üle kümne. Avan, et kumbki variantidest pole hea. Nüüd te ütlete et tehke 19. aga põhimõtteliselt tulebki keskmiseks lantuse ööpäevaseks annuseks 38. Ütleks, et meil käib nagu vägikaikavedu selle annuse osas. Olen segaduses, sest tahaks ka keskmiseks seda 5,4, mis oleks nagu ideaalne, kuid siiski vist see korduv hüpo on halvem asi ajule, täheldan ta väsimust või lohakust, kui suts kõrgem keskmine.
ohooloom
14.03.2010 22:12
maria, kui poiss oma hüposid ei tunneta ka, siis 5,4 glükohemo on küll kurjast. 6-7 vahele võiks sihtida:)
lihtsalt maria
14.03.2010 22:30
Ma kiidan teisi siin küll, kuid ise arvan seda sama, et sinnani ei maksa vist püüeldagi. Ta tunnetab küll, järeldan seda ta kiiretest ülakorruselt allatulekutest külmkapi või leivakapi suunas. Ta tropp aru ei saa, et peaks ennetama seda, siis oleks kõik väga hea. Aga ta ravib toiduga tekkinut takkajärge. Aga kui süstib 18, siis on vahel kogu päev üle kümne. Ideaalne oleks ööseks teha 18 ja hommikul 19 või 20, et siis toit toetab päevasel ajal. Ja kui veel juhtub kaks süstekorda olema 18 ühikut, siis on hommikul ka kõrge. Muidugi vahel öösel ahistab külmikut mis kole. Äkki ikka pikka palju, kuid miks siis 18-nete korral raudselt vs üle kümne. Sealt see 7-ne keskmine näit tulebki.Muidu oleks äkki 6,-ga. Ja sama lühikestega, kui ikka 10 ühikut toidukorral ei süsti, siis on lausa 16 ja teised meie perest sellest aru ei saa. Hommikuti on et sööb vähem ja lühikest on tehtud 8, väidab sõi vaid 6 kuni 8 LÜ. aga miks siis pärastlõunal vs näit kõrge. ju jäi hommikust peale libisema ja seega kogu päev kõrge. Olen seda kontrollinud hiljem tööle mineku korral ja enne poisi kooli minekut. Alla 10 ühikut süstides on kahe tunni pärast vs alles kõrge( saan kontrollida kui ta läheb teiseks tunniks).Ah keeruline värk see vs ja süsti timmimine.
lihtsalt maria
14.03.2010 22:36
Praegu tuli väljast, vs 4,2. olin ise kodus ja sain nõuda teha 20 pikka ja 10 lühikest tegin ise. Nüüd tuleb vaid süüa veel ja õigeid asju, et hommik ilus oleks. Oleks ta tuppa tulnud varem või miskit suhu pistnud "rajal" oleks vs praegusel hetkel veel ilusam. Täheldangi, et miskit sööma peaks lisaks kuskil üheksa kümne vahel, siis insuliin kõige aktiivsem, õhtused süstid meil kell 18. Aga noh, suure tahte korral diabeet on jälgitav, nõustun.
kasutaja
15.03.2010 13:15
see viimane jutt on küll veider, jääb mulje et mingeid väga suuri koguseid ja hästi harva ainult kasutate? Selliselt ei saa ju kuidagi normaalse inimese sarnast eluviisi tekitada. Minuarvates sobib see pikaajaline vaid ööseks, iga toidukorra juurde ainult täpne lühiajaline ja aegajalt kukub täitsa välja elu, mis meenutab "nagu päris".. aga ega ma mingi tark ole, vaid mu arvamus.
Rutt
15.03.2010 14:04
lihtsalt maria, sul oli poiss vist 17-a. On tal kogu aeg sellised pika kogused olnud või on need ka kõikunud?
Mul poiss praegu 12-aastane ja teeb Levemiri hommikul 48 ja õhtul 46, seega 94 ühikut kokku, lisaks muidugi ka veel Novorapidi olenevalt isust 10-20 ühikut päeva kohta ( vahel korraga 12 ü, kui enne trenni sööb ei tee üldse ). Viimase aasta jooksel on ta 3 korda pika koguseid suurendanud. Arst arvas, et ju peale pubekaiga insuliinivajadus jälle väheneb.
On kellelgi kogemusi?
Poiss muidugi kasvab väga kiiresti praegu, on hästi liikuv ja 24/7 ka kogu aeg näljane. Pikk peenike vibalik.
kasutaja
15.03.2010 14:15
vot kui kummaline lugu.. ma ei teadnudki, et mõned inimesed selliseid hirmus suuri koguseid vajavad.
Endal läheb ööseks 10-12ü pikaajalist, hommikusöök 8-10ü lühiajalist, lõuna 6-10ü lühiajalist, õhtu ka ca 10 lühiajalist. vastavalt vajadusele muidugi mõnikord ka pisut rohkem või vähem. Vajadusel saab ka mõne lisa söögikorra tekitada..
lihtsalt maria
15.03.2010 15:07
kasutajale: antud hetkel kõnelesin tõesti ainult pikatoimelisest, sest mulle tundub hea diabeedi kontrolli võti olema just õiges baasinsuliini koguses. lisaks on muidugi lühitoimelised annused iga toidukorra alla. Lühitoimelist teevad teised , nagu olen aru saanud, vastavalt söögi kogusele. Meil on sobilik igal toidukorral 10 novorapidi. suhe pole enam nagu varem üksühele, et 1insuliiniühik kataks 1LÜ. Vahel on meil ka rütmiväliseid toidukordasid, siis muidugi arvutan ka toidu hulka. Muidu käib kõik meil juba puht silma järgi. Ja toitumine on küllaltki korrapärastel aegadel.
Ohhoolooma jutt närvivaludest. Eile õhtul kohe tundsin pojalt huvi, et kas ka temal on neid ja vastus oli ja.Tema kirjeldab neid kui torkeid või hetkelisi elektripisteid üle keha ja täheldab nende tajumist kuskil viimased kaks aastat. Arvab siiski, et ka varem olid, kuid vot... Aga targemad siin, kas need närvivalud on nüüd märk tüsistuste olemasolust juba või on need paratamatu osa vs kõikumistest, mis hiljem tekitavad talle tõsiseid veresoonkonna haigusi?
Ja Rutt. Mul poiss jah 17 ja haigestus kui oli saanud 6. Mind paneb imestama tõesti, et teie poisil nii suured annused, või on hoopis meie omal väikesed. Ma nüüd täpselt ei mäleta aga oli meilgi probleem, et minu meelest olid annused just väiksed võrreldes teiste teismelistega, kuid ei osanud ma lisaühikuid kuskile lisada. aga siis Deysy oli see, kes siin foorumis soovitas meil lantuse jagada kahele süstekorrale ööpäevas ja nii sain ka ühikuid lisada ja ka poisi kasv hakkas kerkima järsult. ja keskmine vs näit langes 7,0-le. Kindlasti mängib rolli individuaalsus, kuid mina siiski jagan DR. Haameri soovituse järgi kehakaalu pooleks ja pool sellest peaks olema sobilik pikatoimeline ja teine pool lühitoimeline ööpäevane annus.
lihtsalt maria
15.03.2010 15:19
Kui palju on Ruti poja kehakaal? Pean enda omalt üle küsima kuid vist minu kaalu kanti ehk kuskil 65 või 68kg. Seega ongi et 38 oleks sobilik pikka ja 30 lühitoimelist ööpäevas. Äkki ta on mul raskem ka juba, kuid mõned ühikud üle pole ju probleem. Küllap on Levemiri ja Lantuse toimed erinevad ka, sellest see Levemiri nii palju suurem vajadus. Aga mis teil vs keskmine on? Kui on korras number, siis on ju insuliini annuste sobivus korras, nii arvan mina. Tähtis on ju tulemus? Mis arvavad teised siin targemad ja staažikamad?
Aga insuliini annust seda mõnda pikka nagu ma lisada tahan, see on nüüd peale seda kõrgepalavikulist viirushaigust. Algul tervenedes jäidki annused tsipa kõrgemaks kui enne, kuid praegu ma just vaatan, et tehes ühik rohkem on tulemus nagu suts madal pidevalt. kuid tehes vähem, on kohe vs -d üle kümne.
Rutt
15.03.2010 15:37
Poisi kehakaal 55 kg, pikkus 169 cm Pidevas hüpos ta küll ei ole, pigem kõigub see 6-8 vahel. Mõnikord juhtub muidugi ka madalamaid ja kõrgemaid sisse, aga need küll pigem liigse trenni või liigse maiustamise "süü", mitte pika insu pärast.
ohooloom
15.03.2010 17:20
need torked võivad näidata kerget neuropaatiat jah, veresoonkonnaga pole see seotud otseselt, lihtsalt närvirakud ei anna korralikult impulsse edasi. Benfogamma kuurid (vähemalt 2 kuud jutti ja paar korda aastas kindlasti) peaks neid leevendama, aga kõige paremini aitab muidugi stabiilne suhkur. Ja pmst jah, kui asi aastatega süveneb, siis muutub see üsna ebameeldivateks valudeks. Ei pruugi aga muutuda. Minul olid 5 aastat tagasi suhkrud paremad kui nüüd, aga ca aastane närvivalude periood tuli tookord siiski üle elada, praegu on nagu pigem taandunud, kuigi suhkrud hüppavad.
lihtsalt maria
15.03.2010 20:33
Nii et võin Ohhoo ehk Sinu jutust järeldada seda, et kui ta mainib tundvat neid närvivalusid viimsed kaks aastat, siis on meil just nüüd miskit pisut viletsamalt kui varem. Aga need kuurid katsun talle osta ja sööma suunata. Ja lihtsalt näiteks, eile õhtul oli vs 4,2 , öösel oli pärast kui ta võttis väheke palju toitu vs 11, ja hommikul lausa vaid 2,8 vs. Siis süstis ta pikka 18 ja koolist tulles oligi vs 9,-ga. Lühikest tegi ka hommikul vähem ja lõunal koolis kindlasti 10, kuid koju tulles oli ikka vs 10 lähedal. Saan aru, et 20 on õhtul teha palju lantust, veab hommikuks alla. Kuid hommikul vähemalt 19 pikka ja õhtul siis 18. Sest eks kui organismis seda baasinsuliini on jätkuvasti, siis see teinekord kompenseerib ära toidukorral vähemsüstitu aja vältel. Kui aga pikka on vähe , siis vs jääbki kõrgeks. Ah , mis ma siin jahun, kuid tegelikult on vahel endalgi hea teiste arutlusi kaasa mõelda ja siis endale ka miskit uut kõrvade vahele saada. Aga kehakaal on tal 63 kilo, küsisin järgi, pikkust 1,75 kanti. Aga Ruti poisi annused on ikka suured küll. Kas kellelgi on Levemiriga veel sellised suured süsteannused?
Vilma
16.03.2010 10:11
mu tütar sai Tallinnas pahandada, et miks Lantust kahes osas süstib...et kes sellist asja on õpetanud ja nii ei tohi teha.
poisiga
16.03.2010 10:23
Hmm, kes pahandas? Kas mitte veresuhkru ja insuliini süstimisega pole lood sedasi, et kasvõi viies osas, peaasi, et kompensatsioon hea ;)
Ago
17.03.2010 20:45
Vanasti tegin Lantust hommikul ja õhtul.Süstisin 4 korda päevas,mis minu jaoks tundus normaalne (enne Lantuse kasutusele võttu).
Saades 18 valisin uue endokrinoloogi,kuna suhkrud oli 6-6.5 ei nähtud plaanis miskit halba.
Ajapikku (nagu ikka) muutusid väljavaated,võtsin endale eesmärgiks kasvatada toonust,lihasmassi - langetada keharasvaprotsenti.
Sellega seoses muutsin toitumiskava,seda mitte hoobilt vaid ajapikku (dieedi pidamisel ei ole mõtet,parem muuta eluviisi).Igastahes jätsin insuliiniannused samasse järkku.Käies vastuvõtul ning kuulates minu muret madalate suhkrute kohta,imestati,et miks ma kasutan n-ö. "laste" skeemi,kus annused on ette kirjutatud ning kõik käib kellaajaliselt.Setap süstin nüüd kolm korda,hommikul Lantus+Humalog,lõunal ja õhtul Humalog,söön ikka 5 korda päevas,nagu seda teevad sportlased (nemad tegelikult söövad 6 korda ,aga nohh :D ).Kui numbriliselt huvitab ,siis 186cm pikk, 80kg raske.Tunnetades oma keha ja osates arvestada söögikoguste üle ,oskan ma kalkuleerida vajamineva insuliinikoguse (jah,mõõtmine käib asja juurde.Olgugi,et ma ei ole eriline pedant selles vallas - rutiiniks on saanud mõõta enne magamaminekut ning vahest ka öösel).Terves kehas on terve vaim.
Jõudu ja jäksu teile,
suveks vormi ;)!
Ps! Foorumis võiks olla eraldatud kastike ,kus registreerinud kasutajad näevad teiste profiile,et vajadusel või huvi korral kontakti võtta - seltsis segasem.
Ago
17.03.2010 21:05
Tahtsin veel lisada ,et Lantus hommikul on 26 üh. Humalog lõunal 7-9,õhtul sama.Seega kokku 40 (+4).
Liikudes keskkoolist ära,muutub eluviis ikka tunduvalt - söögikorradki ei ole enam täpsed,sestap,peab hoidma suhkrutel silma peal (olenevalt elustiilist muidugi)
Aga nt. koolistress iseenesest paneb (või pani minul vähemalt) suhkrud hüppama.
Ago
17.03.2010 21:51
Err, 26+5+7+7=45 (+4-5)
kasutaja
18.03.2010 01:24
mitte vaid kooli stress vaid suht koht iga emotsioon mõjutab, vähemalt minul. See teebki asja keeruliseks. Kui asi vaid toidukoguses ja liikumises oleks, siis ma suudaks küll asjad väga täpsed hoida..
ohooloom
18.03.2010 14:33
ma võin sind lohutada, kasutaja, mina olen samasugune.
Kodust väljas kuskil üritusel olles või sugulaste sünnipäeval saangi süüa ainult toorsalateid, aga süstin sama palju, nagu kodus olles kõvasti kartulit süües. Praegu käin kord nädalas õhtuti kursustel ja süstin kursuste alla sama palju insuliini nagu kodus õhtusöögi alla, ainult et ei söö midagi. Siis tulen enam-vähem 10 piires näiduga koju tagasi. Ja muidugi mõõdan ma seal olles vähemalt korra-kaks. Siin polegi muud kui tihedalt mõõta ja korrigerida.
kasutaja
19.03.2010 12:27
Mnjah.. tegelikult on see pagana nõme, et üritused mis teistele inimestele rõõmu pakuvad nõuavad minult hoopis kõva mõtlemist, planeerimist ja muretsemist..
ohooloom
19.03.2010 16:54
pikapeale tekib kogemus, kui palju pead ürituse alla süstima ja kas või kui palju üldse süüa julged. mina igatahes tean, et mingit hüpo-ohtu mul sellistel puhkudel praktiliselt pole.
lihtsalt maria
19.03.2010 19:43
täiesti uskumatuid asju kirjutate siin. tegelikult vanasti lapsena oli ka, et alati peale sünnipäeva oli vs kõrge. Nüüdsed peod on aga vastupidi, juuakse seal ju. Koju tulles on enam vähem ilus, kuni 10, kuid siis on kogu öö järsk langus, kuni hommikuni välja. tema magab, mina aga kolme-neljatunniste intervallidega mõõdan vs. Ei saa ju pidutsejat hüposse lasta langeda. kui aga võõrsil ööbib ja hommikul koju jõudes vs näit kena, ei tea kas siis öösel on ka hüpo olnud või ei.
Ago
19.03.2010 21:12
Minu mäletamist mööda ei lase alkohol suhkrul imenduda,sestap võiksite proovida (enne pidu) annust vähendada?Kui on läbu tulemas.
Selle korvamiseks saate/on võimalik hiljem lühitoimelist juurde teha - seda selleks ,et vältida suhkru suuremat sorti kõikumist.
Isiklikult,kui täpselt ei tea,mis tulemas on,siis teen vähem ning võtan süstla kaasa(ei ole kohustuslik,aga...),juhuks kui peaks tekkima vajadus - aga see oleneb vanusest ja ümbrusest (inimesed on ju erinevad,nagu ka nende reaktsioonid).
kasutaja
19.03.2010 23:40
hmm.. millised alko kogused jooma peaks et see mõjuks? ma arvasin et see on mingi linnalegend et mõjub, ma pole täheldanud et see madalamaks laseks :O
kasutaja
19.03.2010 23:44
üldiselt ega ma palju ei joo, mis ikka organismi lisaks koormata, aga mingi 3 õlut või paar pitsi viina küll mul organismis suhkru omastamist pole kordagi märgatavalt mõjutand. Suuremaid koguseid alkot pole korraga võtnud ja ei kavatse seda ka tulevikus turvalisuse huvides teha..
Elly
20.03.2010 10:11
Insuliinikogustest rääkides: kehakaal 55 kg, pikkust 169 cm ning skeem järgmine: pikatoimelist Levemiri hommikul ja õhtul 25 ühikut, ning päeva jooksul lühitoimelist Apidrat 10+8+7, kokku seega 65-70 ühikut päevas aga nii see töötab peaaegu hästi, kuigi peale sööki suhkrud ikka kõrgemad (8-11), kuigi söön suhteliselt vähe süsivesikuid. Keskmised glükohemoglobiini väärtused on püsinud 5-6 % vahel. Siinkohal lisan ka, et olen suhteliselt liikuv inimene, seega istumise kaela ei saa kõrgeid koguseid ajada.
Alkoholist rääkides: tarbin seda kesiselt aga siis kui seda juhtub, siis kindlasti pean insuliini vähem tegema, sest nagu kellavärk suhkrud hommikuks kindlasti madalad.
Emotsioonidest rääkides: alles hiljuti kogemata libedusega ajasin auto hange - olin sellest nii šokis ning kui poole tunni pärast suhkrut mõõtsin sain väärtuseks 21. Ning kui esinema pean siis ka veresuhkrud teevad meeletusi (tantsuga madalaks - kõnega lähevad kõrgeks).
Kõigi teie lugusid lugedes on tunne nagu oleks ainuke omataoline - müstika, eriti koguste osas, ise siiani arvasin, et sellised kogused vast ikka normaalsed aga tuleb välja - võrreldes siin teiega tunduvad erinevad.
ohooloom
20.03.2010 16:55
alkoholi mõju on vist tundlikkuse küsimus. mina ntx pole aastaid üldse alkoholi tarbinud, ja kui viimasel vana-aastaõhtul paar lonksu veini võtsin, olingi kogu ülejäänud õhtu hüpos ja sain kooki süüa:) Aga mul on ka kehakaal enamvähem kärbse oma.