liina
18.01.2012 17:39
Palun andke nõu, mida võiks näksida, kui hirmus magusaisu peale tuleb. endal juba ideed otsas ja kõik diabeetikute tooted läbi proovitud. Äkki on mõni hea retsept, mida jagada. Tänan.
poisiga
RE: Maiustused diabeetikule
18.01.2012 17:52
Esimene või teine tüüp?
Sikku
10.02.2012 22:56
Esimene tüüp, kolesterool ka kõrge.
vorstivõileib
13.02.2012 13:57
Kui ikka hirmus magusaisu , siis pole suur patt lubada omale tükike šokolaadi või jäätist-jäätis pole nii hirmus magus ja seal sisalduvate rasvade tõttu imenduvad süsivesikud aeglasemalt . Dieetjäätised pole sobilikud, vähemalt minu arst ütles, et diabeetikud peaksid neid vältima.Üks variant on veel -teha nt. porgandisalatit ja panna sinna üks lusikatäis suhkrut ning natuke õli , see kõik peaks kokku tegema ühe leivaühiku. Mina puhastan porgandi ja siis jätkan selle koorimist kartulikoorimisnoaga-nii tekivad sellised pikad õhukesed ribad , mis mõnusalt krõmpsuvad- magusaelamus karanteeritud ja kolesterooli ei tohiks ka sialdada (vali õli , kus rohkem küllastumata rasva sees) :). Sobib kasvõi vahetoiduks.
Magusat võiks tarbida hommikul-mingi uuringuga oli tõestatud, et hommikul magusat süües on keha oma "doosi" kätte saanud ja õhtul polegi nagu erilist magusaisu.
Usuun, et sobiksid ka beseeküpsised, 100 grammi sisaldab u. 50 g süsivesikuid , Pihlaka küpsistel selline info. Need imekerged ja 100 grammis peaks neid omajagu leiduma- võib-olla petab beseeküpsistega ka suurema magusaiseu ära, juurde võiks mingi võileiva süüa.
Pandiit
13.02.2012 14:31
Kui tegemist on esimese tüübiga, siis saab ju söödud magusat täiendava süstiga kompenseerida? Jättes kõrvale kolesteroolisisalduse, võib minu meelest näiteks torti või kooki süüa. Need sisaldavad reeglina palju rasva ja imenduvad seega aeglaselt.
Kirjutasin "rasva" :) Tegelikult ikka tahkestatud taimerasva.