Ago
03.05.2012 19:25
Tervist,
... hüpoglükeemia tagajärjel (mille vs. näitude tagajärgi ma ka siin kajastasin), kui ma kaotasin teadvuse, murdus kukkudes ühelt esihammastelt üks (mikro)tükk ning teiselt üks väga väike murdunud koht alumisest osast...
Käies täna hambaarstil (kes oli/on väga tore arst), lisas ta esihammastele valguskõvanduvad täidised ning eemaldast alumiselt neljalt hambalt hambakivi. Kabinetis veedetud aeg: 20-25 min.
Arve suuruseks tuli 87,80€
Kuidas mul, üliõpilasel (21a.) , kui mul ei oleks vanemate tuge (töökoht on) peaks olema võimalus seda arvet tasuda. See summa on enamus mu kuu toidurahast... jäin kassas arve tasumisel lolli näoga teenindajat vaatama (kaasa antud lipikul,millega ma kassasse marssisin,ei olnud summat märgitud), sest mu arvel oli 50€.. nüüd pean 10 päeva jooksul tasuma ülejäänud summa.
Igastahes ainukest toetust riigilt saan 19,18€ ulatuses (Alates 1. jaanuarist 2009 ei saa osutatud hambaraviteenuse eest hüvitist taotleda enam kõik üle 19-aastased isikud. 19,18-eurost hambaravihüvitist saavad taotleda inimesed, kellele on riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel määratud töövõimetus- või vanaduspension).
Kui paberid on käes, siis teen siit riigist küll esimesel võimalusel vehkat : c
chucknorris
RE: Tore kogemus Kaarli ps. hambapolikliinikus
03.05.2012 23:29
hambaarst oleks vist hea elukutse valik :P
Ulvi Tammer
04.05.2012 11:05
Hambaravi on küll enamuses riikides tasuline teenus, nii et ka elukoha vahetus ei anna siin efekti.
lihtsalt maria
04.05.2012 17:10
Kui sul poleks vanemate tuge, siis sa ei käiks ka ülikoolis. elu on nii hulluks läinud. mina mõistan ideaalselt, mida sa öelduga öelda tahtsid. ...samas ajab muigama, et haritud spetsialistid soovivad muuta seadust, hakates hindama töövõimekust töövõimetuse asemel. ja sellest räägitakse nii pühendunud näoga...
marilee
04.05.2012 19:27
Saksamaal pole veel pidanud hambaravi eest maksma, nii et mõned sellised riigid ikka on :D.
Ake
04.05.2012 20:43
Ütleks, et kallis arst sul, Ago. Minul parandatakse ühte hammast tavaliselt pea tund aega ja seda uusimate viiside ja vahenditega ning arve jääb enamasti 60 - 70 vahele. Lisaks jätkub arstil aega ja kannatust selgitada mida ta teeb ja miks, rääkimata ülisõbralikust ja soojast suhtumisest kogu kliiniku personali poolt.