mikle
13.11.2012 11:28
Selline küsimus aruteluks, et milline glükomeeter on mugavaim
igapäevaseks kasutamiseks ja veresuhkru mõõtmiseks?
Millist glükomeetrit kasutate ja mis on tema eelised teiste ees?
Ma ise kasutan hetkel iBGStari glükomeetrit ning mis mulle selle
juures väga meeldib on tema väiksus ja diskreetsus. Väikeste mõõtmete
tõttu ei märgatagi kui väljas olles kiirelt oma veresuhkrut
kontrollin. Lisaks on glükomeeter otseselt ühendatav iPhone, iPadi või
iPodiga. Koos spetsiaalse tasuta allalaetava appiga saab kiirelt oma näite analüüsida
ning statistikat teha/jälgida. Rääkides veel kasutusmugavusest, saab
selle glükomeetriga oma veresuhkru näidud, koos kommentaaridega, otse
saata arstile (muidugi eeldusel, et ka teie arst on valmis neid teil emaili
teel vastu võtma ja uurima). Nii et võrreldes mu vana glükomeetriga
oli see minu jaoks revolutsiooniline toode - lihtsustas ning parandas
mu veresuhkru jälgimist. Negatiivse poole pealt peab ütlema, et
glükomeetrit pole mõtet omada, ilma et sul i-seadmeid pole ning need
seadmed on loomulikult suhteliselt kallid. Kuid glükomeetri
innovaatilisus ja kasutaja sõbralikkus on super tasemel.
Millised on teie kogemused glükomeetridega ning milline on neist
diabeetikule mugavaim?
Pandiit
RE: Kasutajasõbralikud glükomeetrid
13.11.2012 11:55
Kas Haigekassa BGStar testribasid kompenseerib?
suhkur
13.11.2012 13:06
Jah kompenseerib, ise kasutan hetkel Accu check nano ja bgstar mõlemad head väikesed ja väikese verehulgaga. Bgstari soft tundub olema rohkem arenenud. Pakub ise välja enne sööki, hommik jne. Accu-t kasutan rohkem kuna ribasid saab rohkem.
poisiga
13.11.2012 13:50
Ma poisil kasutan Contour TS ainult seetõttu, et see ühildub Minimedi pumbaprogrammiga ja ma ei pea glükomeetri näitusid pumpa sisestama. Kaabel külge ja nii pumbast tulenev insuliini ja toiduinfo on kenasti koos veresuhkru näitudega olemas.
Contouril on ka mugavamaid glükomeetreid, kui Eestis kompenseeritav.
nipitiri
13.11.2012 17:53
Minul hetkel tihedamal kasutusel GLUCOCARD-mini plus. Hea väike ja mugav. Midagi kalibreerima ei pea. Ja mulle meeldib, et tal on taustvalgus, ka pimedas hea kasutada :)
Ago
13.11.2012 18:13
Mul endal "Õuna" toode/tooted olemas. Ma arvan, et uuest aastast lähen seega ka BGStar'i peale üle, tundub palju mugavam viis näitude/statistika loomiseks, kui praegu. Saadan kindlasti endokrinoloogile ka oma andmed :3
Kadri
13.11.2012 18:37
Mul on praegu Accu Chek Performa, ajab asja ära. Kuid olen väga huvitatud BGStarist. Nägin, et suhkur kirjutas, et sellele saab vähem ribasid kui Accu Chekile, siit ka mu küsimus, et kui palju ribasid BGStarile saab soodukaga?
poisiga
13.11.2012 20:03
Kadri, Accu-Chekil on erinevad kliendikampaaniad a la seitsme karbi ostmisel 1 juurde nende kontorist. 25 kiibi eest 1 purk tasuta. Vahetevahel on 3+1 kampaaniad apteekides jms.
Ake
13.11.2012 21:04
Olen olnud läbi aegade Glucocardide erinevate mudelite kasutaja ja vast ka jään. Kuigi see kõige uuem X-mini plus omab mõningaid eeliseid ja on edevam, aga X-mini on minule mugavam kasutada (alustades vutlarist). Kasutan ka Contur TS'i, millel on mälu kasutamine minu jaoks ebasobiv, aga jooksvateks mõõtmisteks sobib hästi, eriti, kui arvestada kesksuvist sooduskampaaniat...ei nurise. Samuti kasutan vahel Optium Xceedi, aga vaatamata sellele, et teda soovitati, kui kõige täpsemat nn kodust aparaati, nõuab tema kasutamine kõva praktikat. Nimelt, on selle aparaadi plussiks see, et ribad pakendatud ühekaupa (nagu ka kaks või kolm põlvkonda tagasi Glucocardidel), aga pakendi avamine nõuab teatavat vilumust (erinevalt Glucocardi ribadest, mida sai avada nagu haavaplaastri pakendit) ja suurim miinus minu silmis on, et aparaat on nii pikaldane. Pead passima, millal ta on valmis, signaaliga märku ei anna, ja piisa imemine võtab "terve igaviku", kui käsi väriseb, mis iganes kõrvalistel põhjustel, siis ei õnnestugi.
Accu-Cheki proovisin korra kunagi ammu ja viisin ta ruttu tagasi, sest ribad olid küll soodsamad, aga aparaat viskas nii sageli ERR ette, et kasu ei kusagil.
Sellel suvel sain kasutada Accu-Chek Mobile't ja seda kasutaks küll, kui ainult haigekassa vähemalt osagi ribadest kompenseeriks.
Muide, mikle, juba ammu on olnud võimalik enamik glükomeetreid ühendada infosüsteemidega, kui selleks soovi on olnud, ja ka arstile info edastada, kui ta on huvi tundnud.
Ands
14.11.2012 09:01
Ma kasutan Contour TS-i, hea lihtne ja ajab asja ära.
Lähiajal plaanin treeninguteks soetada accu-check Mobile, mida Eesti maaletooja kahjuks ei soovi siin turul pakkuda ning mille kulumaterjal on üsna kallis, kuid usun, et treeningutel/võistlustel oleks see ülimugav(kõik-ühes seade, puuduvad eraldi testribad)
ratastega tigu
15.11.2012 09:44
Lihtsalt infoks neile, kes trennis igatsevad Accu-chek Mobile sarnast glükomeetrit, et 2013.a. algusest tuleb Eesti turule üks uus kõik-ühes glükomeeter Mendor Discreet. Ribad on Haigekassa poolt hüvitatavad.
suhkur
15.11.2012 11:13
Nonii vaatasin selle Mendori videod ära väga lahe, tahaks saada. Soomes 39eur vaatasin.
nipitiri
15.11.2012 13:39
Väga mugav paistab see Mendor Discreet, mulle ka meeldib :)
ratastega tigu
15.11.2012 15:01
ELDÜ konverentsil, 17.novembril saab seda igaüks oma silma ja käega üle vaadata, glükomeetrit jagab maaletooja tasuta. Astuge Tallink hotelli konverentsisaalist läbi (mõni teema allpool siin foorumis ka täpsem info konverentsi kohta).
mikle
18.11.2012 17:27
Need kaks-ühes glükomeetrid on päris huvitavad, kuid ikkagi suured kobakad tunduvad.
Rääkides veel BGstar glükomeetridest, siis juhin tähelepanu sellele, et neid on 2 tüüpi:
1) iBGStar, mille saab otse ühendada Apple'i tootega ning ta sünkroniseerib kõik mõõtmised automaatselt
2) BGStar, mida vahetult ühedanda Apple'i tootega ei saa, vaid on kaablit vahele vaja.
Ise kasutan iBGtari ning selle kasutajamugavus ja suurus mulle väga meeldivad. Saab väga kiirelt teha oma veresuhkru analüüsi ning saad kujundada oma veresuhkrutest sellise ülevaate nagu ise soovid. Seal on IT diabeetikute huvides hästi tööle pandud.
Huvilistele veel niipalju, et neil praegu mingid pakkumised ja sooduskampaaniad ka käsil!
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/anna-teada-kas-sina-voi-moni-su-tuttavatest-poeb-diabeeti.d?id=65253794
endorme
20.11.2012 13:44
olen Mendorit ise näinud ja sel see hea asi, et lansett ja testribad on sisse ehitatud ja töötavad automaatselt - hea näiteks trenni v kuskile kaasa võtta.
suhkur
20.11.2012 20:16
Igatahes Bgstar sakib sajaga kui taskust võtta ja jahedas autos proovida mõõta, kas on teistega ka nii, et peab suht soe olema.
ratastega tigu
21.11.2012 11:06
mikle
21.11.2012 18:27
Elektroonika töötemperatuurid on suhteliselt piiratud. Seetõttu ka glükomeeter "külmast peast" ei pruugi kohe töötada. Ma täpselt ei mäleta, aga BGStari töötemperatuur algas äkki 0 kraadist. Seetõttu peab teda aegajalt käes soojendama enne kui mõõtma saab asuda, aga see käib ilmselt kõikide glükomeetrite ja elektroonikat sisaldavate vidinate juurde.
suhkur
29.11.2012 12:52
Loomkatsed näitasid, et jahedas autos saab Accu check nano paremini hakkama kui Bgstar.
suhkur
12.01.2013 18:20
Mendori seade kaes.Esialgu tundub kull täitsa ok. Arvutiga yhendamise kaabel on ka starteris kohe kaasas.
tüütutüüp
20.01.2013 07:57
Kas kuskilt on seda BGStar'i ka kampaaniakorras saada või palju see aparaat maksab?
tüütutüüp
20.01.2013 07:59
On mõni selline glükomeeter ka, mis suvalise android platvormiga ühendub? Nagu ma aru saan siis BGStar ühendub ainult õunatoodanguga?
poisiga
20.01.2013 12:57
Tüütütüüp, mine vaata google play poodi ning tee otsinguid erinevate Eestis müüdavate glükomeetri nimedega.
mikle
21.01.2013 23:35
iBGStar ühildub kahjuks jah ainult Apple toodetega, vaja on kas iPod Touch, iPad või iPhone.
Kampaania korras jagatakse iBGStare praegu ka vist niisama , aga seda pead uurima Sanofi kontorist! Kuid mina teisi selliseid glükomeetreid ei tea, mida saaks vahetult ühendada IT seadmega (ilma mingi kaablita) ning glükomeeter sünkroniseerin ja downloadibkõik mõõtmistulemused ise automaatselt i-seadmesse. Väga mugav kasutada ja oma veresuhkru käituist jälgida/analüüsida!
suhkur
04.02.2013 12:54
Mendoriga suusamäel ca 15 sek ja vs näit olemas.
Van Damme
04.02.2013 14:16
Mendor tõesti parim aparaat, mida mina 12 aasta jooksul kasutanud olen.
Alguses reklaami vaadates tundus see aparaat sipa suur olevat siis tegelikult just vastupidi, kuna pole vaja eraldi kotti ja muid tarvikuid kaasas kanda siis väga kompaktne ja mugav.
Glükomeetrite tootjad võiks juba vaikselt aru hakata saama, et inimene hindab kiirust, kompaktsust ja ka märkamatust, mida vähem asju peab kaasas kandma seda parem, kuna neid vidinaid on isegi palju, mida taskusse mahutada.
Hea, et keegi selle poole püüdleb :)
poisiga
04.02.2013 15:47
Kas Mendor Discreet glükomeetril vahetub nõel ka automaatselt?
Van Damme
04.02.2013 16:04
Ei nõel, lantset tuleb manuaalselt vahetada, aga mina isiklikult ei näe selleks väga tihti vahetamiseks põhjust. Sõltub inimesest muidugi.
suhkur
04.02.2013 16:48
Ise olen hakanud kasutama eraldi nõelaseadet, kuna mõned ribad on läinud aiataha seoses nõela uuestilaadimisega.
Kertu
07.02.2013 10:17
Minul CareSens N olen väga rahul. Hetkel neil kodukal käimas ka kampaania, ostes 3 karpi saad 1karbi ribasi tasuta kaasa ja posikulu ka ei lisandu
Ake
07.02.2013 13:08
Vaatasin videot Mendor Discreet kohta ja endiselt ei näe põhjust oma vana glükomeetrit vahetada seni, kuni Eestisse ei tooda Accu-Chek Mobilet.
15 sek, kui teised mõõdavad 5 sek ja kõik muu asjatamine...a'la riba välja saamine...kus see point on??
suhkur
07.02.2013 17:13
Mõõdab 5sek. 15sek all pidasin silmas, mõõtetulemuse saavutamist suusamäel püstijalu suusad all :).
poisiga
07.02.2013 17:29
Mendor Discreet vs "tavaline" glükomeeter
http://www.youtube.com/watch?v=O30vOcQd4Cs
suhkur
07.02.2013 22:25
Videol siis kujutatud, et kaante lahtitõmbamine tähendab aparaadi sisselülitamist, nõela vinnastamist, testriba väljutamist. Kraami kuhugile laiali laotama ei pea. Olen küll väikese staaziga aga ca 6 mõõturit on käest juba läbi käinud ja minule see sobib hästi just kompaktsuse ja mõõtmistoimingu kiiruse tõttu.
Van Damme
07.02.2013 23:55
paljud võib-olla arvavad, et noh mis see mõni sekund sinna tänna, see ei muuda midagi. Tegelikult muudab ikka küll, esiteks selle aparaadiga, ma ei hakka kuhugile privaatsesse kohta (näiteks tualetti) eraldi
ronima, et lihtsalt veresuhkrut mõõta. Saan vaikselt asja koheselt ära teha, ilma et keegi arugi saaks, et ma midagi teen. Heaküll ma saan aru, et oma inimeste ees kotiga aparaatidega pole tõesti vahet, nad teavud su
asjast ja kogu lugu. Aga ütlen ausalt, et kui oled mitte nii koduses seltskonnas ja tahaks veresuhkrut mõõta siis kas kannatan teadmatuses kuna sobiv hetk tekib või lähen tualetti mõõtma.
Jah me võime siin arutada, et mis seal häbeneda jne, aga tegelikult on liigne tähelepanu kurnav ja tüütu.
Ise kavatsen seda aparaati just väljaskäimistel ja töö juures kasutada.
Ake
08.02.2013 09:46
Jah me võime siin arutada, et mis seal häbeneda jne, aga tegelikult on liigne tähelepanu kurnav ja tüütuSelle vastu on üks väga ja väga järgi proovitud nõks...ära loo silmsidet sind ümbritsevate inimestega, ei enne ega pärast süstimist või mõõtmist. Ja ei tekigi uudishimulikel võimalust sulle küsimusi esitada.
Üldkasutatav peldik on küll viimane koht, kuhu oma vs'i mõõtma või süstima lähen! Ei mõista, mis osasid diabeetikuid vaevab, et häbenetakse oma haigust? Mis siin siis nii ebainimlikku on?
Poovige Accu-Chek Mobilet ja siis räägime edasi glükomeetri mugavusest...see aparaat, Mendor Discreet, on alles poolel teel mugavusele, kui sedagi.
Kertu
08.02.2013 12:29
Ake ega sa ei oska öelda, millal need Accu-Chek Mobiletid ka meile jõuavad?
ohooloom
08.02.2013 15:15
mina isiklikult olen suhkrut mõõtnud ka ühe kaupluse vaateaknal. no polnud muud horisontaalpinda läheduses:) Ja loomulikult ei hakka ma kaasinimeste pilke otsima ei enne ega pärast mõõtmist.
Van Damme
08.02.2013 18:56
Seda nõksu ma kasutan niikuinii ja selle aparaadiga käib see veel kiiremini.
Sa ei peagi aru saama, inimesed on erinevad. Häbenemine on kindlasti vale sõna , pigem on see üleüldine suhtumine enda haigusesse. Kui mul on valikuvõimalus siis eelistan selle enda teada jätta.
Mina jällegi ei saa aru nendest, kellel on vaja koguaeg enda haigusest kõigile rääkida (va. oma inimesed), kas tõesti terve maailm peab sellest teadma.
Ake
10.02.2013 22:38
Kertu
Arvata võib, et ei kunagi, sest see on meie ülivaesele süsteemile rohkem, kui liiga kallis, kui kallis, seda täpselt ei oska öelda, ei taibanud siis küsida. Rääkisin oma suvisest kogemusest, selle aparaadiga, hiljuti oma raviarstile ja ka tema arvas sama. See aparaat on kättesaadav UK, Norra ja vast oli ka Soome diabeetikutele, kolmanda riigi osas võin eksida, esimesed kaks kindlasti. Keda huvitab, minge UK Accu-Chek' leheküljele ja seal saate tutvuda, aga parem on ennast mitte narrida :). Nagu näete, varsti juba uus suvi käes, aga mina ikka heietan :).
Van Damme
Vabandan, kui olen endast vale mulje jätnud. Ei kuulu nende nn skisofreeniliste inimeste hulka, kes haiguse läbi tähelepanu ja kaastunnet otsivad.
Olen oma haigusega elanud kenasti juba kakskümmend aastat, isegi "juubelit" unustasin tähistada, kuigi ta mul sobivalt 1.jaan. ja peaks olema lihtne meeles pidada :).
Ega minagi kõht punnis kõigi poole süstimist ei harrasta ja ikka otsin mõne varjatuma nurga, kui vähegi võimalik, aga kui tõesti pole võimalik leida varjulist kohta, siis selle pärast süstimata ei jäta. Ära arva, et selliseid diabeetikuid on vähe ja eriti just meeste osas, kes just nii teevad.
Üldkasutatavad tualetid on minu jaoks tabu nende ohtlikuse tõttu minu tervisele ja ma armastan ennast selleks liialt, et riskida. Hullemat batsillipesa annab otsida ja sellises kohas teostada meditsiinilist protseduuri...minule ei mahu pähe. Aga nagu ikka, igal omad valikud.
Ake
10.02.2013 23:01
Ja veel
Kuna ma pole kunagi oma haigusest mingit numbrit teinud ja paljud minu tuttavad teavad sellest ja minu tutvusringkond on ikka üksjagu suur, siis on ikka juhtunud, et minu poole pöördutakse küsimustega, kui on arsti käest kuuldud võimalikust riskist või juba on olemas diagnoos. Sageli algab vestlus lausega:" Ma ei tea ei tunne kedagi teist, kelle käest küsida." Kas mul on kahju inimesele toeks olla?
Arvan ja olen kogenud, et tänu minu avatud suhtumisele diabeeti, olen nii mõnegi inimese hirme diabeedi suhtes kahandanud ja suhtumist muutnud, ka mitte diabeetikute seas.
Oih, sai pisut kiremisena:), aga mõte ikkagi selles, et meis kõigis võiks olla pisut missionääri, et aidata kummutada neid, endiselt väga levinud, linnalegende ja hirme, mis inimeste seas levinud seoses meie haigusega.
Optimist
15.03.2013 09:50
Avalikustamise teemal - ma olen küll kõigest väikse diabeetiku ema, mitte ise diabeetik (nii et vabalt võib poeg ise millalgi teisiti arvata), aga ma olen ka pigem seda meelt, et diabeetik olemine ei ole häbiasi ja et seda teavet võib levitada - lausa peabki levitama. Nt ma poleks iial osanud diabeeti kahtlustada, kui sõprade perekonnas ei oleks samuti olnud väikest diabeetikut, kelle järgi teadsin sümptomeid. Perearsti juures veensin mina arsti, et tuleks ikkagi veresuhkrut mõõta, tema oleks selle võimaluse välistanud.
Ake
17.03.2013 17:31
Optimist
Kui sinu poeg kasvab sellises meelsuses, nagu kirjutasid, siis ei usu, et ta kunagi teisiti enda elu-olusse suhtuma hakkab. Minu diabeet sai alguse sellest, et peres mitu juhtumit ja teadsime juba ette mida oodata ja nii oligi, et jõudsin haiglasse enne, kui väga hulluks läks.
Van Damme
17.03.2013 22:05
Lapsed tasuks sellest arutelust välja jätta, arvata võib, et lapsele oleks parem kui kõik kellega laps kokku puutub, teaksid lapse tervislikust seisundist, see on iseenesest mõistetav.
Lihtsalt täiskasvanuna kogenud diabeetikuna, ei leia, et mingisugune küla_mati sellest teadma peab.
poisiga
17.03.2013 22:35
Mendor Discreet tüüpi glükomeetril poleks minu jaoks peamine, et märkamatu, vaid et ei pea lukkude trippide ja muu seesugusega maadlema. Kujutage nüüd ette olukorda, kus 6-aastane teeb testi ning kõrval on veel 4- ja 1-aastane. Mitu korda lendab kott laua alla, mitu korda üritatakse krabada augustajat, testribade purki, agar neljane tahab veel riba ennetähtaegselt glükomeetrist kätte saada jnejnejne. Samas on jälle kotis väga mugav hoida glükoositablette, salvrätikut sõrme tupsutamiseks, insuliinipumba kanüüli korki, vahetusnõela.
Kui poisil praeguse augutaja nõelad otsa saavad, siis rihin uut, Accu-Cheki Multiclixi, mis ise nõelasid vahetab.
Ake
18.03.2013 17:01
Van Damme
Just nimelt see küla_mati teades, et tegu on diabeediga, oskab kriisi olukorras reageerida. Nt laps on tänaval kokku kukkunud.
poisiga
Sellised lantsetid olid ju juba mitmed aastad tagasi, lihtsalt ebamugavad ja hullult kallid nõelad.
Van Damme
18.03.2013 19:13
See küla Mati võib ka olla isehakanud tark, kes loeb Õhtulehe või mõne muu kollase ajakirjanduse artiklit ja madala versuhkru korral ei anna sulle magusat vaid hoopis süstib näiteks insuliini juurde.
Jutt mis sa talle räägid, läheb ühest kõrvast sisse ja teisest välja.
Ma arvan, et tegelikult saavad palju aru millest ma räägin, lihtsalt Ake sa oled nii kangekaelne, et meeldib vaielda.
Tõesti, kui sa tahad võta ruupor ja mine tänavale kõigile kuulutama, ma isiklikult leian, et minul pole seda vaja teha.
Ütlen veelkord asi ei ole häbis, lihtsalt leian, et sellest võiks teada peamiselt lähedased ja kellega palju suhtled, absuluutselt kõigile pole vaja sellest teatada, see on minu vaade.
Tõele otsa vaadates siis kuskil töövestlusel võib isegi kasu olla, kui sa sellest kellegile ei räägi.
keegi ei keela inimesel ise oma vaateid luua, ühele on üks tõde, teisele teine, kuigi ma olen kindel, et viimane sõna jääb niikuinii sulle :)
Ake
18.03.2013 20:13
See küla Mati võib ka olla isehakanud tark, kes loeb Õhtulehe või mõne muu kollase ajakirjanduse artiklit ja madala versuhkru korral ei anna sulle magusat vaid hoopis süstib näiteks insuliini juurde. Just see ongi, miks mina ja minu tuttavad diabeetikud teevad oma teavitustööd, et Mati ei teeks abi vajale liiga, abi asemel aidata ja politsei ei viiks hüpos diabeetikut kainerisse.
Ruupori võid kuhu tahes pista, mina ei vaja tähelepanu ja viimase sõna võid ka endale jätta, aga küsi inimeste käest, kes on kaineris ärganud, mis tunne on?
ohooloom
18.03.2013 20:22
Multiclix on üle prahi:) Praegu olen sunnitud kasutama teist ja on ikka kirves küll. või pigem sukanõel. Multiclix on kuidagi teravam ja peenem, pluss muidugi trumliga nõelad.
suhkur
18.03.2013 21:13
Endal Softklick ja Mendor kasutuses täitsa rahul, põhimõtteliselt saab suvalises kohas sekunditega määrata VS taseme.
Bingo
20.03.2013 12:28
Mõtlen ka hakata kasutama iBGStari glükomeetrit kuid kahjuks see maksab 50€ :( ja tasuta seda kontorist ei saa(juba üritasin) muidu kõik maaletoojad annavad tasuta kui küsida, kuna kasutad nende tesribasi, mis on nende kasum.
poisiga
20.03.2013 12:39
Bingo, kui ostad 22 karpi testribasid, siis saad glükomeetri peale kauba, vähemalt lapsdiabeetikud saavad sedasi. Aga tõenäoliselt on see pakkumine suunatud neile seetõttu, et nad saavad 22 karpi poolaastas soodushinnaga ribasid. Uuri järgi ribade ostmise kohta. Äkki siis saad.
http://www.bgstar.ee/web/uudised_2012-12-13
chucknorris
20.03.2013 12:41
kas keegi viitsib/oskab mu mälu värskendada ja öelda mis selle ilma vereta läbi naha monitooringu süsteemi nimi oli mille leiutamisest ja müükitulekust mõnes riigis siin mingi aeg juttu oli?
judy
20.03.2013 18:18
To Bingo: iBGStar on seda 50€ ka väärt. Katkestasin just oma aastaid kestnud "suhte" Glycocard X- miniga ja olen iBGStariga ülirahul. Väike, kiire, kompaktne, täpne ja IPad-i küljes laetav ning sellega ühilduv. Ribad Marja apteegis 1€ purk (soodusega siis) ja komplektis kaasas 25 riba, väga mugav "auguraud" ja 10 lansetti.
chucknorris
20.03.2013 22:23
leidsin üles millest eelmise posti kirjtuasin, kui kedagi veel huvitama hakkas siis seda mõtlesin
http://www.diabetes.ee/foorum-teema.php?lk=40965