Katrin
28.02.2014 19:05
Küsiks siin huvi pärast, et milles võib olla probleem kui hommikuti on veresuhkur 7,4 kesmiselt, edasi päeva peale on normis, enne sööki ikka 5,4 ja kaks tundi peale sööki 6,4,,,aga veel olen märganud, et tund aega peale sööki on üle 8, kas see näit on normaalne, et tund peale sööki on nii kõrge...tänan kui keegi oskab valgustada...ravimeid ma ei võta
Traxik
RE: Miks veresuhkur hommikuti kõrge
01.03.2014 14:58
Minul hommikuti vs 6,4 tavaliselt(mõõdan kohe peale ärkamist )...peale sööki 2 tundi ka 5,4 kui vähegi liigun....aga hommikuti pisut kõrge jah,vahet pole kas sööd hilja õhtul või mitte...
Ago
01.03.2014 19:21
Toit on ikka maos ja päevast toitu seedime ka veel öösel,magades. See kipub vs. kõrgeks ajama kui insuliinitase väheneb. Vähemalt niimoodi mõistan mina seda - selle lahenduseks peaks olema baasinsuliini süsteaja muutmine?
Ulvi Tammer
03.03.2014 08:46
ÖÖsel aktveeritakse maksa glükogeeni varud ( maksas olev varuglükoos) ning seetõttu ongi hommikune veresuhkrutase kõrge. Kui veresuhkrutase on hommikuti üle 7 ja peale sööki üle 8 , siis on tegemist vähemalt glükoosi taluvuse häirega, aga võib olla ka tegemist diabeediga. Diagnoosi täpsustamiseks soovitame teha glükoosotaluvuse test.
Katrin
03.03.2014 15:49
mind huvitaks täpsemalt see, et kas tund peale sööki võib veresuhkur olla üle 8 ja kui kiiresti peaks langema normi...tegime seltskonnas sellise uuringu, kus oli kuus tervet inimest vanuses 50 pluss, mõõtsime enne sööki kõigil ja saime normaalsed väärtused, ühel oli siiski ainult 4 ja ühel oli üle 10-ne, teistel keskmine, tund peale sööki oli enamussel 8,6, ühel aga huvitaval kombel vaid 7 ja ühel oli 19.Kaks tundi peale sööki oli enamusel keskmiselt 7.4, see kellel oli tund aega peale sööki 7 oli kahe tunni pärast ainult 6,2,,,kas see on normaalne...ja see kellel oli tund peale sööki 19, oli kahe tunni pärast 16. Selge seega, et üks külalistest oli ilmselt suurte probleemidega,,,aga mis tingis madalad näidud ühel külalisel ja kas teistel oli normaalne, et tund peale sööki oli kõigil üle 8...Kes oskaks valgustada...
Ago
04.03.2014 12:41
Ühte tervet inimest tean, kes ka tegi katse veresuhkru kõikumisest, paastuajal küll. St., et päevas sõi minimaalselt, tarbis peamiselt vedelikku. Tulemuseks oli see, et tema veresuhkur püsis 4.3-5.3 vahel. Enesetunne oli hea st. peapööritust ja nõrkust ta 4.3 juures ei tundnud. Kui ühel katsealusel oli 7 peale sööki, siis on ju hästi - terve inimese näit. Kõrgemas eas võivad tulemusi mõjutada niipaljud erinevad seisundid ja ravimid, et lugedes kahte lauset ei saa diagnoosi panna.
Katrin
04.03.2014 14:33
Mulle tundub, et see veresuhkru asi on väga keeruline ja ma väga palju murran pead selle üle...jah, ühel inimesel kuuest oli peale sööki veresuhkur 7, seega oli tema kõige tervem, kuigi tema just oligi see ka kellel oli enne sööki kõige madalam , aga samas tuleb mul meelde ,e t tal on hommikuti mõõdetud polikliinikus 3,4, ja arst ütles selle peale, et see on väga hea näit, olen tal hiljem mõõtnud ja nüüd nii madalat enam ei ole saanud, aga tal ei tõuse kunagi kõrgemale kui 7...samas, mis siis on lahti teistega keda mõõtsin, üks neist kindlasti on suhkruhaige kellel oli enne kõrge ja pärast sööki väga kõrge, ,,aga teised kõik siis ka suhkruhaiged või ei ole siis suhkruhaiged, kas veresuhkur peale sööki võib tõusta üle 8 ja kahe tunni pärast ka üle 8, või on see juba haiguse näitaja...olen lugenud erinevaid variante nagu ei tohiks olla üle 10-ne, samas siin Ulvi Tammer vastas, et üle 8 ei tohiks olla...kuidas on õige, kas keegi valgustaks mind...
teine
04.03.2014 15:35
No kui Ulvi Tammer (selle ala asjatundja) ütles, et tervel inimesel ei tohiks veresuhkur söögijärgselt üle 8 tõusta, siis nii see ka on. Ju siis need inimesed seal seltskonnas ei olnud väga terved. Ulvi Tammer ju kirjutas, et kohe ei tarvitse olla diabeet, vaid glükoositaluvuse häire. Tegelikult olla meie hulgas ikka väga palju II tüübi diabeetikuid, kel oma haigusest aimugi pole.
Päris kindlasti ei oska ju siin keegi nende inimeste tervise kohta midagi täpset öelda. See jääb ikka arsti ülesandeks. Küll tema teeb kolme kuu keskmise veresuhkru proovi ja siis otsustab, kas tegu terve inimesega või mitte.
ann
05.03.2014 19:49
´teine´ just, mina ka katsetamistele aega ei kulutaks, pigem teeks käigu kasvõi perearstile ja siis vaataks edasi.
ohooloom
05.03.2014 19:57
Katrin, kui mitme erineva glükomeetriga sa neid külalisi mõõtsid?:) Arvesta võimalik mõõtmise viga ka juurde.