eesti
29.01.2020 00:08
äkki keegi oskab vastata.
jalad valutavad.õigemini need kohad kus on varbad. Öösiti torgib. Kui päeval liigun siis pole hullu harjunud. Kui seisan kaua jalgadel siis
lähevad paiste.
Kui istun toolil või auto rooli tagas pikka aega samuti varvaste juures torgib.
Käisin neuroloogi juures. Kasu polnud. Siis sain saatekrja teise neuroloogi juurde. See kirjutas süstid välja b vitamiin ja veel midagi.
Kasu ka polnud.
Neurollog kirjutas saatekirja taastus ravi arsti juurde.
ei teagi enam kuidas toimida. Neuroloog ütles ,et see on diabeedi pärast.
huvitav kas see nüüd jääb kogu eluks
Ulvi Tammer-Jäätes
RE: jalad valutavad
29.01.2020 12:07
Diabeetikutel esineb üsna sageli diabeetilist neuropaatiat ( diabeetilist närvikahjustust), mis võib anda torkivat valu, tundlikuse häireid jne. Soovitame nõu pidada oma endokrinoloogiga, sest esimese asjana tuleb veresuhkrud normaliseerida ja vajadusel saab arstilt soovitused edasiseks toetavaks raviks. Tavaliselt kasutatakse B vitamiini preparaate pikka aega. Neuropaatia ei kao kahjuks iseenesest kuhugi vaid vajab pidevat toetavat ravi, et seisund ei süveneks. Oma arstilt võib paluda ENMG uuringut, mis näitab närvikahjustuse ulatust ja raskusastet.
Jeepu
29.01.2020 13:45
Mul ka ükskord jalalabad valutasid. Tuli välja, et oli hoopis tavaline jalavõlvi deformeerumine. Jalakabinetis mõõdeti lindil käies jala survet maapinnale ja nii see selgus. Abiks on spetsiaalsed sisetallad, mis jala järgi tehakse. Sellisele uuringule pole saatekirja vaja. Ma muidugi ei väida, et see viga võib sul olla...
eesti
29.01.2020 22:06
tere.
ma sain endale sisetallad. sellest polnud kasu.
endokrinoloogiga sain kokku loll olin ei rääkinud sellest. Kuna kohe järgmisena läksin neuroloogi juurde. Arvasin ,et on neuroloogi pärusmaa.
Nüüd kui olen aru saanud oma lollusest ei saa enam muuta aega endokrinoloogi juurde. pean ootama märtsi kuud.
proovisin läbi digilugu muuta kuid ei saa. kuna arst oli selle aja pannud
Võib-olla maksaks raha ja läheks tasulisele vastuvõtule.
Teiie iga soovitus on väga tähtis mulle.
tänan
eesti
29.01.2020 22:30
Ulvi Tammer-Jäätes Suur tänu Teile vastuse eest.
Tänan ka JEEPU
Homme lähen perearsti õe juurde. Äkki saavad kirjutada uue saatekirja endokrinoloogi juurde
liisu
04.02.2020 18:30
Enne oli küll nii, et kui oli kirjutatud perearsti poolt saatekiri endokrinoloogile, piisas ühest saatekirjast aastas, st. seda, et selle sama saatekirja alusel saad minna uuesti endokale.
eesti
04.02.2020 18:44
Tere Liisu
Pean ootama 1 kuu et löögile saada. Ma ei saa aega muuta süsteem ei lase. Saan ainult tühistada.
Ulvi Tammer-Jäätes
05.02.2020 08:47
Haigekassa on teinud eriarstile saatekirjaga pääsemise keerulisemaks, sest väga paljud patsiendid kasutasid sama saatekirja mitmesse raviasutusse minemiseks. Nüüd on selline kord, et aja broneerimisel läheb saatekiri "lukku" ja seda enam mujal kasutada ei saa. Kui broneeritud aeg tühistada, siis avaneb saatekiri uuesti ja saab valida mingi uue aja. Korduvalt saab käia eriarsti juures sama saatekirjaga, kui eriarst on ise patsiendi tagasi kutsunud ja uue aja broneerinud. Erinevates asutustes võib kord veidikene erinev olla, sest lisaks haigekassa reeglitele on veel raviasutuse enda reeglid.
eesti
05.02.2020 22:14
Tere
sellisel juhul miks on mõne eriarsti puhul võimalik teha valik muuda.
see on kummaline.
Ulvi Tammer-Jäätes
06.02.2020 10:33
Jah, aga igal asutusel on ka omad asutuse sisesed reeglid, täpsemalt saabki nende endi käest küsida.
liisu
13.02.2020 23:39
Need endoka saatekirjad võiks olla diabeetikutel automaatsed, nagu testribadel, mitte ei pea neid koguaeg küsima ja aru andma, miks ma sinna minna soovin, see haigus ei kao ju kuhugi, loogoline, et arsti juures vaja käia.
eesti
14.02.2020 20:15
tere Liisu
Siin pole midagi teha kahjuks
ohooloom
15.02.2020 12:46
Neid diabeetikuid, kes peavad pidevalt endoka saatekirja uuendama (1. tüüpi ma mõtlen), ei pruugigi väga palju olla. Mina nt pole vist oma 10 aastat mingit saatekirja vajanud ja minusuguseid on veel. Küll aga on hakatud visiiditasu küsima.
2. tüübile piisab enamasti perearstist ja endokas on rohkem vajaduspõhine.
Rookencepor
26.05.2020 14:52
Mul on sarnane asi, kuulake vastuseid
Mack
15.10.2023 23:56
Tere, mu kallim,
Palun, ma vajan teie kiiret vastust
Do You Speak English? Saatsin sulle selle kirja juba, aga ma pole kindel, kas sa selle kätte said. Olen advokaat Mack Daniel. Võtsin teiega ühendust selle 9,5 miljoni dollari suuruse fondi asjus, mille on siin panka deponeerinud minu hiline klient, kelle nimi on teie, teie riigi põliselanik. lisateabe saamiseks vastake. Lisateabe saamiseks võtke minuga ühendust minu isikliku e-posti teel (mackdaniel848@gmail.com).
raha saamiseks täpsema/suunalisema info saamiseks raha saamiseks
Aitäh.
Vandeadvokaat Mack Daniel.