eesti
02.02.2020 22:26
Tere
Milliseid suhkru asendajaiid Teie tarvitate
https://prnt.sc/qwjint
Mina ostsin 2 erinevat pakki SEVIA kirjaga pulbrit. Sain aru ,et see pole taimest tehtud vaid mingi segatud jama.
Peale seda tabasid mind suured ebameeldivused vene piiril. :(
Ma nüüd enam ei julgegi süüa seda.
Varsti venemaale. Plaan osta ehtsaid Stevia taime lehti. Kuid kas see on mõistlik
tervitades
Janek
ohooloom
RE: suhkru asendaja
03.02.2020 07:30
1. tüüp süstib rohkem, kui magusat sööb, enamik ei kasuta mingeid asendajaid. 2. tüüp pigem väldib (vist) magusat, mitte ei asenda seda. Stevia pulbrit on ju Eestis ka saada. Öeldakse, et tekitab magusaisu veel juurde, aga see on individuaalne.
Jeepu
03.02.2020 11:45
Stevia puhtalt on nii magus, et seda doseerida on juba omaette kunst. Selleks on lisatud nn. täiteaineid, ja kõvasti. Seepärast on küsitava väärtusega selle Steviaga üldse jamada. Puhtalt on doseerimine raske ja segatuna ei tea kunagi, mis keemiad sinna kokku keeratud on.
Ja asi ei olegi otseselt suhkrus. Millega peaks piiri pidama, on süsivesikud üldiselt. Mõistlikul tarbimisel ei juhtu sinuga midagi. Kui armastad hunnikute viisi burgereid või pirukaid või karastusjooke sisse ajada, siis on asi halb. Igapäevase mõistliku tarbimise juures ei pea seda tavalist suhkrut küll millegi kokkusegatud Stevia-nimelise keemiaga asendama hakkama.
ohooloom
03.02.2020 12:29
Ärge unustage, et me räägime hetkel tablettravil 2. tüübist, kellel on suhkrud kõrged.
eesti
03.02.2020 18:26
aga miis te arvate näiteks free sugar PEPSIST ?
Jeepu
03.02.2020 19:18
Minu arvates ei tohiks see halb olla. Sisaldab aspartaami magustajaks, aga peaksid jooma 100 liitrit päevas, et organismis kahjulikuks muutuks..
eesti
03.02.2020 22:04
Tere
Mis teie ise tarvitate
Jeepu
04.02.2020 00:14
Suhkruasendajatest? Ei kasuta ühtegi asendajat. Lusikatäis suhkrut kohvisse.
Kui oled 2.tüübi diabeedik ja ka kaalu veidi üle, siis mina läheksin toitumisnõustaja juurde, kes mu menüü paika paneks vastavalt minu isikule, et ma ei sööks rohkem kui päevas kulutan. Pluss muidugi ka mingi liikumine. Mingitest erimemüüdest naga ketodieet, LCF jne. hoiaks eemale, sest pikemas perspektiivis ei ole ka need tervisele head..
eesti
04.02.2020 07:36
Tere
Japu millest koosneb sinu menüü. Näiteks 1 päeva menüü
Jeepu
04.02.2020 10:39
Mul on teine situatsioon kui sinul. Mul on tüüp1 diabeet ja ma ei ole ülekaaluline ning süstimisest nagunii ei pääse. Päeva menüüs on mul tavaliselt võileivad/saiad singi ja juustuga, kartul, liha/sardellid, salat, õun/tomat, makaronid, piim, kohvi, üpris tihti ka üks väike koogike päevas kohvi juurde. Mingit eri menüüd ei järgi, söön nagu tavalised inimesed ikka..
Sul on aga võimalus süstimisest pääseda - viid kaalu normile lähemale, liigud rohkem ja ei söö rohkem kui päeva jooksul kulutad. Siin aitabki kõige paremini toitumise nõustaja, kes oskab sulle vajaliku portsioni välja rehkendada. Oma peaga on see üpris vaevaline teha..
eesti
04.02.2020 18:03
tere Jeepu
ma olen paju söömist muutunud. Pereõde arvutas ,et pean sööma max 160 g süsivesikuid päevas.
Korraga palju ei tohi süüa. Samuti näljutada ennast ei tohi. Kuna siis hakkab organism tootma suhkrut. nii vist
Kuhu süstitakse. Kas see on väga valus ? Vabanda tobeda küsimuse eest
ohooloom
04.02.2020 18:08
Organism hakkab näljutamisel ketokehi tootma, võid atsetoonimürgituse saada.
Süstimisel ei tunne midagi, kui sa just täpselt mõne pisikese närvi peale ei satu. Pikatoimalist süstitakse jalga ja tuhara ülaossa, lühitoimelist peamiselt kõhtu. Siinsamas Diabetese lehel peaks olema kuskil artikkel süstimise jmt kohta.
eesti
04.02.2020 18:30
see läheb keerulisemaks.
Mis tähendab lühitoimelline, pikatoimeline.
Lühitomelist peab siis 2x süstima ?
Jeepu
04.02.2020 20:10
Siis on hea, et pereõde on juba midagi soovitanud ja juhendanud toitumist. Kõige ideaalsem on muidugi regulaarselt nõustaja juures käia, kes pikemalt jälgib, aga eks see maksab ka midagi. Endal kogemus puudub, sest pole vajadust olnud.
Tänapäeval on nõelad peened ja üldiselt valu ei tee, vahel on ebamugav. Ja insuliini nõel ei lähe sügavale. Eks arst või õde ka selgitab süstimist kui sinnani jõuad. Süstitakse, kus pehmem on. Käevarde, kintsu, kõhuvolti..
ohooloom
04.02.2020 20:52
Pikatoimelist 1-2 korda, lühitoimelist siis, kui sööd süsivesikuid, ideaalis 3-5 korda.
ohooloom
04.02.2020 20:58
Jeepu - ta on Kohtla-Järvelt, seal neid toitumisnõustajaid pole nii võtta nagu pealinnas.
eesti
04.02.2020 22:03
:)
ma veel oma jõududega veel. teie abiga. :)
peaks uurima äkki on mingi toitumisnõustaja.
eesti
05.02.2020 22:15
tere
huvitav palju võtab toidunõustaja tasu oma töö eest