Ulvi Tammer
02.02.2004 12:22
Igale diabeetikule tuleb anda individuaalsed dieedisoovitused, ainult diabeedi tõttu ei pea tõesti piimast ja jahust loobuma. Erandjuhtudel rakendatakse tõesti rangeid dieedipiiranguid, kuid seda ainult juhul kui on ka mingi muu probleem (laktoosi talumatus, tsöliakia jne). Kahjuks on tõesti osade meedikute tõekspidamised diabeetikute reziimist ja dieedist vananenud. Soovitame pöörduda diabeetikute dieedinõustamiseks diabeedikabineti (tel. &973159 või 5119001)
Wildart
RE: Menüü
02.02.2004 20:52
Aasta tagasi kui mu laps diabeeti haigestu tegin endale LÜ tabeli. Võin seda sullegi jagada. Kui on huvi võta ühendust kulla385@hot.ee
Ulvi Tammer
03.02.2004 07:58
Diabeetiku dieet sõltub väga paljudest asjaoludest, eelkõige aga diabeedi tüübist, ravimitest, kehakaalust jne. Ilmselt oli tegemist II tüübi diabeetikuga, kellele piiranguid soovitati. II tüübi puhul on alati reeglid rangemad
Egens
18.03.2004 09:05
Olen I diabeet, hakkan kevadel lõpetama EPMÜs bakalauruseõpet, 21 aastane... 2003 mais avastati suhkruhaigus...
Olen eluaeg olnud suure söömisega, ikkagi maalaps ja lauad olid ikka äkked...
Esimest korda kui maarjamõisas toodi õhtuooteks võileib, hakkasin nutma, kas see ongi nüüd minu elu...häh, hailates ongi nii lahjad lurrid, mis ei arvesta inimese individuaalsusega üldse...
nüüd aastakene hiljem - söön ma kõike tegelikult, aga tasakaalustatult, kiudaineid, valke, süsivesikud, proteiini - kui ma hakkan endale midagi keelama, siis muutun ma sellest veel õnnetumaks - aga inimene peab olema positiivne ja mitte kartma elu..., suhkrud on mul korras, hüpole reageerin kiiresti ja siisei hakka ma ka kohe magusaga liialdama, vaid arvestan ära, kui palju on vaja süüa, et parem hakkaks...
Kui selline väike kihk, peale tuleb (kui koolis kiire ja tööle vaja minna, või sõpradega ööklubisse pidutsema), natsa magusat... siis ikke NATSA JU VÕIB... kõike head!!!
Ulvi Tammer
18.03.2004 17:18
Meie kodulehele paneme peagi üles programmi toidu süsivesikute, rasvade, valkude ja kcal arvestamiseks. See peaks hõlbustama paljude diabeetikute elu