mary
23.01.2008 10:06
Tere kõigile.Olen siin teie lugude ja mõtete lugeja juba tükk aega,õigemin alates oktoobrst kui saime lapsega haiglast kojuHaiglas oleku põhjus muidugi diabeet.Laps on tüdruk,10 aastane.Algus oli masendav ,nagu te kõik hästi teate.Nüüdseks,noh harjume.Käime korra kuus Tallinnas , Õunakeses.Tahan küsida teie käest kes on pikemalt selle haigusega kokku puutunud,kas keegi pole kasutanud mingisuguseid toidulisandeid,mis oleks nagu organismile toeks?Mulle pakutiGNLD erinevaid toidulisandeid mida suhkruhaige vajavat.Ei osanud seisukohta võtta ,jätsin ostmata.Sealsamas mõtlen,et ehk oleks vaja midagi,mis veresooni tugevdaks,et siis seda omega 3-e.Andke teada ,kas keegi kasutab midagi.Oma lapse jaoks teeks ju mida iganes ,et ta selle asjaga paremini toime tuleks.
Rutt
RE: TOIDULISANDID
23.01.2008 10:49
Väga hea teema, olen ka pidevalt sellele mõelnud, et võib-olla oleks ikka vajalik lapsele mingeid lisandeid anda. Samas olen ise igasuguste lisaainete vastane. Kahtlused on ikka, et äkki tema organism ei saa ise kõigi ainete sünteesimisega hakkama.
Praegu olen jälginud menüü mitmekesisust. Omega-3-e olen nö siise söötnud linaseemne sepiku ja linaseemneõliga toorsalatites. Proovin teha võimalikult sageli kala. Värske puuvili on iga päev kindlalt laual.
Samas mure ikka ja arvamusi nii erinevaid. Sooviks tõesti teada, kuidas käituvad teised vanemad.
Vilma
23.01.2008 11:04
mina olen aeg-ajalt karbi Benfogamma kuuri teinud lapsele (1 tbl päevas) närvide jaoks...ja mustikatabletid peaks ka head silmapõhjadele olema
Rutt
23.01.2008 12:07
Mul poiss joob igal hommikul mustikaleheteed. Olen tähele pannud, et see hoiab päevaseid suhkruid suht stabiilsena. Kui sllest ka silmadele kasu oleks: väga hea.
mary
23.01.2008 13:47
KAS MUSTIKALEHED ENDA KORJATUD VÕI MÜÜAKSE NEID KA APTEEGIS?KÜSISIN NENDE LISANDITE KOHTA DR.SHORI KÄEST,KELLE JUURES TALLINNAS KÄIME,TEMA ARVAS ET EI MAKSA NENDEGA KIIRUSTADA.
Anne
23.01.2008 14:04
Tere
Minu kogemus sunnib mustikaleheteed juues väga ettevaatlik olema, minul võtab ta ikka väga kergesti suhkru alla. Kui teda lausa iga päev juua, võib kergesti hüposse sattuda. Olen ise korjanud, kuid ka vahel ravimtaimi müüvates poodides näinud.
My
23.01.2008 14:39
GNLD ja muud taolised arvavad diabeetikud olema ideaalse sihtgrupi, kellele annab "vajalikke" aineid pähe määrida. Tegelikult küsi esmajoones arsti käest, kas midagi on juurde vaja. Vitamiinid paha ei tee ja diabeetikul võib kergemini tekkida B-grupi vitamiinide puudus, kuid selle korvamiseks tuleks lihtsalt saia asemel leiba süüa (ja seda tuleks ju niikuinii eelistada) ja muid B-grupi vitamiine sisaldavaid toiduaineid. Isiklikult arvan, et veresuhkru hoiab korras piisav insuliinikogus ja sellele vastav süsivesikute jm toitainete hulk pluss veresuhkru mõõtmine, nii et ise ei tarvita näiteks mustikalehti sel eesmärgil, ei pea seda vajalikuks. Ka ei tea, kas haiguse algusaastail on vaja tarvitada nn silmavitamiine, mis ka mustikast tehtud (STRIX vmt).
Rutt
23.01.2008 16:10
Mina olen mustikalehti ostnud apteegist (müüakse kõikides apteekides), kuna kodumetsas mustikaid ei kasva.
Hüpot pole täheldanud, kuid kui hommikul on midagi muud joodud, tuleb sageli päeval Novorapidi juurde teha, muidu veab Novomix ilusti õhtuni välja.
Vitamiine eelistan ka naturaalsel kujul, poisile maitseb näiteks väga toores paprika ja porgand, lasku siis hea maitsta.
Palju kasutame kodus astelpaju.
sipsik
24.01.2008 10:43
Ter! Olen diabeetikust poja ema juba peaaegu kaks aastat. Siiamaani olen foorumi teemasid ainult lugenud, nüüd otsustasin ka ise midagi kirjutada. Nimelt kasutasime me aasta aega GNLD toidulisandeid ja poisi veresuhkrud läksid stabiilsemaks. Samuti oli ta tunduvalt tublim võitluseks viirushaiguste vastu. Hetkel on majanduslikel põhjustel tekkinud juba kolme kuu pikkune paus ja või öelda et suhkrud on hakanud kõikuma. Nii, et igaüks võib teha omad järeldused.
Sipsik
Vilma
24.01.2008 12:00
MUSTIKAS leiduvad ained on just SILMADELE head...hüpot pole seoses sellega täheldanud
mary
24.01.2008 16:28
Sipsik,mis lisandid need olid mis kasutasite,GNLD omad küll aga neid ju paju erinevaid.Kui vana poeg on?
Anne
25.01.2008 09:43
Vilma, minu ja ka paljude teiste eelnevate jutt oli mustikalehtede teest, mitte marjadest. Ka mina pole marjadega seoses hüposid täheldanud, küll aga lehtedest ja vartest tehtud teed juues.
S.K.
25.01.2008 13:35
Minul on onud oma arstiga juttu mustikatest ja mustikalehtedest. Tema ütles, et marju peab arvestama ikka nagu marju ikka - need sisaldavad süsivesikuid ja tõstavad suhkrut. Mustikalehe teega soovitas ta ettevaatlik olla, sest mõnel alandab see tee väga veresuhkrut, mõnel mitte.
beti
25.01.2008 14:37
just rääkisin meie diabeediõega,kuna mul on 2aastane laps,siis tema ütles,et kui suhkrud üle 12 pidevalt siis võib väga ettevaatlikult seda mustikalehe teed teha.Ja võib ka hüposid tekitada.
potsataja
25.01.2008 15:00
ise olen kasutanud apteegis müügil olevalt "Diabetone" toidulisandeid umbes 4-5 kuud ja olen rahul, samuti on need 3x odavamad kui GNLD tooted, üks karp (30 kapslit) maksab umbes 170/190 krooni olenevalt apteegist. Toidulisandid on mõeldud just eelkõige siis diabeetikutele.
sipsik
28.01.2008 12:12
Tere Mary! Lõpuks on mahti Sulle vastata. Minu poeg haigestus diabeeti kolme ja poole aastaselt s.o kaks aastat tagasi. kasutasime selliseid tooteid nagy Carotenoid complex, Flavonoid, Kal-mag, C-vit, Wheat gearm oil( nisuiduõli, selle peab arvestama toidu sisse, kuna 1 kapsel annab 1LÜ). On hea anda ka kindlasti ka Omega-3. Mina seda ei anna kuna ei soovitada omegat võtta kui esineb mingisuguseid probleeme vere hüübimisega( meil tihti ninaverejooksud). Ma ei arva ka, et GNLD tooted oleksid kallimad kui apteegis pakutavad.Proovida soovitan kindlasti.
Vilma
28.01.2008 19:01
Blue Berry, lilla karp - ei oska öelda, kas nood tabletid tehtud lehtedest või marjadest...2 tk annan päevas
Vilma
28.01.2008 19:02
hariliku mustika ekstrakt, silmarohu ekstrakt, saialille esktrakt, viinamarja seemnete ekstrakt - selline koostis siis
arvamus
30.01.2008 15:33
tere kõigile!minu poeg on 7 aastat diabeetik olnud.ja oleme viimased 3,5 aastat väga suured GNLD toidulisandite fännid ja seda kogu perega.Miks?! sest GNLD toidulisandid on toitainete kontsentraadid, mis sisaldavad INIMTOITU!!!ja meie oleme ikka väga võimsat abi ja toetust saanud tervisele.Kõik GNLD toidulisandid pärinevad TOITUMISPÜRAMIIDIST!!!Peaksime ikka ja alati oma toidu valikus jääma selle juurde, mis toitumispüramiidis kirjas ja ka vastavad kogused sättima oma igapäeva toidulauale nii, et see oleks vastavuses toitumispüramiidi astmetega.
arvamus
30.01.2008 15:40
kui nt. sagedased ninaverejooksud, siis vaja toidust kätte saada rohkem c-vitamiini ja bioflavonoide. mis need on siis inimese toidulauast?!nt. mustikad,vaarikad,punapeet,spinat,apelsin,viinamarjad,roheline tee jvms. ja asi saab lahendatud-kogemused näitavad seda.kuid kui probleem on olemas,siis tihti ei päästa need väikesed toidukogused mida ära süüakse ja teatud asjad(puuviljad) diabeetikule ka mitte eriti teretulnud sellises koguses kui vaja läheks.
ja kui on probleem, siis tahetakse üleöö ka sellest vabaneda.kahjuks toiduga üleöö imet ei tee.eks üks pikaajaline toitainete defitsiit toidulauast ja vähene liikumine on põhjustanud suuresti need tervisehädad.kui juba probleem olemas,siis tuleb eriti nutikalt tegutseda!!!
arvamus
30.01.2008 15:43
NB! apteegis ei müüa kahjuks toitu!!!
Mõmm
31.01.2008 15:06
Minu kogemus on, et GNLD-l on vaid väga head puhastusvahendid:-) See toitumispüramiidi seos GNLD toodetega jääb pisut ähmaseks- ega me kosmonaudid ei ole, et kogu toit peaks olema tableti või kapsli kujul. Tavatoit on ikka täitsa ok, sinna juurde võib aegajalt võtta vitamiine, mineraalaineid, asendamatuid rasvhappeid + taimseid ekstrakte, millel on tõendatud toime.
Vilma
01.02.2008 09:46
tavaline toit on kordi odavam, kui GNLD...noil ju kirveshinnad
arvamus
01.02.2008 18:33
GNLD toidulisandid ongi INIMTOIDUST TOITAINED!!! ega ainult kosmonaudi toitu kapslisse panna. kalaõli on ka kapslis täiesti olemas ja nii on võimalik ka teisi toiaineid kapslisse panna:)!!! Kui tavatoit ok, siis miks vaja lisaks veel vitamiine võtta?! poleks ju vaja?!probleem ongi täna selles, et kust saab TÄNA seda ok toitu poest kätte?! ja GNLD firmal on vanust 50 aastat ja Eestis ametlikult juba 11 aastat!!! Kõikidel toodetel 100% heaolugarantii ja tagastusõigust!!! Ja GNLD tootefilosoofia: "pärineb loodusest ja tagatud teadusega". ja kui kogemus ütleb, et puhastusvahendid VÄGA HEAD, siis proovige ära toidulisandid, siis vastus sama. kui pole isklikku kogemust, pole ka KINDLAT OMA arvamust:)
arvamus
01.02.2008 18:34
mida mõtlete selle "tavalise toidu" all TÄNA?!
lihtsalt maria
01.02.2008 19:51
Sorry, võimalik et olen vanamoodne, kuid minu meelest kompenseeritakse diabeeti insuliini abiga. Ja küsisin oma tuttavalt GNLD toodete levitajalt, keda usaldan, nende diabeeti mõjutavate toodete kohta. Mingeid konkreetseid tooteid ta ei tea olemas olevat.
arvamus
01.02.2008 20:42
diabeet on millegi konkreetsete põhjuste tagajärg!!!loomulikult insuliin vajalik asi, kui tegemist diagnoosiga-diabeet!kuid vaatamata sellele, et inimene on diabeetik EI TOHI UNUSTADA mitmekülgset igapäevast toitumist ja liikumist!!! selle haigusega võib väga kaua elada ja hästi, kui veresuhkur kontrolli all.kui ei, siis karmid tüsistused kiired tulema.GNLD firmal EI OLE olemas diabeetikutele ERALDI mõeldud toidulisandeid. GNLD toidulisandite puhul on tegemist inimeste tavatoidust pärinevate TOITAINETEGA (kontsentraatide näol)!!!ega ainult diabeetikud pea sööma mustikaid, kapsaid, vaarikaid, kala jms.?! KÕIKIDEL PEAKS see igapäeva toidulaual olemas olema!!! Kas on?! siin vaadaku nüüd küll iga inimene ise oma toidulaud üle ja leidku lahendus,kus puudujääk.
lihtsalt maria
01.02.2008 21:41
teie kirjutatut lugedes tekib tahestahtmata tunne, et olete ise tegelikult väga aktiivne müügiagent. Käinud Kirna mõisas "pinkidelt energiat ammutamas" seoti sealne niiöelda teraapia väga osavalt GNLD reklaamimisega. Kohale olid tulnud erinevate probleemidega inimesed ja aina pakkus tervendaja abiline Maria välja tooteid GNLD toidulisandite hulgast. No kõikidele tõvedele oli tal miskit. Ja nagu ammu teada, kui "kreem sobib kõigile nahatüüpidele, siis järelikult pole ta sobilik neist mitteühelegi". Kaldun arvama nii ka GNLD toodetest. Muuseas tarbin minimaalselt ka ise neid, kuid kuldset krooni ma sellele tootesarjale pähe ei paneks.
arvamus
01.02.2008 22:56
Need kõik eelpool loetud inimeste mured ja otsimised on minu elus läbikäidud etapp.Olen ise aastaid otsinud lapse tervisele midagi toetavat ja suurte otsingute tulemusena ka leidnud.Oma kogemustest võin öelda,et see polnud teps nii lihtne ega kerge kui täna mõnele kirja lugejale tunduda võib.Kuid lootus sureb viimasena!!!Olen inimene,kes otsib probleemidele lahendusi, mitte vabandusi - miks ei saa,miks ei taha,miks ei suuda jne.Ja antud olukorras kirjutan AINULT sellepärast,et teada anda nendele,kes ISE TAHAVAD oma probleemidele lahendusi leida.Ja OMA KOGEMUSTEST annangi teada,et on olemas tooted,mis toetavad ka diabeetikute toidulauda ja muutes toidusedeli täiuslikumaks ja toitaineterikkamaks.Ja organismil omal võime end toetada ise,kui õiged asjad endale suu kaudu sisse "lükata".TÄISVÄÄRTUSLIK TOIT ÕNNEKS SOBIB KÕIGILE,SÕLTUMATA SELLEST,KAS INIMENE ON DIABEETIK VÕI MITTE!Sellest heast toidust oleme me kõik sõltuvad!!!Ja seda surmani:)!!!
Ake
02.02.2008 19:43
Olen inimene,kes otsib probleemidele lahendusi, mitte vabandusi
Loen ja loen, päev, päeva järel - kaua võib!!!
Täisväärtuslik toit tableti kujul??? Ajupesu on tehtud rohkem, kui 100%.
Kui ikka tõesti on soov probleemidele lahendusi otsida (antud juhul tervislik toitumine), siis kett-turunduses müüdavad tabletid seda kindlalt pole. Eestimaine tooraine on hetkel veel piisavalt kvaliteetne, et sellest elamisväärset toitu valmistada. Kui (korralikus) poes müüdav paneb nina kirtsutama, siis jääb ju võimalus ise kasvatada või otsida usaldusväärne mahepõllundusega tegelev maamees.
Kodus valmistatud toit on parim, mida inimene endale ja lähedastele teha ja pakkuda võib, siin on juures muidugi tingimus, et see on valmistatud armastusega. Kui veel lisada siia Gunnar Aarma soovitus, et inimesele on parim toit see, mis kasvab 50 km raadiuses, tema elukohast, siis kuhu mahutada tabletid, mis on valmistatud kes teab kus ja kes teab millest?
magidon
03.02.2008 11:42
Sedapuhku Akega täiesti nõus. Lihtsalt ei suuda uskuda, et inimesed on nii kergelt mõjutatavad ja äraräägitavad. Minu jaoks on täiesti müstika, miks inimesed endale vabatahtlikult mingeid kahtlase väärtusega tablette näost sisse ajavad, selle asemel, et lihtsalt süüa tervislikult ja mitmekülgselt.
Kas ma eksin, kui ma ütlen, et just hiljaaegu käis ajakirjandusest läbi info, et just neesamad GLDN toidulisandid on tervisele hoopis kahjulikud?
Kommenteerija "arvamus" näol on tegemist mingi edasimüüjaga, selles pole kahtlustki. Aga eks neid siia vist teinekord ära eksib. Mõni isegi on üritanud väita, et need toidulisandid teevad diabeedist terveks.
Ärge alluge ajupesule!
arvamus
04.02.2008 12:29
ärge pahandage ja ärrituge:) jah, kasvatavad meie põllumehed seda head ja paremat küll.kuid miks siis sellist toitu nõnda vähesed söövad?!miks siis ikkagi eestlane suht nõrga tervisega on?!ja GNLD toodete puhul pole kahtlast küll mitte midagi.Uurige asja TÄPSEMALT,mitte emotsioonide baasl "et kõik VT tooted on halvad".ei ole ikka nii.kogu materjalile on võimalik ausalt ja ametlikult juurde pääseda:)!!!ja kui tooted toimivad,siis pesku või survepesuga (eelpoolarvajatele) neid meie ajusid.meie pere rahul,sest laps on tänu nende toodete kasutamisele tervisele toe tagasi saanud.see on meie kogemus.ja nii palju kui on erinevaid inimesi,on ka erinevaid arvamusi:).tekib veel küsimus-mis ajendab teid nt.Gunnar Aarmad uskuma vms.?! ja GNLD firma toodete kohta pole ajakirjanduses küll midagi sellist kirjutatud.olgem täpsed oma arvamuste juures faktidega!!!otsigem ikkagi võimalusi tervise toetamiseks,mitte vabandusi:).ja GNLD tooted on üks võimalusi selle toe leidmiseks.igaüks vaadaku ise,mis talle sobivam.
timpsnarmik
04.02.2008 16:31
Eestlaste suht nõrk tervis ei ole seotud kuidagi sellega, et meie toidul oleks midagi viga. Pigem on selle põhjuseks hoopis valed tarbimisharjumused ja mis seal salata - õhuke rahakott.
Mis aga puutub toodete halvustamisesse, siis siin tekib minu meelest paljudel nn. kaitserefleks. Kui ikka mingit asja haibitakse järjepidevalt suurte tähtede ja hüüumärkide saatel, siis paratamatult jääb mulje, et tegu pole mitte niivõrd toote kvaliteediga ( kuigi see ei pruugi olla välistatud), vaid pigem on kellelgi vaja hädasti tootest lahti saada.
Mina jään siiski arvamuse juurde, et kapslid normaalset toitu ei peaks asendama. Vitamiinivaesel ajal, kui organism haigustele vastuvõtlik, on tõesti õigustatud toidulisandite tarvitamine. Aga võrdustada seda täisväärtusliku toiduga? Andke andeks, lubage kahelda.
Mai
05.02.2008 08:18
Igale toidulisandile on karbipeale kirjutatud, et lisand ei ole mõeldud asendama tervislikku toitmist vaid on lisaks tervislikule toidule.
-M-
Vilma
05.02.2008 12:48
kui ikka veresuhkrute väärtust ei jälgita ja süstitakse ja süüakse nagu parasjagu juhtub, siis ei aita see GNLD ka midagi (ära proovitud)...samas, kui jälgitakse reziimi, siis saab ka odavamalt hakkama, kui GNLD-iga
Ake
05.02.2008 23:01
arvamus
Kui tahad mõnda sõna või lauset eriliselt rõhutada, siis on siin foorumis mitmeid valikuid (spikker on kollasel taustal). Kui kasutad suuri tähti, siis teised loevad neid, kui oleks need neile näkku karjutud, sest just selline on foorumite kirjutamata reegel...või pidigi see nii olema?
Lugesin su eelnevad postitused uuesti üle ja ei osanudki valida, millist lõiku tsitaadina kasutada...üks on parem, kui teine.
Samas tekkis küsimus, miks sinu pere tervislikult ei toitu ja vajab radikaalset sekkumist tablettide näol? Küsimus ei ole ajendatud õelusest, lihtsalt tahaks teada.
Selgituseks lisan veel, et olen siiani suutnud nii toituda, et analüüsid (diabeetik teeb neid vähemalt kord aastas) on korras ja toidule toetuseks võtan talvel C-vitamiini ja kui tekib isu juustu ja pähklite (minu vaieladamatud nõrkused) järele, siis on see märguandeks, et tuleb B-kompleks vitamiini kuur teha.
Ja veel. Minu arvamus GNLD kohta ei baseeru emotsioonidel. Tean seda tausta. Kirjutada võib paljugi...iseasi, kas see puhas kuld on?
Gunnar Aarma - lugege tema raamatud läbi ja saate teada, kui siiani ta teile tundmatu, mis on üllatav...
Isabel
11.03.2008 16:10
Juhtusin lugema seda rubriiki alles nüüd, kuigi antud teema on juba kaks kuud vana.
Ka minu 9.aastasel poisil on samad probleemid ning umbes pool aastat tagasi pöördusime alternatiivmeditsiiniga tegeleva spetsialisti poole. Tema soovitas lapsel hakata tarbima noni taime ekstrakti. Tänaseks on laps seda tarbinud umbes pool aastat ja tulemusi positiivsuse suunas (analüüsid) on juba märgata. Lisaks veel väga hea enesetunne! Jätkame noni taime ekstrakti (mis on toidulisand) tarbimist ja ma tõesti usun, et suudame sellest haigusest lõpuks võitu saada.
Olen uurinud antud toote kohta otse arstidelt ja osalesin ka Ameerika tipparsti dr. Abbas Qutabi konverentsil Eestis ja nad tõesti soovitavad seda toodet väga erinevate tervisehädade puhul. Eile juhtusin ka kuulama Pereraadiot, kus dr. Raul Mardi (kardioloog) rääkis noni taime kasulikkusest meie organismile. Suhkrutõve kohta rääkis ta nii:
I JA II TÜÜPI SUHKURTÕBI
Esimest tüüpi suhkurtõbi tekib valdavalt lastel, on tingitud meie kõhunäärme sabaosa beetarakkude hävingust kas autoimmuuunsel teel või põletikuliste või kasvajaliste või traumaatiliste protsesside tagajärjel.Tagajärjeks on, et insuliini produktsioon järsult väheneb ja lapsed peavad tarvitama siis insuliini süstetena.
Teist tüüpi suhkurtõbi tähendab seda, et produktseeritakse insuliini kõhunäärma sabaosa beetarakkude poolt küllaldaselt, kuid ta ei toimi. See on valdavalt elu teise poole suhkurtõbi ja eriti seotud liigse kehakaaluga. II tüüpi suhkurutõbi on väga oluline südamelihase riskifaktor. Kellel on suhkurtõbi II tüüpi, siis südameinfarkti võimalus on suurem 3-5 korda ja eluiga võib langeda kuni 30 %. Aga kui on tegemist suhkurtõvega, siis paratamatult lämmastikmonooksiidi defitsiit on veelgi suurem kui ta tegelikult on, nii et normaalselt meie organismis ilma NONI taime ekstraktita on NO-d VAJALIKUST vaid: 30- 40%, suhkurtõve korral NO defitsiit suureneb veelgi, sest et kõrge veresuhkur hävitab NO kiirelt.
Kui tekivad happelised protsessid meie organismis diabeedi tagajärjel=geoatsidoos, siis NO tootmine järsult väheneb ja see vähenegi lämmastikmonooksiid on seotud hemoglobiiniga nii tugevasti, et organism teda sealt eriti kätte ei saa.
Aga kui me suurendame NO taset organismis näiteks NONI taime ekstrakti varal, siis kui on tegemist I tüüpi suhkurtõvega,siis säilinud beetarakud või kahjustatud beetarakud, need hakkavad uuesti tootma insuliini suuremates doosides:tagajärjeks on see, et suhkurtõve haigetel lastel insuliini tarve olulisel määral väheneb ja ta vähendab ka oluliselt insuliini resistentsust: tähendab II tüüpi suhkurtõve teket ja tema arengut. Tähendab II tüüpi suhkurtõve korral insuliin hakkab uuesti toimima ja veresuhkru tase langeb ja veresuhkur ei ole enam meie organismile pallastiks. Nii et selles mõttes on ta väga oluline.
Suhkurtõbi kahjustab väga tugevasti meie nii suuri kui ka väikesekaliibriseid artereid ja selle tõttu muidugi verevarustus kõikidesse meie organismi tähtsatesse organismiosadesse järsult väheneb. Aga kui NO veresooni efektiivselt laiendab, siis seda ei teki. Elukvaliteet paraneb ja ka eluiga pikeneb.
Olen uurinud ja kogunud noni taime ekstrakti kohta väga palju arstide ja teadlaste poolt koostatud erinevaid materjale. Huvi korral võin neid ka edastada, siis saate ise lugeda ja otsustada kas soovite seda preparaati proovida. Minu meil on qwe447@hot.ee.
Ake
11.03.2008 23:54
No ei tea...tund on hiline...olen suht väsinud, kuid juba esimeses artiklis, mis internetist jalgu jäi, oli pea iga teine lause hoiatus, et pole korralikult testitud, et inimesed selle või teise tervisehädaga võiksid ettevaatlikud olla jne. Kui homme aega, üritan uuesti...
Ake
11.03.2008 23:57
Kuhu on kadunud meie Skeptikk? Oled endiselt meiega? Sinu abi hetkel hädatarvilik!!
My
12.03.2008 00:47
Ma ei ole küll Skeptikk, kuid skeptiline ikka väga :). St ma ei usu seda asja kohe üldse. Väga laia spektrit tervisehädasid leevendavat ainet ei saa pidada millegi nii spetsiifilise imerohuks, nagu seda on diabeet. Mingid imearstid jälle ja... Tead, Isabel, mina sinu asemel oleksin lapse tervisega ikka ettevaatlikum ja kasutaksin tavapäraseid meetodeid veresuhkru korrashoiuks: mõistlik toitumine ja palju liikumist + sobiv insuliinikogus ja piisavalt veresuhkru mõõtmisi. Mis puutub haiguse ravitavusse, siis esialgu ei maksa end sellega petta. Ja kui tõesti-tõesti vaja on millegi "alternatiivsega" tegeleda, et annab nagu parema tunde, siis tegele mingi meditatsiooni või mõtteõpetusega (küll neid asju ka leiab, üldtuntud-teada, ma ei taha siinkohal nimetada, et mitte reklaami teha, kuna ise ei usu ka neid), see vähemalt ei lähe otseselt füüsilises mõttes tervise kallale.
paula
13.03.2008 17:16
Segan nüüd teisele teemale vahele. Olin eile hirmus kuri, Paulinel jälle õhtul suhkrud kõrged ja hommikul ka oli 14! Ja ometi ma arvutsn ja mõõdan jne. Vaat siis täna kui olukord oli endiselt kehva, enne lõunasööki vs. 19, andsin talle juua mustikalehe teed ja uskumatu, jõi ka. Üldiselt ta peale vee ja piima midagi ei tunnista. Sõi tavapärase 3 LÜ.- d lõunaks ja tuttu. Arvasin, et tõustes kindlasti suhkur kõrge (süsti ju ei teinud) aga võta näpust, vs. 5,7! Eks ma nüüd testin edasi, kas see oli juhus või aitab see tõepoolest. Jõi pisut vähem kui 0,5 klaasi.
beti, kas sina oled proovinud?
Ake
13.03.2008 18:18
Mustikalehetee on teada, tuntud diabeetikute jook. II tüüpi diabeetikutele on ta hea suhkruainevahetuse tasakaalustaja. I tüüpi diabeetikud peavad tema joomisel olema ettevaatlikud. Tee mõju tuleb katse-eksituse meetodil järgi proovida.
Miks olin eelpool mainitud taime (noni ) suhtes skeptiline? Sest taim on pärit ei tea kust, temast on valmistatud mingi preparaat, mille tõeline pale avaldub alles aastate pärast...kes teab, võib-olla ongi väärt värk...ise katsejänes olla ei taha.
Mustikas, aga, kasvab meie kodumetsas ja teda kasutasid ravimina juba meie esiemad, teisisõnu, inimkatseid on tehtud mõnisada aastat. Pealegi, kasutatakse tee tegemiseks mustika ürte, mis annab kindla garantii, et tegu on naturaalse taimega, millele ei ole lisatud, kes teab millist kemikaali (toime tõhustamiseks), mis on alati võimalik "naturaalsete" toodete puhul, mis on tarbijale mugavalt tabletiks, tinktuuriks vms vormitud.
beti
13.03.2008 19:06
Meie ei ole katsetanud,kuigi mõte on peast läbi käinud.Olen sellel mustikalehe teemal rääkinud ka diabeediõe Evega,tema soovitas seda nii väikeste laste puhul nagu meil sinuga Paula ,hästi ettevaatlikult kasutada ja ainult siis ,kui suhkrud pikemat aega üle 15.Ja koguseliselt oli vist pool klaasi päevas....kui ma nüüd ei eksi.
Selle NON-i kohapealt olen kuulnud,et vähki põdevad inimesed pidavat seda tarvitama ja on olnud paranemise märke.
Ise ma oma lapse peal ei katseta kunagi ei midagi ega kedagi ja teen täpselt nii nagu arst öelnud,sest arst on minust miljoneid kordi targem,on kokku puutunud erinevate laste ja nende diabeetidega ja kui sellest NON-ist või mingist Goldeni värgist oleks abi ,siis arvan et ta ka oleks seda mulle öelnud.Vot.Loodan,et kedagi ei solvanud.
Aga mustikalehed on ju tõesti meie esivaemate poolt juba kasutuses olnud ja teada,tuntud oma v/s alandava ja kõhtu korras hoidvate omaduste pärast.
Poisu
14.03.2008 15:50
paula ja beti
Kui vanad teie lapsed on ,ja kunas diabeet avasatil.
mul poiss 2,7 jäi haigeks 1.11 kuuselt
beti
14.03.2008 15:55
Minu poja on 2,3 ja diabeet diagnoositi ka ,kui oli 1,11.
paula
14.03.2008 16:18
Pauline saab 10 päeva pärast 2,3 ja avastati kui oli 1,9
Poisu
14.03.2008 16:23
mis teil vere suhkrud on keskelt läbi ja glükohemo?
meil 7,6 oli viima glükohemo.
paula
14.03.2008 16:50
Viimane, mis haiglas mõõdeti jaanuaris, oli 9. Nüüd peakski jälle kontrollima minema, sellest ju jupp aega möödas. Loodan väga, et tuleb parem number.
lihtsalt maria
15.03.2008 14:58
Kas Pula läheb dr.Viitasele?
paula
15.03.2008 15:45
Seekord lähme vist siiski oma tohtri juurde. Ka perearsti juurde tuleb nüüd kohe, kohe minna, sest praegu on plaan siiski Pauline aprillis pooleks päevaks sõime viia. Käisime nüüd jälle lasteaias asja arutamas ja selgus, et med. õde, kes pool päeva majas, on aastaid töötanud lastearstina ja on tohutult meeldiv proua, mul süda kohe poole kergem.
Rutt
18.06.2008 23:17
Leidsin kauplusest huvitava toote, mida enne ei olnud märganid - speltahelbed. Täitsa hea pudru saab ja tervislikkust kuhjaga.