Kätlin
21.03.2005 13:58
see on väga ilus.
Reelu
RE: NINARÕNGAS
25.03.2007 18:36
Mind huvitab naq üks asi:P
Kas nabaneet on hinna sees või mitte pln
vastake:)
Monzza
23.04.2008 18:14
Mina isiklikult soovitaksin nabaneeti kuna siis kui sul oleks ninaneet ja sul on nohu siis on üsna ebamugav!
lihtsalt maria
23.04.2008 22:17
Kohe näha, et elu liiga kerge mõnel. Pange ikka mõlemad, nii nina- kui nabaneet!
Vilma
24.04.2008 13:40
mis see maksab, kui mõlema kõrva kohale nagi lasta panna?
siil udus
26.04.2008 01:22
Mis teil täiskasvanud küll viga on. Olete nii kibestunud, et rikute teiste nooruse ka ära. Appike, diabeetikutest teismelised muide tahavad samu asju mis tavalised teismelised ja mina küll ei näe põhjust, miks nad ei peaks. Kui nad suudavad oma elu elada samamoodi kui mittediabeetikutest teismelised, siis minu meelest on see ju ainult hea. Ärge ometi olge nii väiklased ja kitsarinnalised.
kartulikoor
26.04.2008 03:43
"Vilmal on täiesti õigus, nagu alati." Alati tuleb teisi solvates enda kehv päev paremaks teha. See et sinu emme ei lasknud sul mängida mitte millegi muuga peale rauast mänguasjadega (et sa midagi ära ei lõhuks), ei tähenda, et sa pead teisi inimesi piirama hakkama siin. Tore, et sa enda elu niimodi elad, aga tundub, et kõik mis siin foorumis teed on halvustav. Ehk siis on sul madal enesehinnang. Enda lapsega sa ei saa hakkama, siis tuled teisi lapsi õpetama. Kedagi ei huvita see nõme nali nagidega kõrva kohtades. See võis tunduda naljakas kui naabrinaisega viina võtsid ja noorust taga siunasid, aga siis kui sa enda kibestumist siin foorumis välja elad, siis see tundub teistele veidi hale.
Enamasti (siiski, jah, mitte alati) on sinu postitused mitte mingit infot andvad ja labased. Kui su eesmärk on inimesi veenda mitte endale neete tegema, siis sedasi sul see küll ei õnnestu. Kasutada tuleks normaalset suhtlemist, mitte mingeid lihtlabaseid lauseid (ja fraase, mida sa oled ennem kasutanud teistes teemades). Kui oleksid rääkinud, et selline asi sulle ei meeldi ja tegija peaks mõtlema kindlasti selle üle järgi, siis oleks see olnud palju mõjuvam.
Minu arust sobib sinu avatar (see pilt, mis on su kasutajanime juures) väga hästi sinu endaga kokku (kibestunud, nagu sa oled). Suhtu teistesse hästi ja sinusse suhtutakse hästi (ma mõistan, et see, et ma sinusse praegu hästi ei suhtu, tõmbab ilmselt sinu pahameele minu peale, aga loodan, et siiski muudab see midagi). Oled tubli, et püüad oma lapsele tervislikku elu pakkuda. See, aga, et sa teda piirad ei ole minu meelest hea. Sinu laps on siiski sinu laps, aga ta on eelkõige laps.
Malemängus on väärtuslikuim ja tugevaim nupp, peale kuninga, lipp. Algajad mängijad hoiavad seda ülekõige, mis on mõnes mõttes õige. Nad hoiavad oma lippu peidus, niimodi, et seda ei saaks ära võtta. See tähendab, et see lipp, mis algselt on võimas ja väärtuslik, kaotab oma kallid omadused. Lipp on mõeldud võitlemiseks. Muidugi tasub hoolitseda selle eest ja vaadata, et seda niisama ära ei anna, aga tema väärtus seisneb just tema kasutamises. Nurgas seistes ei võta ta nuppe ära ja ilmselt mingi ettur muutub temast olulisemaks, kuna neid julgetakse kasutada. Elu ei ole mitte midagi väärt kui seda ei elata.
kartulikoor
26.04.2008 04:04
Ninaneetijatele: Mul oli huuleneet. Tegin selle ilma vanematelt küsimata. Nendele ei meeldinud, aga nad ei öelnud, et võta ära või, et pane siis juba nagid kõrvade kohale. Mulle meeldis ja minu seltskonnale ka. Mul oli veel teine neet ka käe peal, veidi kehva koha peal. See hakaks välja kasvama: koguaeg mädanes ja mädanes, aga see oli koha pärast. Sellest on mul siiamaani kuskil 1,3 sentimeetri pikkune ja 0,4 sentimeetri laiune arm. See jääb ilmselt elu lõpuni. Arm eriti kole ei ole, õrnalt teist värvi ja nahamuster ei lähe kokku uue nahaga. Tegemine oli minu jaoks valutu. Mõnel võtab pisara silma ja mõni ei tunnegi peaaegu. Ma arvan, et kui hästi läheb, siis on ta väiksem valu, kui kogemata noaga sõrmelõikamine. Tavaliselt on see lihtsalt selline rõve tunne. Ega tegelikult noaga sõrme lõikamine ka väga valus ei ole.. lihtsalt rõve. Nüüd mul ei ole kumbagi neeti: huuleneet hakkas logisema :D ... ehk siis läks lobedaks, kuna suu juures nahk liigub kogu aeg ja see järjest venitas seda. Ning selle pärast võtsin ära. Huuleneedist jääb väiksem arm. Seal koha peal on väike lohk 2 mm diameetriga. Mitte midagi koledat mehe näos. Ja ega see ei oleks ka kole naise näos. Ütlen, kuna olen piisavalt näinud selliseid lohukesi. Suuremad lohukesed jäävad põseneedist. Siiski ükski neet ei jää lohuta, ka mitte ninaneet. Mu naisel on praegu ninaneet (väga armas on (nii neet kui naine(naine on armsam))) ja selle ümbrus on ka väga veidi lohkus. Tõesti veidi. Ninaneet ilmselt jätab kõige väiksema lohu üldse kõigist neetidest, aga selle eest nähtava koha peale. Mina isiklikult ei soovita teha neete ennem kui ollakse 16, sest esiteks väärtushinnangud muutuvad ja teiseks nahk venib kasvamisel! Vist on kõik mida öelda tahtsin.
lihtsalt maria
26.04.2008 19:48
kartulikoor ja siil udus! Ega see Vilma nüüd nii rumal ja vana ka pole, nagu teie siin sogate. Isegi male tuli appi võtta, et kaitsta omi õigusi ja naharikkumist. Ja kui te nii "maleteadlikud" olete, siis võiks ju naba- või kõrvaneedid asendada hoopis malenditega, näiteks lippudega! Näevad tänavail teisedki, et oskate malet mängida tundes käike. Kui te oleksite ka nii teadlikud, et oskaksite juba praegu näha ette riske, mida võib endaga kaasa tuua selline naha lõhkumine, kusjuures nahk on inimesele loodud kaitseks, siis... ei pea te kunagi Vilmavanustena häbenema omi lõhkitorgitud ninasid või kulme, veel hullem huuli. Et poleks mulje võõrastel, et olete abikaasalt kunagi vastu hambaid saanud. Nii et, jõudu mulgustamiseks!
siil udus
27.04.2008 00:37
Lihtsalt mariale.
Ja paluks siis konkreetsemalt, mis need riskid on. Peale selle, et jäävad armid. Mis muide on nii väikesed, et ei maksa üldse mainidagi neid. Paluks siis näiteid, mis juhtunud on. Tõestisündinud lugusid. Mitte mingeid hüpoteese.
Ja kas mina ja kartulikoor ütlesime midagi teie vanuse kohta? Kitsarinnalisus ei ole kuidagi seotud vanusega.
kartulikoor
27.04.2008 02:18
Lihtsalt maria. See oli küll nüüd ülimõttetu postitus sul. Mõtlesin, ehk tuleb midagi korralikku ja sellist millele viitsiks vastata. Ausaltöeldes kui keegi seda kuskil seltskonnas sellises arutelus räägiks, siis naerdaks too välja. "Tubli oled"
lihtsalt maria
27.04.2008 18:31
Millisest seltskonnast sina räägid, ja nagu näha, minu ülimõttetule postitusele vastasid just sina ja ülikiiresti!
timpsnarmik
28.04.2008 10:26
Mõnel on vist huumoriga natuke pahasti. Kõik kommentaarid ei ole alati mõeldud hirmsa ründena. Võib-olla ma muidugi eksin ka, ei tea...Aga praegu tundub küll tüli tühjast kohast tõusvat.
siil udus
28.04.2008 10:28
lihtsalt mariale.
Palusin sul rääkida riskidest ja tuua konkreetseid näiteid. Kas jäi minu postitus kahe silma vahele või ei ole sul lihtsalt midagi tarka öelda?
lihtsalt maria
28.04.2008 11:32
Nimetaksin ühe riskina nahavähki, mida on palju. Alles matsin just ühe vähjahaige, selleks väidangi, et kas kõik tahavadki ise oma tervist hoida, või peavad arste imetegijaiks. Ja milleks vaid mulgustada, ka tatoosid mahuks palju teie kehapinnale.
Vilma
28.04.2008 11:37
Oh taevas arm, palun tuhandekordselt vabandust, kui kedagi oma nagi-naljaga solvasin...lähen nüüd nurka häbenema...tervisi Teile kõigile! (muideks, mu tütrel oli ca aasta keeleneet, mille ta võttis lõplikult ära põhjusel, et see tegi tihti valu ja ta ei tahtnud keelevähki saada)
Vilma
28.04.2008 11:43
lisaks veel:
mul on tõesti täiesti ükskõik, mida ja kuhu teiste lapsed ja üldse teised inimesed endale paigaldavad...
lihtsalt maria
28.04.2008 16:28
Aga Vilma! Avatar, selle pärast unustasid vabandada! Ka see mõnele ei klapi. Sulle ei sobi needid ninas ja kõris, neile sinu "avatar". Seega olete ju tasa! Mul kole hirm, äkki mu nimigi pole nii hea, et siin foorumis selle all kildu visata. ... ja malet ka ei mängi.
Vilma
28.04.2008 17:02
mulle meeldis selle emoticoni värv...noh, see sinine...aga üldiselt - las koerad hauguvad... (kuigi natuke veider on see küll, et minu huumoriga mõeldud lausejupi peale nii leili minnakse nagu oleksin kedagi noaga ähvardanud...siiani imestan tõsiselt)
lihtsalt maria
28.04.2008 17:08
Mina ei imesta üldse. Lihtsalt olin üle pika aja siin piilumas ja tahtsin miskit äkilist saada, ja saingi. Aga no see leil käib noortel kergesti üle pea kokku. Käisin alles poja uut korterit vaatamas ja julgesin öelda, et kole raha maitse küljes. Ja need näod, küllap samad mis siilil ja tipsnarmikul peas. Mind vana enam miski ei üllata siin maailmas, pärast poja haigestumist. Võtan elu nüüd sellisena, et kõik juhtub just minuga!
Vilma
29.04.2008 08:17
Tere hommikut.
Mõtlesin sügavalt järgi nagu soovitatai ja minu nn järeldusotsus:
1. MADALAST ENESEHINNANGUST:
kui keegi nimetab end kartulikooreks ja läheb närvi väikse nalja peale (milles pole teda üldse mainitud), siis kes meist siin madala enesehinnanguga on?
2. PIIRAMISEST:
mina pole kedagi piiranud...ei ole öelnud, et noored ega vanad ei tohiks endale rõngaid ja neete külge panna, ka oma lapsele pole keelanud (kuigi olen pidanud tema hädaldamist kuulama, kui needid-rõngad valu teevad); ...samas keelab kodanik kartulikoor minul peaaegu täielikult kommenteerimise (või üritab vähemalt ette kirjutada, mida ma tohin kirjutada ja mida mitte) ja isegi emoticoni/avataari valimisel kritiseerib mind...kes meist siis piirab teisi?
3. KIBESTUMISEST:
sama, mis eespool...kui inimene ei saa naljast aru ja hakkab hoopis raskelt süüdistama selle eest, siis kes meist kibestunud on?
4. SOLVAMISEST:
...on sul andmeid, et ma naabrinaisega koos viina olen joonud...?...niiet kes meist siin solvab?
Lõpetuseks: Tundub härra Kartulikoor, et teiste silmas pindu näete, enda silmas jääb palgikoorem märkamata
Ja olen, milline ma olen - kellegi elu, tervise ega vara kallala kippunud ma pole ja kui siin maailmas juba elad, tuleb leppida asjaoluga, et siin on igasuguseid ja väga erinevaid inimesi...
(Noh, nüüd sai küll päev parem)
timpsnarmik
29.04.2008 09:42
lihtsalt Mariale- ei tahaks olla tähenärija, aga millest on tingitud, et mu nägu mainimisvääriliseks osutus?
OK, on kuidas on, aga huumorimeele võiks kõik kellel ta kapi otsas tolmu kogub nüüd alla tuua ja õues puhtaks kloppida.
Vilma
29.04.2008 10:08
Tipsnarmikule...üsna tõenäoliselt juhtus marial näpuvääratus...nagu raamatupidajad teevad parandusi:
oli trükitud Tipsnarmiks;
pidi olema - Kartulikoor
Vilma
29.04.2008 10:10
muide, teema juurde tagasi pöördudes, ilmus hiljuti Pärnu Postimehes artikkel noormehest, kelle keelel on halvatus needi tagajärjel...algas kõrge palaviku ja veremürgitusega (mis õnneks saadi kontrolli alla), hiljem tekkis keelehalvatus ja pole kindel, kas ta sellest üldse paraneb...selline info siis, kui kedagi huvitama peaks
Vilma
29.04.2008 10:35
treiku
29.04.2008 11:41
tore,, tore.
p p t
lihtsalt maria
30.04.2008 11:17
Kulla Vilma! Nüüd hirmutasid lisaks avatarile veel artikliga ka, mõrtsuk selline. Siil sõi suurest hirmust koore ära ja läinud nad ongi.
Vilma
30.04.2008 12:02
jah...ma seda noormehe lugu ei leidnud üles, aga sobis see tütarlapse lugu kah...minu tütrel on praegu ühes kõrvas (mitte tavalise koha peal, aga seal üleval) auguga kõrvarõngas ja see auk kipub pidevalt mädanema minema...olen viinaga ja isegi briljantrohelisega tohterdanud - selleks korraks annab järgi, aga varsti uuesti...aga kõige hullem on see, et ta ei oska seda rõngast enam ära võtta ja mul ka ei lase seda teha (kuigi egas ma ise kah pelgan)
kartulikoor
30.04.2008 19:59
Wow mis erutumus kõigil kohe on... suisa lahe. :D Hmm peaks mainima, et võrreldes lihtsalt mariaga, kes niisama klähvib ja mõttetut teksti ajab oskab Vilma midagi normaalset öelda. :D Olin maal, sellepärast ei saanud vastata. Aga jah.. nagu ma ütlesin ennem, et elamata elu ei ole midagi väärt. Vilma, küll läbi huumori, nagu ka mina, mida ta ei mõistnud, ütles seda ikkagi mida ta arvas suhteliselt tugevalt. Ja kui ta oleks seda teistmoodi väljendanud, siis oleks ta enda pointi rohkem kohale viinud. Ma tean kõiki neid asju.. neid artikleid ja muud.. aga see risk jääb. Seda ma võibolla tõesti ei maininud, et selle hooldamisega veidi probleeme alguses on. Ja ma tean ka seda, et näiteks Pärnus, Timo Tattoo's tabati augustades keelenärvi. Ega too ilus asi jah pole kui midagi valesti läheb. Aga see vähi värk nüüd küll eriti suur asi pole. Ennem saab passiivselt suitsetades või siis fosforist mänguasja suhu pannes vähi. Augustatud koht saab ka ennem gangreeni kui vähi. Tõesti inimesi on igasuguseid, aga tundub, et sa ikkagi tahtsid läbi veidi halvustava huumori anda mõista oma arvamusest. Noh tõesti kõigil on õigus oma arvamusele. Tubli oled Vilma, ilma sarkasmita. Aga lihtsalt mariaga (aka nähvits) ei viitsi argumenteerida. Võibolla alles siis, kui ta midagi tarka kirjutab. Ma arvan, et ta oleks siia kirjutand mingid sama mõttetud kommentaarid minu kommentaari kohta, aga nüüd kuna ma seda mainisin, ta seda ei tee (aga äkki ikkagi teeb). Igastahes, kui sa midagi mõttetut kirjutad, siis ma ei viitsi vastata.
Rutt
30.04.2008 21:30
Vilmale.
Kõrvarõngaste aukude raviks on kindlasti paremaid vahendeid kui viin. Mul poiss lasi endale talvel ühe teha. Salongist pakuti kohe kaasa ka sobivad hooldusvahendid ja nädala pärast sai juba ise hakata rõngaid vahetama.
Briljantroheline on vist rohelise värviga, pole just kena roheliste kõrvadega ringi käia. Spets desovahendid peaksid küll asja korda ajama.
lihtsalt maria
30.04.2008 23:09
Tubli oled Kartulikoor, et ikka viitsid, kuigi mainid, et ei viitsi.
Ake
30.04.2008 23:35
Vilma
See mainitud rõngas on tundmatust metallist, kas jah? Kui nii, siis pakuks, et teil tegu ülitundlikusega mõne ehtes oleva metalli suhtes ja sellisel juhul ei aitagi miski muu, kui ehte eemaldamine. Ise olen selline...ei ühtegi ehet, peale kullast tehtu, ka nõuka-aegne hõbe on riskantne, sest võib niklit sisaldada. Isegi teksade needid lakin seest poolt üle.
Neetijatel ja rõngastajatel soovitaks soojalt enne naha augustamist suhelda mõne inimesega, kes on loobunud ehte kandmisest (sõltumata põhjusest) ja uurida, kas ikka ollakse endiselt sama õnnelikud oma toonase otsuse üle. Armid, mis jäävad, rääkimata keeleneedist põhjustatud hambakahjustustest, on enamasti karmid ja naha vananedes lähevad veelgi koledamaks...
Jutt kõlab nõmeda ohkimisena, kuid see on tegelik reaalsus ja olen seda kuulnud-näinud asjaosaliste endi poolt.
Aga noh...eks pubekas teab kõike kõige paremini...ja siiski loodan, et mõnigi kena näolapiga inimesehakatis, mõtleb ka pikema perspektiivi peale.
Vilma
01.05.2008 14:35
see peaks hõbedast olema ja ikka tänapäeval tehtud, aga mine sa tea (see kõrvarõngas, mis mädanikke kipub tekitama)...kõige huvitavam ongi see, et see oli ikka tükk aega tal enne kõrvas, kui hulluks läks...samas natukemaad allpool oli kullast rõngas , sellega ei juhtunud midagi (ta võttis lihtsalt selle ära)...
lihtsalt maria on lihtsalt tore ja südamlik inimene...ja tegelikult olen mina tõesti selline sarkastiline ja mõnevõrra ka kibestunud (selles osas härra kartulikoorel õigus)...sarkasm ja huumor aitavad mul isiklikult eluga kuidagi toime tulla, mida muidu depressioon kipub segama...samas kellegi solvamine mul eesmärgiks pole...mingu teil kõigil hästi!!!
kartulikoor
01.05.2008 18:18
Täh. Sul mingu ka. Kurb muidu, et vaidlus otsa sai... lähen vaatan mõnda teise teemasse ja lähen nokin seal. ;)
Ake
01.05.2008 20:48
Vilma
Nii ülitundlikkus avaldubki. Mulle raskelt meeldisid sojast tehtud tooted. Ei läinud kaua, kui olin allergiaga silmitsi ja siis testide käigus selguski, et olen väga allergiline sojale, ülejäänud allergeenid on nõrgemad ärritajad. Kui tagant järgi mõtlema hakkasin, siis viiteid allergiale võis leida juba lapsepõlvest ja ka metallist ehteid ei saanud juba ammu kanda, tekkisid punetus, sügelus ja vesivillid.