mairx
25.10.2005 10:17
Olen nüüd lõpuks jõudnud kindlale otsusele muretseda endale glükomeeter. Panin siis neti otsingusse sõna "glükomeeter", kuid olulist targemaks ma ei saanud. :(
Millist glükomeetrit teie kasutate, mis see umbes maksab ja kust ostsite? Julgen arvata, et mõnest firmast otse ostes saab soodsamalt, kui tellides siia väikelinna apteeki. Aga nendest firmadest ei tea ma eriti. Soovitage.
Änn
RE: Glükomeeter
25.10.2005 10:36
3 korda süstivad diabeetikud peaksid saama esimese glükomeetri tasuta arsti käest.
Mina ostsin esimese glükomeetri (mark: Accu-Chek active) Surgitech`ist, maksis midagi alla 500 krooni, siis kui veel ei süstinud, aga kontrollida tahtsin. Firma esindaja seletas ilusti ära ka, kuidas kasutada ja samast sain ka testribad. Kui tasuta glükomeetrit pole ette nähtud, siis pole ka neid 250 "tasuta" testribasid ette nähtud ja siis on arukas hankida selline, mille testribad on jaekaubanduses odavamad. Ka tasuta testribade eest tuleb apteegis maksta 10%. Loomulikult saab glükomeetrit osta ka käest, see foorum on hea koht müüja leidmiseks. See on minu arvamus, mis ei tähenda et on ainus.
Ulvi Tammer
25.10.2005 15:49
Glükomeetri valik sõltub paljudest asjaoldest(meetod, veretilga suurus, mälu lisafunktsioonid jne). Soovitame nnim. sensor meetodil töötavaid mudeleid, need on kõige täpsemad ja eksimused väikesed. Arsti käest saab tasuta glükomeetri juhul, kui alustate insuliini süstimist.
Hetkel on turule jõudnud ka uus glükomeeter X-meter, mille omadused on hetkel parimad. Alati ei ole kõige odavam aparaat kõige parem, see on sama nagu võrrelda Moskvitchi ja Mercedest- sõidavad ju mõlemad.
mairx
25.10.2005 21:58
Selle X-meter glükomeetriga on mul korra isegi mõõdetud. Kas seda saaks ka Surgitech´ist? Tõenäoliselt saaks ka nii, et lähen palun apteegil tellida. Aga kas testribasid sellele on ka igal pool saada juba? Ja äkki oskate ka umbkaudse hinna öelda. Ega olegi väljas kõige odavama peal, lihtsalt uurin maad.
Tegelikult tekkis veel küsimus, et kas "auguraud" käib glükomeetri komplekti või neid müüakse eraldi?
Ulvi Tammer
27.10.2005 11:43
Medisense Optium Xceedi kohta saab infot AS Mefost. Tel. 6707078
Optium on ka ainuke mudel , millega saab mõõta verest ketokehasid.
X metri ribad on apteekides müügis analoogselt teiste ribadega, samuti on nad nnim. soodusnimekirjas.
Infot saab Tamro MedLabi`st Tel: 6503641 (Tallinn) / 7366260 (Tartu)
Komplektid on erinevad, lihtsalt tuleb sisuga tutvuda, erinevatel stardipakettidel on ka sees teatud kogus ribasid.
mairx
27.10.2005 13:24
Igatahes tellisin ma X-meter glükomeetri ära. Lihtsam oli siiski siit apteegist tellida, kui sellepärast Tallinna sõita. Loodetavasti ei ole juurdehindlus väga soolane ;)
Tegelikult on mul praegu päris hea tunne, sest olen astunud jälle ühe olulise sammu diabeedi kontrolli alla hoidmiseks. :)
Mõnusat hilissügise jätku teile kõigile!
kamme
30.09.2008 12:25
Kas keegi teab kus kohast saaks glükomeetri Glucocard X-Meter eesti keelse kasutujuhendi.
siilitädi
30.09.2008 13:54
Tere! On ka glükomeetri vahetus plaanis. Kas keegi oskab soovitada sobivat glükomeetrit halva nägemise ja kangete , tuimade sõrmedega inimesele.
siil udus
30.09.2008 16:45
Halva nägemise või lausa pimeduse korral on hea acu-chek go. See nimelt piiksub veresuhkru näitu.
Änn
30.09.2008 21:31
kammele.
Mul on. Võin laenata.
Ake
30.09.2008 21:44
kamme
Mul on neid kaks. Võin teise sulle anda.
kamme
01.10.2008 19:57
X-Meter kasutusjuhendi saite kaasa koos glükomeetriga või.Mul seda ei olnud.Äkki teate mõnda veebi aadressi kus saaks lugeda kasutujuhendit.
mairx
02.10.2008 00:27
Huvitav, minul oli küll eestikeelne kasutusjuhend x-meteriga kaasas... see oli mõni aasta tagasi. Aga kust sa selle said, apteegist? Küsi sealt, või siis hoopis maaletoojalt.
paula
02.10.2008 10:41
Tere
Saime enda käsutusse glükomeetri One Touch Ultra kuna sellega oli kaasas 4 pakki testribasid, millel real. aeg lõppes mais 2008. Siit küsimus. Kas nende ribade töökindluses võib olla kindel või on nad siiski juba kasutuskõlbmatud?
Võrdlesime näite, CareSensiga oli 4,6, teisega 3,4. Ja umbes sellised vahed olid ka edaspidi kui sai võrreldud. Kasutusjuhendist suutsin aga välja lugeda, et One Touchiga võivad näidud olla kuni 12 % kõrgemad, võrreldes mõne teise aparaadiga. Meil aga olid siis madalamad. Kas kellelgi on selle glükomeetriga kogemusi ja äkki oleks ka eestikeelset juhendit pakkuda. Selle meetriga oli kaasas ka testimisvedelik, mida siis igakord kui uue purgi ribasid võtad, tuleks kasutada. Aga ma ei ole kindel, et ma kõigest olen õigesti aru saanud.
Aitäh
ohooloom
02.10.2008 11:08
ära nii vanu ribasid küll kasuta, suht kindlalt valetavad.
Ake
03.10.2008 17:13
kamme
Selgub, et olen andnud katteta lubaduse. Ka minu teise x-meetri karbis oli ainult soomekeelne juhend.
Küsi Tamrost (kontakt on siin lehel olemas), nemad on Arkray firma maaletoojad, usun, et nad leiavad lahenduse. Internetis vaevalt, et eestikeelset manuali leida on.
Häda pärast võiksin ju siia mõne rea maha trükkida, kui sul on mingi konkreetne operatsioon arusaamatuks jäänud.