Lyzka
22.11.2007 16:44
Meie kasutame care sense oma aga tahan seda välja vahetada ei ole sellega üldse rahul!!
Millist teie kasutatae? ja kas on hea aparaat?
Kersti
RE: millist glükomeetrit teie kasutate?
22.11.2007 19:31
vahetasin care sense välja Accu- Chek go vastu ja olen väga rahul
Glükomeetri saad otse maaletooja käest tasuta ja saad ka testiribasid odavamalt osta, apteegist... Mina tellin temalt
grete@surgitech.ee sain aru, et kui pole tallinna inimene, siis saadetakse kulleriga koju...
Kersti
22.11.2007 19:33
st maaletooja käest saad odavamalt kui apteegist
Rutt
22.11.2007 20:37
Kasutame Accu-Chek Aktivi, ostsime sooduka ajal ka teise sama aparaadi lisaks. On mugav kui üks on kogu aeg kodus ja teine koolis. Samuti väga rahul. Surgitechist saab kulleriga koju soodsamalt alates 4 karbist, muidu on hind sama, mis kohapealt ostes.
Lyzka
22.11.2007 20:54
Tänx,peaks ka siis uühendust võtma sellemaaletoojaga!
Aga kas keegi seda optium xcseed on ka kasutanud seal peaks saama vist atsetoonio ka vaadata??
Kersti
22.11.2007 21:38
Mul õde kasutab seda, ja kah hästi rahul, aga nende testirbasid saad ainult apteegist, maaletooja odamalt ei müü, samuti saad glükomeetri tasuta maaletooja käest, apteegis u 500 maksab
Kats
23.11.2007 00:13
Miks CareSens aparaadiga rahul ei olda?
Kaie
SIRTS
23.11.2007 09:17
Meie kasutame Esprit-aparaati,mille saime haiglast kaasa ja ei oska küll mitte rahul olla.
Kersti
23.11.2007 09:51
Kats, mina isiklikult vahetasin selle välja see pärast, et viskas koguaeg mulle erroreid ette ja palju testiribasid läks raisku...
Tõnise emme
23.11.2007 12:48
meil ka CareSens-i oma ja olen väga rahul. Paar korda on küll jah valesti näidanud, kuid neid erroreid on näidanud meilgi. Aga siis ikka viga olnud meis, Tõnn tõmbab liiga kähku sõrme ära ja ei saa sinna piisavalt suurt tilka. Tagavaraks on ka need samad CareSensi glükomeetrid. Nüüd sain mingi uue disainiga, eks näis, kuidas selle tööefektiivsus ka on. Ja veel ei kavatse ka sellepärast ära vahetada, sest siiani uuritutest on nendel kõige odavam hind 6.40 tk. Kuna pean neid ikka väga palju juurde ostma, siis proovin ikka kokku hoidu selle koha pealt. Mis midugi ei tähenda, et kui oleks jama, siis ikkagi kasutaks. Lihtsalt siiani olen rahul olnud.
Vilma
23.11.2007 14:19
Gluccocard II...ei nurise
S.K.
23.11.2007 15:08
X-meter on väga hea ja kiire aparaat, ribad nats kallimad (25 riba meie apteegis 211 krooni)
My
23.11.2007 16:11
Meil mõlemal on Accu-Check Active ja väga rahul, on kergem kasutada kui neid, kus veretilk tuleb n-ö riba "otsast" sisse saada. Rahul nii aparaadi kui ka esindusega. Kui olemasoleval aparaadil midagi viga on, siis parandatakse ära või antakse uus, ribad on soodushinnaga, kiipide eest saab veel lisaribasid, samast saab osta ka 5 mm nõelu. Ma pean Surgitechi raudselt Eesti kõige kliendisõbralikumaks ettevõtteks.
magidon
23.11.2007 17:16
My, kas sel aastal ka saab kiipide eest lisaribasid?
Kersti
23.11.2007 19:39
Ma ei sa üldse aru, millest jutt käib:) nende kiipide eest, mis käivad glükomeetrisse saab lisaribasid ?
magidon
23.11.2007 20:26
Jah, eelmisel aastal oli nii, et teatud koguse kiipide eest sai teatud koguse testribasid.
My
23.11.2007 20:58
Lugege neid teateid, mis neil laual seisavad :). Eelmisel aastal sai nii kahe karbi ostmisel kui ka viie kiibi andmisel 10 riba tasuta, sel aastal kahe karbi eest enam mitte, aga kiibindus toimib edasi. Jah, need kiibid, mis käivad iga ribade karbiga kaasas ja mille glükomeetrisse torkad. Kogu 5 tk, annad Surgitechi, saad 10-ribalise karbi koos uue kiibiga vastu :).
Kersti
23.11.2007 21:40
Ma käisin just seal, ja ostsin 4 karpi ja sain kaks 10st karpi tasuta kaasa, nad mainismid , et praegu mingi kampaania... ja et tuleb enne 2008 aastat ära kaustada... aga meile see probleemiks pole :) Aga kuna mul see kuu juba 8 karpi läinud ja need kõik ära visanud, siis nüüd hakkan neid alles hoidma, 10 riba kah abiks :)
My
23.11.2007 22:25
Näh, mina jälle millestki ilma ;). Viimati käisin vist küll kaks kuud tagasi, siis veel kahe karbi pealt ei antud, aga ju siis aasta lõpp tingib muutused, millega ei jõua kaasas käia. Mees käis eile nõelu ostmas, see ju meie peres sootuks uus vajadus.
magidon
24.11.2007 00:43
My, miks nõelte ostmine teie peres uus vajadus on? Kas sul endal ei kulu nõelu?
My
24.11.2007 08:27
Mina kasutan neid 8 mm-seid, mida apteegist antakse ning neid kulub mul ka väga vähe. Sellepärast pole kunagi olnud vajadust nõelu juurde osta ja lühemate järele pole ka vajadust olnud.
Lyzka
26.11.2007 13:24
palju selle accu cheki ribad maxavad??
Kersti
26.11.2007 15:12
apteegis 410 kr, maaletooja käest ostan mina 323 kr ( meil miski sooduskaart veel lisaks, 9 prossa, kui glükomteeri saime tausta nende käest, sain kaardi kah )
inx
26.11.2007 19:39
kuidas seda sooduskaarti saab ?
kas ühe karbi kaupa ostes on ka karbi hind 323.-?
My
26.11.2007 19:50
Accu Check Active´hind on esinduses kliendikaardiga 310 raha, apteegis umbes 425 või midagi. Kliendikaardi saab vist mingi arvu ribade ostmisel näiteks. Helista neile ja küsi, või astu lihtsalt läbi. Andmed leiab vist siitsamast lehelt ka.
Kersti-
11.12.2007 21:34
Kõigepealt tere kõigile, olen siin alles uus. Mõne aja pärast olen kõigest 4 kuud diabeetik olnud. Igathes, mina kasutan Care Sense glükomeetrit ja olen sellega täitsa rahul. Mõnikord tuleb jah erroreid ette, aga see on tavaliselt juhtunud oma süül.. ja see näeb minu arust nii nunnu välja ka. ;D
ohooloom
13.12.2007 13:10
viimased 6 aastat oli Glucotrend 2, nüüd siis Accu Check Active`i mingi uuem mudel. Igatahes ribad on samad mis ennegi (Accu Check Active). Kah Surgitechist ja ca 310 krooni eest, lisaks need kiipide soodustused. Eelmine aparaat oli ses suhtes parem, et ei kartnud külma nii väga. Mingeid erroreid pole kumbki kunagi ette löönud nende aastate jooksul, ainult siis, kui riba pole korralikult sees.
Sakunne
18.12.2007 19:11
liisa
04.08.2008 00:57
olime algul oma glükomeetriga täiesti rahul a paar päeva tagasi piiga kurtis,et pea käib ringi-mõõtsime näitas 9,2 ei osanud miskit mõelda a igaks juhuks tegin ikkagi teist korda veel ja oli 3,2 ja eile sain jälle ehmatuse-mõõtsime ja näitas 27 ei uskunud sest sellist näitajat pole meil olnud,tegime kohe uuesti ja oli 19.milles asi ?oskab keegi öelda? tuleb glükomeeter välja vahetada v mis?
aididas
13.08.2008 23:33
kasutasin accu chek go aga elukohta vahetades selgus, et siin ei müüda ribasid sellele ja siis ostsin accu chek compact plussi. Ei saa veel kiita ega laita aga mulle meeldib et ekraan valgustatud. vahel igati vajalik, et ka pimedas näha numbreid. Kui kasutasin Go-d sai muretsetud ka accu cheki smart prix. Vahest abiks seegi järelduste tegemisel.
Tõnise emme
14.08.2008 07:44
Kasutan teemat ära ja küsin, kas keegi kasutab Caresens II ka seda lisakaablit. Kuidas täpselt näitab arvutisse näidud ja kas näitab ka näitude keskmist. Just selle mudeli oma huvitab.
Gen@
27.09.2008 08:48
Kasutan Accu-Chek Go, olen vaga rahul ja ribad on kättesaadavad. Kaasakantav mugav karp.
Änn
27.09.2008 15:01
Accu-chek go karp nüüd küll mugav pole, lisaks mahub ainult 2 augustaja nõela (nendel on eraldi hoidikud), aga näiteks salvrätik või vatt verepiisa pühkimiseks või lisanõelad insuliini jaoks enam ei mahu. No hästi surudes üks väike vatitükike. X-meteri kotikesse mahuvad nii lisanõelad, kui ka desinfitseerimisvahendid ära. Ma ka alguses vaatasin, et nii ilus karp, aga käekotis on ikka x-meteri pehme ja silmatorkamatu kotike.
Latisse
24.11.2008 16:15
Kes veel ei tea on see aasta ka Accu Cheki kiibi kampaania
luistus
24.11.2008 23:22
Accu- Chek go- diabeedi õde ütles küll, et need ei ole väga vastupidavad. aga teisest küljest endal see peaaegu pool aastat olnud ja aparaat pole trikke teinud ja igate pidi ise päris hea ja mugav . arvutab ise kuu keskmisit.
Pandiit
25.11.2008 20:06
Mul on 10 aastat olnud Super Glucocard II. Selle aja jooksul on vist ühe korra test ebaõnnestunud, muidu on olnud väga hea, stabiilne ja robustne glükomeeter. Selle glükomeetri testribad hakkavad müügilt ära kaduma ja nii vahetasingi ta sama tootja (Arkray) X-Meter'i vastu. Mis on uue põlvkonna riistapuu. Mõõdab väga kiiresti, 5 sekundit ja valmis. Vajalik veretilk on ka väga väike, vist 10 korda väiksem. Et siis sõrmekesi ei pea nii palju retsima. Miinuspoolele võib kanda asjaolu, et testribad on purgis, kust neid on palju raskem ühekaupa kätte saada ja pole ka ülevaadet, palju testribasid veel järgi on. Kusjuures testribade purki panemise põhjendus on, et siis saavad ka kohmakamate sõrmedega inimesed neid paremini kätte. Aga üldiselt on siiski X-Meter pikk samm edasi.
Siis on mul veel Bayeri Esprit-2. See on samuti eelmise põlvkonna aparaat, nõuab suurt veretilka ja mõõdab 30 sekundit. Eeliseks on testribade kasseti (10 tk) korraga sissepanemine, mis on väga mugav näiteks reisil või restoranis. Paned juba kodus kasseti sisse ja ebamugavas olukorras ainult klõpsutad lülitiga järgmise testriba ette. Miinuseks on see, et ta on üsna kapriisne. Kui ta ei saa veretilka korraga sisse imetud, annab vea. Kui imeb liiga kiiresti sisse (midaiganes see ka ei tähendaks), annab samuti vea. Ja mõnikord annab niisama lambist vigu. Bayeril on veel üks seda tüüpi (kassetiga) glükomeeter, mis nõuab väikest veretilka ja mõõdab 5 sekundit, aga seda meile eesti aborigeenidele ei turustata.
Glucocard testribad (50 tk) maksavad 410.60 kr, X-Meter 422.60 kr ja Esprit-2 on samas hinnaklassis.
Marleen
25.11.2008 22:07
mina kasutan x-Meeter ja olen sellega väga rahul on kiire. süstin 4*päevas ja ribasi saan aastas 300tk 90%soodustusega kõik kes süstivad on soodustus
laurel
26.11.2008 10:40
Minul Optium Xceed ja olen väga rahul :)
Je
01.12.2008 11:20
"Kes veel ei tea on see aasta ka Accu Cheki kiibi kampaania"
Kuhu need kiibid viima peab, et ribasid saada?
poisiga
05.05.2009 19:51
Kumb mõnusam on, kas Accu-Chek Active või Go?
Activil muidu ribad soodsamad. Praegu kasutusel Go, mõtlen, kas vahetan ümber või mitte.
Mis hinnaga Surgitechis ribad müügil?
Kes ostab viis purki CareSens-i ribasid ilma soodukata, saab CareSens-i glükomeetri peale kauba.
Kersti
14.05.2009 23:41
Poisiga , Mul olen nüüd enda tüdrukuga mõlemaid kasutanud , kuid tuleb tõdeda, et minu jaoks on go kõvasti mugavam ja vähem erroreid ( kas veretilk pole piisav vms) Viimasel ajal on aga go-ga kah jube palju probleeme, nu pakkist läheb 10 kindlasti raisku ja jube vihaseks ajab ( loe, raha viskamine pürgikasti lihtsalt ju... )
Nii mul on kodus veel x-meetri glükomeeter ja küsimus oleks, kui see on mul lihtsalt kapis seisnud aastaaega, siis kas tal oleks vaja mingit hooldust kah ennem kasutust teha ( nuh et ta õiget näitu näitaks, mingit puhastus riba sisse panna vms ) Või võin lihtsalt uued ribad sisse osta, sest need, mis seal kaasas olid on aeganud ja näitab F-3 nende peale( ma eeldan, et see vast aegumise pärast ) Ja veel küsimus, kas neid ribasid annab kah maaletooja käest soodsamalt saada ?
judy
15.05.2009 00:51
Kersti, miks sa loobid raha prügikasti:)) masu ju? Mul oli Go-ga muide sama probleem, aga juba aastaid kasutan x-meter'i mõõtjat. Mõõdab täpsemini, kiiremalt, vajab vähem verd, on õhem ja kergem kaasas kanda ning mis peamine, ei ühtki raiskuläinud riba!
Osta uued ribad ja lase käia, ei vaja ta puhastust midagi. Soodsamalt maaletoojalt minu teada ei saa, aga eelmainitud eelised kaaluvad üles Go ja x-i ribade hinnavahe.
Kersti
15.05.2009 01:05
Ok, aitäh vastuse eest, ma siis homme ostan need x-meetri omad ja vaatan, kuida see aparaat meile sobib ;)
poja emme
15.05.2009 13:14
Glucocard on väga hea, aastate jooksul on vaid mõni riba raisku läinud ja seegi vaid seepärast, et näpuotsa on vale torge tehtud ja verd vähe.
Ake
15.05.2009 20:08
Kersti
Ära ehmata, kui ka uute ribadega tuleb sulle ekraanile F ja number. See on glükomeetri kaliibrimise number. X-Meter teeb seda automaatselt ja sa ei pea enam, uue ribadekarbi kasutamisele võtmisel, ise glükomeetrit seadistama.
Olen kasutanud peamiselt, et mitte öelda ainult, Glucocard'i glükomeetreid. Millalgi oli lühiajaliselt ka üks variant Accu-Chek'idest, aga need errorid ajasid nii närvi, et see oli tõesti väga lühiajaliselt ja see tõttu ei oska võrrelda.
Kuuldavasti täpsuse poolest pole talle, Eesti turul olevatele, võrdset, kiire on ta ka ja tal on veel mitmeid lisasid, mulle meeldib, et kuu (võimalik seadistada ka kahe nädala peale) keskmise teada saamiseks vaja ainult nupule vajutada.
Loe manual läbi...soovitan soojalt.
Kui ekraanil vasakul ülal nurgas on patarei märk (aparaat kaua kapis seisnud), siis mine osta varupatarei valmis, kuigi ta laseb veel mõnda aega ka koos hoiatusega mõõta.
Ja veel - talvel on ta tujukas - õuest tuppa tulles tahab soojendamist, aga jällegi, ta ütleb seda ise.
poisiga
15.05.2009 23:23
Meie Accu-Chek Go kasutamise staaz on peaaegu 3 kuud. Kaks riba on raisku läinud, sest ei saanud verd õiget kogust peale ja see on ka kõik. Aegajalt viskab errorit, aga siis uuesti riba sisse ja töötab, töökindluse osas nagu ei kurda. Haiglas oli Glucocard, sellele oli mugavam piiska peale saada ja minule see testribade purk meeldis, ei pidanud riba purgist õngitsema :)
Kersti
16.05.2009 00:25
Ake, kahjuks on mul ainult venekeelne juhend kaasas sellega ( ja seda keelt ma ise üldse ei valda) Et praegu ei saagi uurida, kuida või mis toimub. Kirjutasin maaletoojale kah, ehk saaks kuidagi Eestikeelse juhendi...
Aga muidu on tänane päev olnud super, kõik ribad on toiminud ja tõesi imeväike veretilk ja nu ribad polnudki väga palju kallimad 438kr, go omad maksid 429kr apteegis...
Nu praegu olen küll väga rahul, loodan, et saan selle manulaali ruttu, siis saab asjad kah endale selgeks korralikult teha ;)
Poisiga, mina olin kah accu chekiga väga rahul alguses, aga nüüd ei teagi, mis viimasel ajal juhtunud on, et nii palju erinevaid erroreid ja raisku läinud ribasid+ tegelikult mul juba selle 2a jookusl 4 erinevat olnud, sest midagi nende kõigiga juhtunud...
Levdokia
16.05.2009 01:41
Mina üldiselt... rahakoti mõttes ostan ribasid, mulle hind on 324 krooni. Masinaga jama see,et mälu väga väike ja mõõdab 30 sek., aga 400 krooni eest kuus olen ikka väga valmis seda aega ohverdama. Võtan seda kui palka.
Entrusti masin... nagu klikiaegne, aga... kui soodusribad tulemas, siis accu check jälle särab sahtlist välja.
poisiga
16.05.2009 08:42
poisiga
16.05.2009 08:44
Levdokia, uuri testribade hindasid maaletoojatelt, võid meeldivalt üllatuda (see oli väike vihje :)
Kersti
16.05.2009 09:53
Levdokia, mina ostsin otse maaletooja käest 370kr go ribasid.... activi omad veel soodsamad
poisiga
16.05.2009 10:14
CareSensi omad on veel soodsamad
Rutt
16.05.2009 10:32
Accu-Check Aktivia omad 310.- 50-ne purk, kui tellid korraga 4 või enam purke, siis kohaletoimetamine tasuta. Raisku läinud väga vähe ja siis ka ikka enamasti omal süül.
Ake
16.05.2009 17:01
Seda see ongi, igaühele oma.
X-Meter'i pluss, minu jaoks, on, tema kasutamismugavus. Pane riba ots vastu verepiiska ja ta imeb ise vajaliku koguse ja saab selle kätte ka siis, kui hüpost käsi väriseb või vaja teha analüüsi näiteks autos (probleem, mida pole, kui teine inimene mõõdab). Ja enne kõike see, et ta vajab väga väikest verepiiska. Viimati, kui mul Diabeedikeskuses analüüsi tehti ja kui ma nägin seda tohutut piiska, mille Optium sisse neelas, siis olin õnnelik, et kodus teine aparaat. Sõrmeotsad niigi aastatega armistunud ja saan teha lantsetiga nii väikese torke, kui võimalik.
Aga nagu ütlesin - igaühele oma. Samas selline kogemuste jagamine kasulik meile kõigile.
PS! Viimased soovitajad...tüüpiline siinsele foorumile...loetakse üle ridade ja salvestatakse mingi lõik ja siis läheb lahti...Lugege uuesti, mida Lev 16.05 kirjutas...
Juhin lihtsalt teie tähelepanu, ei midagi muud...
Levdokia
16.05.2009 17:09
Ehm..Ake nagu on vist ainus,kes mu postitust MÕTTEGA luges:)
Ma maksan hetkel 324.- ja olen väga rahul. Mis mul neist maaletoojatest enam :)
ohooloom
17.05.2009 17:44
accu chek active on umbes sama hinnaga nagu Levdokia ribad. Nii et, Lev, võid oma accu cheki rahulikult sahtlist välja jättagi, hind on sama mis sinu Entrusti ribadel, kui maaletoojalt ostad. Iseasi, kui sul pole aega Surgitechi minna, nad ju kolisid peaaegu Piritale. Või kui see aeg on oluliselt pikem x korda 30 sek mõõtmise ajast:)
see 310 krooni oli eelmisel aastal, käibemaks ju tõusis neilt.
Levdokia
17.05.2009 20:14
Mul see sõit juba maksab jne. Ja aeg on ainukene asi,mida mul on PALJU :)
ohooloom
17.05.2009 21:09
sain vahepeal infi, et siiski on kallimad, 355 kr vist. Kui need 10sed karbid juurde arvestada, siis ehk hulgi odavam ikkagi.
Levdokia
17.05.2009 22:45
Masin iseenesest on minu jaoks parim, mis võimalik (accu chek). Usun,et ega ta seisma jää. Aga õnneks on mu glükomeetrite valik väga mitmekülgne :)
Ulvi Tammer
18.05.2009 09:34
Akele:
Diabeedikeskuses kasutatavas Optiumis on kasutusel spetsiaalsed raviasutustele mõeldud "Hospital" testribad, diabeetikutele koduseks mõõtmiseks on Optiumil olemas tavalised testribad, mis vajavad märksa vähem verd ja mõõdavad ka kiiremini.
Kati
10.06.2009 18:29
Enne oli Espriti oma aga nüüd on Acce-Chek Go ja rahul olen, väga lihtne kasutada.
Kati
snaiper
10.06.2009 19:47
mul super clukocard ja alkoscan...
Marcus´e emme
12.06.2009 13:00
meil Acce-Chek Go ja Active.
Merks
24.06.2009 15:59
Acce-Chek Go ja CareSens, mõlemaga rahul. Üks on koolis ja teine kodus. Nüüd suvevaheajal muidugi mõõdame mõlemaga kodus. Hea on, kui on teine aparaat, et võrrelda näitusid.
Kiks
04.07.2009 19:08
Meie oleme CareSensile truuks jäänud. Ja lisaks sellele, et ribad maaletoojalt ostes vist 380 kr/50 tk + iga viie karbi kohta üks tasuta glükomeeter, millega veel kaasas 10riba, st terve mõõtmise komplekt. Olen need alati välja võtnud ja viinud nii lasteaeda kui lastehaiglasse, kui tuttavatele, kellel oleks hea glükomeetrit omada - seega saab ka natuke head teha neile, kellel abi vaja:).
marces
23.07.2009 21:59
Tere.
Tõin täna apteegist uue glükomeetri Ascensia ENTRUST. Seni kasutasin Gluckotrend 2 mudelit. Plaan oli jätta üks koduseks ja teine töö juures kasutamiseks. Otsustasin testida ka aparaatide näiduvahesid. Mõõtmise tegin 2 tundi peale sööki. Suur oli minu üllaus kui uus mudel näitas 3,8 ja vana aparaat 9,1. Minu arust on näitude vahe liiga suur. Kas on kellegi kogemusi ENTRUST glükomeetritega? Aparaadi miinusteks on suurem gabariit ja küllatki pikk 15 sek. mõõtmisaeg. Ainuke positiivne külg on tema odavamad ülalpidamiskulud (testribad, patareid) Kõik kes te omate kaht mõõteriista, kui suured on teil olnud näiduvahed?
poisiga
24.07.2009 09:01
marces:
Kord mõõtsin Accu-Chek Active näitas 12 ja Optium Xseedi 16, peale seda Optiumi ei kasuta. Tundub ebausaldusväärne.
Aga kuidas muidu enesetunne oli, tundsid, et hüpo või mitte?
aididas
24.07.2009 19:19
mul kuidagi kappi kogunenud aparaate hulgim, et tavaliselt üks kotis ja teine kodus. See mis kotis on accu- chek compact plus. Sellega probleem, et eestis ei saa ribasid. Teine on mul Accu- Chek Go ja sellega probleem, et ei saa siin välisriigis ribasid. Viimane kord kui ema käis go- le otsimas ribasid siis sai ühe tasuta aparaadi pealekauba. Arvan millegi pärast et see oli see Optium (selline väga pisikene). Tundus kuidagi kahtlane see aparaat. Istusin siis kodus lõin oma aparaadid letti ja hakkasin mõõtma. Tulemused samad polnud ühelgi aga nii hullu vahet polnud. Mõõtsin ühe ringi korra veel ja go oli eelmisele tulemusele kõige lähemal. Samas mul elukaaslane mõõtis ka ( tema mitte diabeedik) go ja compac plussiga oli ok aga optium näitas 19 ja järgmine kord 14. Muidugi mõtlesime et võis olla võimalik et panime riba vastu nahka.( õpetust peaks ennem lugema:)). Pani mind see proovi mõõtmine mõtlema, et mida siis usaldada.
aididas
26.07.2009 22:45
Järg eelmisele kirjale. Tulin koju ja selgus, et polnudki see optium x seed masin vaid hoopis Contour TS. Olekski küsimus kas keegi teab midagi sellest masinast?
Kuusekäbi
27.07.2009 18:44
Mina kasutan ainult Accu Check Go glükomeetrit ja olen rahul. Ribasid raisku pole eriti läinud, kui just ise pole liiga vähe verd näpust pigistanud :)
Aga mina testisin ka ükskord oma aparaati või siis pigem oma keha. Igatahes mõtlesin, et proovin varbast ka verd võtta ja tulemus oli 7,2 ja kohe järgi võtsin näpust ning tulemus oli 5,4 Ega see nüüd nii üüratu suur vahe ka ei ole, aga tekitab ju ikka küsimusi, et kumb siis õigem näit?! Sest vahest mängib 2 mmol/l ikka väga suurt rolli…
Ja küsimus Teistele: Et kui kontrollite eri aparaatidega suhkru sisaldust, et miks kohe on see aparaat mitte usaldusväärsem, mis näitab kõrgemat veresuhkrut??? Lihtsalt jäi silma selline huvitav arusaam, et kui masin näitab kõrgemat, siis kohe valetab. Äkki valetab hoopis too teine?
poisiga
28.07.2009 10:25
Kuusekäbi, oma Optium XSeedi kohta, eks ta juba varem natuke selline ebausaldusväärne tundus, paar varasemat seika ka olemas, aga see 12 ja 16 pani viimase punkti.
Kolme glükomeetriga pikem kogemus:
1. Glucocard X-Meter
http://www.arkrayusa.com/GLUCOCARD_X_METER.html
- hea õhuke
- 0,3ul (mikroliitrit) verd - tõeliselt vähe
- testribade purk mugav, sest oht, et ühte võttes kõik ribad välja kukuvad, on väike
- mõõdab 5 sekundiga, minumeelest kiiremini, vastus käes kohe, kui vajaminev kogus verd testribas st tõeliselt kiire, teistega võrreldes on X-meteri viis sekundit lühem.
- reguleeritava tugevusega piiksumine, mitte ainult piiksub/ei piiksu
- nupud olematu suurusega, raskesti vajutatavad ning ebamugavas kohas ja kohe ära kaduva luugi taga
- 14- või 30-päeva keskmine
- patarei augu kaas läheb peaaegu enne katki, kui lahti keerata õnnestub, seda siis, kui ei kasuta 20- või 50-sendist keeramiseks. Patarei kaane seest eemaldamiseks tuleb tugevalt lükata - millegipärast jaapanlased on plastiku tegemises kehvad :S
- nässakas kott, asju ebamugav paigaldada ning kättesaamine pole ka eriline luksus
- testribadel puudub eesti keele pakendiinfoleht, kiri vt glükomeetri juhendit
- glükomeetril eesti keelne juhend puudu
- ei vaja kodeerimist
- viimast testitulemust on võimalik kustutada
- andmete taasesitamiseks või glükomeetri välja lülitamiseks tuleb nuppu pikalt vajutada.
2. Accu-Chek GO
- suured mugavad ergonoomilise asetusega nupud,
- patarei augu kaas avaneb lihtsasti
- testriba nupuga välja eemaldatav, mulle see väga meeldib
- 7-, 14-, 30-päeva keskmine, kõik koguaeg kasutusel, seadistamisel ei pea valima erinevate näitamisviiside vahel
- karp tasku pistmiseks suur ja kõva, samas asjad saab sellest suskimata kätte ja ka tagasi panna, korrektne
- mõõdab optilise sensoriga, mis vajab aegajalt puhastamist (teistel firmadel elektrijuhtivuse alusel)
- võimalik panna 4 meeldetuletust, millal testida tuleb
- võimalik panna liiga madala ja liiga kõrge vs heliline signaal ja märge mõõtetulemusele
- kiibiga kodeeritav, kiip glükomeetris kuni ribade lõppemiseni
- kaasas eesti keelne kiirjuhend, kodukal pikk versioon
- nägemispuudega inimesele akustiline seadistus: teatab näidu piiksudena
- viimast testitulemust on võimalik kustutada
3. Accu-Chek Active
- 7-, 14-päeva keskmine
- karp tasku pistmiseks suur ja kõva, samas asjad saab sellest suskimata kätte ja ka tagasi panna, korrektne, karbis on koht kolmele uuele lantsetile ja kasutatud lantsettidele ja testribadele, kuid karbi kinnitus ei ole vastupidav, 2 nädalat peale kasutuse algust ei ole karp enam kinni pandav.
- mõõdab optilise sensoriga, mis vajab aegajalt puhastamist (teistel firmadel elektrijuhtivuse alusel)
- testribad on põhimõtteliselt kasutatavad ka ilma glükomeetrita, sest purgil on suurusjärgu hindamiseks värvusskaala ;)
- veri tuleb peale vajutada, mitte otsast sisse saada, glükomeetrit ei pea karbist välja võtma.
- võimalik mõõta ka sedasi, et testriba glükomeetrisse, kui on end ära kodeerinud, siis välja võtta, veretilk peale panna ja tagasi glükomeetrisse, aga ikkagi ebamugav
- 1,5ul verd
- kiibiga kodeeritav, kiip glükomeetris kuni ribade lõppemiseni
- kaasas eesti keelne kiirjuhend, kodukal pikk versioon
- saab kustutada viimati mõõdetud näitu
- tunnen puudust eraldi off ja edasi-tagasi nupust nagu Go-l on. Mälust andmeid vaadates saab liikuda ainult edasi.
Praegu kasutusel Glucocard X-meter, sest mõõdab kiiresti ja verd on tõeliselt vähe vaja.
ratastega tigu
28.07.2009 12:39
Kuusekäbi - varbast mõõtes on tavaliselt veresuhkur nö "ajast maas", 20-30 minutit isegi võib olla. Seega oli sel hetkel sul vs 5,4 ja umbes 20 minutit tagasi oli see olnud 7,2.
Kui tundub, et aparaat näitab aiateibaid, ei maksa kohe masinat ära visata, sest glükomeeter ise on suht lollikindel masin, mis kuvab tulemuse, mida ta riba pealt saab. Viga tasub otsida ribades - kui saad väga kummalise näidu, siis proovi uue ribaga, soovitatavalt uuest purgist.
Kuusekäbi
31.07.2009 19:51
Ehh...naljakas varbad on ajast maas :D
Aga kas keegi viitsib mulle kribada, et mismoodi ma saan vaadata 7, 14 ja 30 päeva keskmist veresuhkru taset? Et mida ja kui pikalt ma pean vajutama ja nii edasi :)
poisiga
01.08.2009 08:24
Kuusekäbi, Accu-Chek Go-l vajutad paremat noole nuppu seni kuni kostub piiks, peale piiksu kuvab kõigepealt 7p keskmise (7-days avg), uus vajutus 14p keskmine, veel üks vajutus 30p keskmine.
Ma pole küll täheldanud, et varbad oleks ajast maas
Kiks
01.08.2009 19:57
meie oleme täheldanud, et varbad on ajast maas siis, kui laps eelnevalt kas maganud või nt istudes telekat vaadanud - st aktiivne tegevus sisuliselt 0. Sel juhul usun rohkem näpu mööte. Sama on ju sensoriga (isemõõtva) pumbaga, mille kasutamisjuhend hoiatab selle eest, et pepu peal on möödud sõrmeotsaga võrreldes ca 20 min erinevuses.
Kuusekäbi
01.08.2009 20:19
Mina sain Accu-Check Go uue aparaadiga kaasa ka juhendi, et kus oli ära näidatud, et kust võib verd võtta ja üks minu jaoks üllatuslik koht oli pöidla alumine osa ehk see osa, mis on peopesaga ühine. Ma ei tea, kui selge see seletus tuli, aga paremini ei oska :)
Ja ise proovisin sealt verd ka võtta, aga mul ei õnnestunud. Ei tea kas liiga väikse augu tegin või lihtsalt valesti pigistasin, aga ma verd ei leidnud. Muidugi on ka kolmas variant- kuna ma ei näe, siis võib-olla otsisin valest kohast :)
Aga kust Te veel olete verd proovinud võtta?
Ja teine küsimus on selline, et millist glükomeetrit Teie soovitaksite nö varuglükomeetriks, et kui hetkel ei jaksa võib-olla kalleid ribasid osta, et milline oleks soodsam ja usaldusväärsem?
IO
27.09.2009 08:51
Saime Bayeri sooduskampaania käigus Contour TS on kellelgi sellega kogemusi?
poisiga
27.09.2009 12:05
IO, lapse diabeedi õde rääkis, et Contour on mingite filtritega, et näidata õiget näitu ka beebidel, kellel on veri paksem kui täiskasvanud inimesel. Täpsem, kui eales varem ;)
Kui nüüd Accu-Chek GO ribade purk tühjaks saab, võtan vahelduseks Contouri kasutusele. Need paar mõõdet mis prooviks tegin, tundusid ok. Menüü osas on ikka Accu-Chek GO edasi-tagasi ja eraldi off nupp parimad.
krissu
27.09.2009 18:16
Meil ka Contour ts ja väga meeldib.Sain osta ka ribasid haigekassa soodusega.1karbi ostsid teise said TASUTA!
krissu
27.09.2009 18:19
Meil ka muidu ka Accu-ChekkGO,kuid ContoursTSi on mugav kaasas kanda!Väike ju!
Anne
28.09.2009 07:22
Tere
Kui nüüd suurust hakata hindama, siis väiksemat kui minu uus Glucocard X-mini, ei ole näinud, kõigele lisaks käib ta paelakesega kaela, mis sportima minnes mulle eriti meeldib. Ainult ribad ja ühekordse lanseti pistan siis eraldi taskusse.
Ka minul on neid glükomeetreid väga mitmeid, kuid enim meeldib Glucocard. Seda uut mini peaks juba suurematest apteekidest ka tellida saama, hinda täpselt ei tea, vist 500.-piires umbes. Mõõtsin huvi pärast joonlauaga ära, laius 2,8 ja pikkus 8,2cm
poisiga
28.09.2009 08:38
Anne,
soni jutu peale asusin otsima, on olemas Viljandi apteegis, hind 454,-
Nupud tunduvad mugavamad, kui X-meteril.
Testribad peaksid vist samad olema, mis X-meterilgi.
Kaelapaela koht on X-Meteril ka olemas ;)
Pilte kah:
http://www.onemed.com/onemed/onemedwww.nsf/sp3?Open&cid=content360467
Siin pildil reaalses suuruses
Contour TS pilt
poisiga
28.09.2009 08:42
soni=sinu
Vilma
28.09.2009 13:45
ARKRAY...kah päris mõnus...pisike ja mõõdab kiiresti
Kersti
28.09.2009 14:34
Mina vist olen imelik. Ma olen arvamusel, et kuna ma nagu nii ostan selle firma tesikad siis glükomeetrit ma eraldi ise ostma ei pea, vaid maaletooja annab selle mulle, ja mina ju toon nagu nii raha sellele firmale sellega sisse, et kasutan tema testiribasid ?
Igatahes kõik oma piiga glükomeetrid (5tk) olen ma saanud tastuta maaletooja käest ;)
Vilma
28.09.2009 15:09
me saime ka tasuta selle ARKRAY
poisiga
28.09.2009 16:21
Mul kollektsioonis Accu-Chek Active ja GO, Arkray Glucocard X-meter, Bayeri Entrust ja Contour TS, Optium Xseed. Kõik tasuta saanud ja jagan arvamust, et testribasid ostan neilt nagunii ja hulgi, seega peaks mõõtja olema tasuta
judy
28.09.2009 22:00
Anne, kui saladus pole, kust sa selle mini said? Ma paadunud x-meteri fänn, eelmise osas aitas (andis mulle) mind Aire. Millises Tallinna apteegis seda võiks olla? Ma ei ole eriti selline tasuta-asjade-manguja tüüp. Päris ägeda väikese suurusega, mitte, et ma kaela paneks, aga mahub hästi ka taskusse... vähemalt tundub nii.
Aare
29.09.2009 14:22
Contour TS - suvel küsisin Tõnismäe apteegist ribasid, siis ei olnud nad oma jutu järgi sellisest aparaadist isegi kuulnud mitte. Kas vahepeal on midagi muutunud või küsisin lihtsalt valest kohast?
poisiga
29.09.2009 15:37
Aare, kui
http://www.raviminfo.ee/apthkiri.php panna otsingusse Contour, tuleb vastuseks 64 apteeki, kus ribad müügil :)
poisiga
03.10.2009 08:38
Contour TSi kott on ikka ülemõistuse mõttetu: ribade purgi kummi vahele suramiseks on kahte kätt vaja, glükokas ei mahu selleks ette nähtud kohta. X-meteri kott annab parema tulemuse ;)
nipitiri
03.10.2009 10:03
Care sensi kotil on sama viga-ribade purk, selleks ette nähtud kummi sisse, küll ei klapi :-S Ja see näpuotsa augustamisvahend CareSensil mulle ka ei sümpatiseeri, Accu-Checki augustaja on minuarust väga mõnus kasutada :-)
Pandiit
04.10.2009 13:42
X-meter'i kott on just õige suurusega, lisaks ettenähtud asjadele (purk testribadega, glükomeeter, augustaja, varunõelad, varupatarei) mahub sisse ka märkmik ja lühike pastakas. Kotti saab panna püksirihmale, mis on väga mugav. Aga miks need pen'id nii suured peavad olema, vaat sellest aru ei saa. Pen ei mahu kotti ja tuleb veel eraldi kuhugi paigutada. Täna unustasingi pen'i maha ja tekkis väike probleem. Kunagi oli süstevahend, mis oli väike ja lapik ning lisaks jättis veel meelde viimase süstimise aja ja koguse. Praeguste penide tootjad võiksid ka midagi sellelaadset välja mõelda -- väike ja jätab viimase süste meelde. Kui päevas 5-6 korda süstid, siis muutub see tõesti niisuguseks rutiiniks, et minut pärast süstimist ei tule enam meelde, kas süst on tehtud või ei ole. Mind on sageli aidanud see, et kui särk on püksist väljas, siis tean, et tegin ikka süsti ära :)
Offtopic, aga ei hakka uut teemat tegema. Üleeile süstisin esimest korda Lantust pen'iga (Solostar). Siiani olin kasutanud kolbampulli. See pen on väga sarnane Humalogi pen'iga ja eile õhtul oleks äärepealt suure annuse Humalogi süstinud. Loodan, et alguse asi ja rohkem selliseid apsakaid ei tee.
nipitiri
05.10.2009 10:25
Vot sellest mina ka aru ei saa-miks need pen`id niii suured peavad olema. Pidingi just siit targematelt uurima, et kas väiksemaid, mida väljaspoole kodu kaasa võtta, pole olemas. Aga vist tean vastust ette- ei pole olemas :-(
My
05.10.2009 16:19
Pandiit: ka mina tunnen senimaani sellest lapikust ja mäluga penist puudust. Vahel võiksid firmad ikka ajaviiteks ka süstijate soove kuulda võtta... Ja viimase süste meelespidamisega enda puhul on probleeme teinekord. Mis veelgi imelikum: tootjad paistavad vilistavat ökoloogilsele mõtlemisele, minu meelest oleks penfillide kasutamine ju palju mõistlikum, aga need võeti tootmisest hoopis maha, niipalju kui mina aru saan, eelistades ühekordseid pen´e.. V imelik suhtumine selles mõttes. Rohkem materjalikulu ja ebamugavamad süstevahendid, tihti ka ebakindlamad (ja eriti lapse puhul on see eriti pahandav). Kas kunagi on sellist asja jutuks tulnud suhkruhaigete seltsi tasandil näiteks, targemad?
tanit
13.09.2010 20:39
Mis tingimustel seda glükomeetrit antakse esindusest? Tasuta?
Praegu on kodus olemas Xmeter , hea meelega võtaks lisaks, kaasa kandmiseks (Glucocard mini01) saab sama testribadega hakkama.
tanit
13.09.2010 21:19
Milline firma seda pakub? Surgitech´i lehel pole pakkumist sellele.
poisiga
13.09.2010 21:40
Glucocardi tarvikud
http://www.onemed.ee vt kontaktide alt Aire Laumets.
malle
29.10.2010 09:55
Eilses Õhtulehes oli reklaam On Call Plus glükomeetri kohta. Uurisin Semetroni lehelt hindu, karbi hind on 273 + 9 protsenti käibemaks, mis teeb hinnaks alla 300. Ja kui osta 2 karpi, saab glükomeetri+15 riba tasuta. Tundub päris soodne olevat, aga kas keegi on kasutanud? Esindused ainult Tartus ja Tallinnas, aga tellida saaks ka interneti teel. Hästi ei julge ainult pildi järgi osta, 600 krooni ka suur raha, äkki ei sobigi. Äkki on keegi kasutanud?
nipitiri
29.10.2010 11:18
Just mul sama küsimus tekkis, mis Mallelgi :-) Nägin ka seda reklaami ja uurisin Semetronist hinda. Ja ma sain sellise vastuse-
Kui ostate 2 pakki testribasid (hind 230.- + 9%- 1 pakk., karbis 50tk.), saate stardikomplekti tasuta (hind 150.- + 9%).
On keegi kasutanud? Kas tasub osta?
poisiga
29.10.2010 13:57
Kiirotsinguga selgus, et On Call Plus glükomeeter vajab 1ul verd ja mõõdab 10 sekundit.
Semetronist mälu järgi oli neil tingimus, et kui tellimus on 1000+eeku, siis transport tasuta, muidu oli vist 50eeku.
anonüümne
01.11.2010 15:39
Täna sai ostetud see odavam variant,mõõtmis aeg 10s,verd vajab 1ul,komplektis glükomeeter+15testri+15lansetti lisaks2*50testrit ja hinnaks oli 436.-EEK.
Testribade hind eraldi ostes võivat kuni20,-muutuda,aga mitte rohkem.Kasutada täitsa mõnusad,poiss[7a]sai ise ilusasti hakkama.
Jakob
02.11.2010 15:16
Kas neil on mõõtmistulemused usaldusväärsed? Kuidas selles kindel olla. Hind on ikka jube odav. :)
anonüümne
02.11.2010 16:04
Praegu 2päeva võdlend Contur ts näitudega,vahe 2korral 0,1,minu arust küll täiesti usaldusväärne.
poisiga
25.11.2010 17:19
Huvi pärast vaatasin haigekassa nõukogu otsuseid, uuest aastast peaks lisanduma soodusribade nimekirja päris mitu uut (ja paremat) glükomeetrit:
MediSmart Sapphire
http://www.lobeck.com/59-0-glucometer-sapphire.html hinnaklass Caresensi lähedane
On-Call-Plus
http://www.lobeck.com/59-0-glucometer-sapphire.html hinnaklass on väääga odav
Accu Chek Go asemele tuleb Perfoma
http://www.lobeck.com/59-0-glucometer-sapphire.html http://www.lobeck.com/59-0-glucometer-sapphire.html
Ja ka Caresensil on oodata Caresens N nimelis glükomeetrit
http://www.lobeck.com/59-0-glucometer-sapphire.html
ohooloom
25.11.2010 18:07
accu chek active jääb ikka alles nimekirja?
poisiga
25.11.2010 18:40
Jääb!
siil udus
26.11.2010 01:09
Üritasin ka vaadata selle uue accucheki glükomeetri kohta infot. ausalt öeldes tuleb paanika peale. accuchek co on olnud ainus glükomeeter, mida saavad ka pimedad kasutada. välja arvatud mingi päris kallis rääkiv glükomeeter, millle jaoks ei minul ega ka paljudel teistel pimedatel diabeetikutel raha ei ole. selle uue glükomeetri kohta, mis vahetab välja accuchek co ei ole kusagil öeldud, et see piuksuks näitu. aga mis siis saab kui ei piuksugi.? mis siis pimedatest diabeetikutest saab? siis ei ole minul näiteks mingitki võimalust oma tervise säilimise heaks midag teha. loodan, et asi siiski nii hull ei ole. ehk haigekassa on ikka meie peale ka mõtelnud.
poisiga
26.11.2010 09:09
Perfomal kohe öelduna on peal nagu GO-lgi, piikumine kõrge või madala näidu kohta, aga kas ta GO moodi piiksudega näidu teatab, vat seda pole veel leidnud.
poisiga
26.11.2010 09:32
Parandan, Perfomat on võimalik piiksuma panna ainult siis, kui näit on madal. Vähemasti sedasi loen 80-leheküljelisest juhendist välja
http://www1.accu-chekarabia.com/documents/productguides/Performa_Manual_English.pdf
Kristi
26.11.2010 10:46
Siil udus, käisin just hiljuti accuchecki ribasid ostamas ja maaletooja kinnitas, et Go glükomeeter jääb alles ja ribad samuti, sh soodusnimekirja ja maaletoojale. Ära heida meelt, elu läheb edasi:).
poisiga
26.11.2010 11:02
Vabandan, vabandan, vabandan, tõepoolest on kirjas, et Perfoma on lihtsalt samas hinnaklassis kui GO.
Siit saab ise muudatuse ettepanekut lugeda ja GO kaob alles lähiaastatel:
Seletuskirjas seisab:
"Seoses sellega, et Accu Chek Go glükomeetrite tootmine on lõpetatud, plaanib tootja kindlustatute käes olevad Accu Chek Go glükomeetrid lähiaastate jooksul välja vahetatada uute täiustatud Accu-Chek Performa glükomeetrite vastu, mille tõttu on vajalik ka glükomeetrile sobivate testiribade lülitamine meditsiiniseadmete loetellu. Tootja esindajaga sõlmitud hinnakokkuleppe alusel ühtib Accu-Chek Performa piirhind Accu-Chek Go piirhinnaga."
Dokumendi aadress:
http://www.haigekassa.ee/haigekassa/noukogu/otsused?decision=22-oktoober-2010-nr-15-quot
Oranzi lingi peale vajutades avaneb MS Wordi dokument.
P.S. aga lähiaastatel siis GO kaob, nii et selles osas võiks hakata juba eeltööd tegema, et peale GO kadumist säiliks akustilise signaaliga glükomeeter.
siil udus
26.11.2010 22:02
Kes peaks seda eeltööd tegema hakkama? Mina ei ole mingi asjaajaja, aga kelle asi see veel on?
Ake
26.11.2010 22:42
siil udus
Äkki pole just parim soovitus (ei oska ennast päris hästi sinu olukorda sättida), aga helista maaletoojale ja küsi, kuidas selle uuema mudeliga täpselt asjad on ja räägi oma vajadusest. Tavaliselt on firmad ise huvitatud klientide tagasisidest, et teha tootearendust. Kui sellest abi pole, eks siis vaatab edasi.
siil udus
26.11.2010 23:36
Jah. eks ma uuel nädalal üritan helistada.
poisiga
07.03.2011 12:13
Panen siia teemasse ka igaksjuhuks, SensoCardil on glükomeeter, mis räägib näitu inglise või saksa keeles
http://www.glukomeeter.ee/esilehe/sensocard-plus-raakiv-glukomeetri-komplekt.html
Ulvi Tammer
07.03.2011 15:15
Kahjuks ei ole SensoCardi testribad soodusnimekirjas, maaletoojaga on teemat arutatud ja loodetavasti esitab maaletooja vastava taotluse ning testribad saab nimekirja siiski lisatud
poisiga
07.03.2011 15:27
Kauaks neid soodusribasid ikka jätkub ;)
nipitiri
19.04.2011 15:36
Kas kellelgi olemas Accu-Chek Mobile või Accu-Chek Compact Plus? Tahaks sellist mugavat ja kompaktset nö. väljas käimise glükomeetrit, millega oleks mugav kiirelt ja diskreetselt oma mõõtmised ära teha :)
Kui kellelgi olemas, siis kust soetanud olete selle? Tänud ette!
poisiga
19.04.2011 15:51
nipitiri
19.04.2011 16:08
poisiga- tänud. kas sa oled nendelt tellinud, kõik toimis? mul kahjuks ebayst tellimise kogemus puudub :( Vaatasin muidu inglise ebayst, aga enamus Eestise väidetavalt ei saada.
ratastega tigu
19.04.2011 16:33
Reaalses elus on need aparaadid üsna suured ja kobakad, igatahes mitte eriti mõnusad välja minnes käekotti viskamiseks. Mul see Compact on kodus olemas, Surgitech oleks olnud vist nõus ka ribasid Soomest siia tellima, aga ei hakanud seda kasutama just suuruse pärast.
poisiga
19.04.2011 17:13
Diashopil on kaunis kirves postikulu Eestisse, aga kui saksas tuttavaid, siis saab soodsamalt :)
Ebayiga on see, et pead küsima müüjalt, kas Eestisse saadab, ma ainult mõne üksiku korra saanud eitava vastuse.
Ake
19.04.2011 19:10
nipitiri
Kas Gucocard X-mini ei sobi sulle? Väike ja väga nobe ja vajab väga vähe verd. Tean väga mitut diabeetikut lisaks endale, kes just seda aparaati eelistavad, kui on selline olukord nagu kirjeldasid. Arvan, et kui küsid, siis saad aparaadi maaletoojalt kauba peale, tingimusel, et ribasid ostad.
nipitiri
19.04.2011 19:45
tänud kõigile vastamast :) meeldiks just selline aparaat, millega oleks hea kiirelt sutsti mõõtmine ära teha, ilma et peaks hakkama ribasid vahetama, kuskile kogu tavaari laiali laotama jne. nendel ribad kassetiga sees ja see torkemasin ka kenasti aparaadi küljes vaatasin.
sellise aparaadi leidsin ka-
http://www.mendor.com/Discreet.aspx sellega vast kellelgi kogemusi pole?
Ake
19.04.2011 20:04
Kogemusi pole, aga panin joonlaua X-mini peale ja tundub mõõtmetelt üsna kolakas masin olema. Ei tea, kas ikka on mugav taskusse pista? Aga sinu valik.
ratastega tigu
19.04.2011 21:12
x-mini järgmine versioon on ka Eestis olemas, x-mini plus, ma usun, et see on saadaolevatest kõige pisem. Ja minumeelest ainuke meie turul, millel testriba august valgus põlema läheb, väga mugav hämaras või öösel veretilka üles leida.
nipitiri
19.04.2011 21:35
Ake- ega ma polegi valikut teinud veel, uurin(ja unistan) siin vaikselt lihtsalt. see taskusse mahtumine polegi nii oluline, käekott kogu eluks vajaliku kraamiga nagunii alati kaasas ;)
nu tahaks sellist diskreetset masinat, et saaks nii mõõdetud, et ümberolijad ei saaks arugi :) kodus ja muidu külas kasutaks ikka seda tavalist masinat. aga muidu avalikus rahvarohkes kohas tahaks sellist "siuh ja valmis" aparaati. see mendor discreet selline suur küll, aga samas torkaja ja ribad kõik kasutusvalmid kohe. ehh... ei teagi kohe. eks reklaamis on kõik alati ilus :) võiks olla veel millegi vahel valida. samamoodi nagu võiks olla insuliini- pen vähe väiksem variant, mitte see igavesti pikk.
siin kõikse kogenumad inimesed koos, sellepärast siit uuringi, võibolla olemas selliseid asjakesi ja ma pole kursiski. inimene Marsilt ;)
Ake
19.04.2011 22:19
X-mini plus on sama suur, kui X-mini, ainult värvilisem:)
nipitiri
nu tahaks sellist diskreetset masinat, et saaks nii mõõdetud, et ümberolijad ei saaks arugi :) See diskreetsus on sinus kinni. Masin võib sul olla kui "edev" tahes, kui aga oled ise ebakindel mõõtmist tehes, siis märkavad seda kõik ja kogud kuhjaga tähelepanu, mida tegelikult ei tahaks. Minu soovitus oleks, et kui oled sunnitud avalikus kohas vs mõõtma või süstima, siis väldi silmsidet ümbritsevate inimestega ja tee omad toimetused ära tuim ilme näol ja usu mind, keegi ei julge sind tültada...kogemus räägib.
nipitiri
20.04.2011 10:35
eks ma veidi ebakindel võin veel olla jah, staaž pole veel väga pikk, kuigi olen oma oskusi x-olukordades mõõta ja süstida lihvinud juba :) aga ma ei kardagi, et mind keegi tülitab, lihtsalt tahan mugavust kodust väljaspool. ma ei pidanud silmas, et masin peab "edev" välja nägema, vaid seda, et ta oleks nö. kompaktne, et poleks vaja ribasid purgist eraldi otsida ja siis torkijat ja siis kogu see asi kuskile laiali laotada, et saaks mõõtmise ära teha jne. pildi peal need eelpoolmainitud aparaadid sellist mugavust paistsid lubavat. mul 2 väikest last, kellega ees ootamas suvi täis mänguväljakute külastusi, nii et nendega rahmeldades end adekvaatsena hoida, oleks hea kuidagi püstijala peal kiire mõõtmine ära teha ;)
tänud kaasa mõtlemast, igatahes!
ohooloom
20.04.2011 10:53
mhmh, mina teen ka näo, et ei näe teiste pilke (ega ei näe ka, vbl ei vaadatagi, aga lihtsalt arvan, et vaadatakse). Olen mõõtnud nii sõitvas trammis kui liivakastiserval kui lihtsalt lapse käru katusel keset tänavat. Süstin ka, kui vaja. Aparaat on accu check active, see uuem mudel. Vana oli parem, sest tal oli kõva karp ega eeldanud alati kõva ja siledat pinda, kus mõõta. Minu isiklik saavutus oli mõõtmine ühe käega, sest teises oli lutipudel ja laps ei lasknud seda lahti.
Ake
20.04.2011 11:27
pildi peal need eelpoolmainitud aparaadid sellist mugavust paistsid lubavat.Just nimelt, pildi peal. Võta joonlaud ja joonista omale paberile selle aparaadi tegelik suurus ja vaata siis, kas ikka on nii kompaktne ja mugav. Lisaks veel, et aparaadid (vähemalt seni), millel on ribade kassett sees, vajavad vs'i mõõtmiseks mitut nupuvajutust, erinevalt juhtivate firmade uusimatest mudelitest, kus mõõtmine võtab ainult hetke, vaatamata, et tuleb riba igal korral eraldi sisestada. Hetkel kasutan Glucocard X-mini ja Optiun Xceed. Raske on öelda kumb parem on ja nii ongi, et kaks paralleelselt käsil. Glucocard vajab ikka minimaalse koguse verd ja käivitub ka sisuliselt momentaalselt, kui veretilk riba vastas on (pluss, kui vs väga madal ja käsi väriseb), Xceed on vere ribasse imamise osas pisut aeglaserm, aga pidavat olema hetkel täpseim kodukasutatav aparaat. Muidugi mängib ka rolli ribade hind. Eks igaüks teeb omad valikud. Aga nagu mainisid, et staaž veel lühike...aastatega olen minagi omi illusioone korrigeerima pidanud ja teiste kogemused on igati abiks olnud.
Ake
20.04.2011 11:42
Ununes veel üks võrdlusmoment. Optium Xceed ribad on ühekaupa pakitud nagu ka mõned põlvkonnad vanematel Glucocardi mudelitel ja see on väga mugav, sest ribade purk võtab eraldi ruumi ja eraldi pakitud ribade puhul jääb ära mure, et ribad aeguvad, sest on saanud liialt õhku.
Anne
20.04.2011 19:05
Mina olen juba mitmed aastad pöördumatu Glucocardi - fänn. Väiksemat, mõnusamat kui X-mini ei ole kohanud (kuigi esitlustel on olnud võimalust kõik meil liikuvad ära näha). Jõuluvana tõi ka uue x-mini plusi, see on ka väga ilus kõigile muudele headele omadustele lisaks.
Aga mina ei pea seda mõõtmist küll mingiks probleemiks, ilmselt olen ma oma pika ligi 40 aastase diabeetikustaažiga nii ära harjunud, et suudan seda nö.kõnni pealt teha. Seda sõna otses mõttes, kuna kepikõndi tegemas käies on mu x-mini kaelas rippumas, mõned ribad pisitillukese kilekotiga ja ühekordne augustaja ka väikeses rinnataskus ja tõesti, mingit probleemi ei ole.
Rahvast täis bussis või trammis, kui mule istekoht on, mõõdan pidevalt, mul on pealt lukuga käekott, seal sees ma siis rahulikult mõõdangi, pole muud muret, kui tõmba vutlari lukk lahti, pista riba mõõtjasse, sutsa auk ära ja kõik on rahulikult koti sees toimetatud, ei mingit laiali laotamist. Selle kõige pärast kiidan jätkuvalt Glucocardi.
nipitiri
20.04.2011 21:23
aitäh teile kõigile, et oma kogemusi jagate! tekkis huvi selle glucocard x-mini plus vastu? kes neid maale toob? oskab keegi kontakte jagada ;) AITÄH
Ake
20.04.2011 21:41
OneMed OÜ. Keri leht üles ja vasakult kontaktide alt leiad kontaktid. Just hiljuti kirjutasin mingis teises teemas ka ribade soodsama soetamise võimalustest.
Mauritz
20.04.2011 22:22
AS Semetron müüb samuti glükomeetreid. On Call Advanced ja On Call Plus.
Testribade hind on umbes 17-19 eurot.
http://www.semetron.ee//?selected=7719
Jakob
03.05.2011 11:45
Oo see uus x-mini plus on küll kena ja tundub, et paar lisamugavust ka juurde pandud. Nt. on mõõtmiskellaaeg ja tulemus samaaegselt ekraanil. See viimane häiris mind eelmise versiooni juures kõige rohkem, et eelmise tulemuse kellaaja saamiseks pidi liiga kaua ootama. Muidu on x-miniga väga mugav rahvarohketes kohtades tegutseda. Läheb kiirelt tööle, väike ja võtab vähe verd (pärast pole lihuniku käed).
Ake
03.05.2011 22:52
Pean tunnistama, et umbes kuu tagasi murdsin truudust Glucocardile ja hakkasin ka Optium Xceedi kasutajaks. Ausalt, ei ole võimalik öelda, kumba eelistaks. Optiumi plussiks on, et ribad on ühekaupa pakendatud, nagu veel kaks põlve tagasi olid ka Glucocardi omad, mis oluliselt vähendab nende vananemise riski. Ribasid saab osta ka 100 tk karbis, mis vähendab kalibreerimisega mässamist, mis tähendab vähem pakendeid prügikastis. Optium Xseed on kuuldavasti tänasel päeval täpseim kodustest aparaatidest, mis Eesti turul. Alguses tegin mõned paralleelsed mõõtmised (samast verepiisast), aga loobusin sellest ribade raiskamisest õige pea, sest sellest tuli ainult segadust, sest korra oli erinevus lausa kaks ühikut ja samas ei olnud nii, et üks aparaat näitas alati madalamat näitu, kord üks, kord teine. Puudus loogika.
Glucocard X-mini on poole väiksem, kui Xceed ja ta annab heliga (mille tugevust saab reguleerida) märku, kui ta on valmis veretilgaks (ei pea pingsalt ekraani jälgima) ja suurimad plussid on, et ta imeb vere hetkega ja lepib ikka väga väikese piisaga. Xceed on aeglasem imeja ja see tähendab, et väriseva käega (mida diabeetikutel kriitilisel hetkel ikka esineb või transpordis) on sooritus problemaatilisem, aga olen õppinud oma kätt vajalikult fikseerima ja piisk peab ka pisut suurem olema.
Välioludes on minu tabelis X-mini eelistatum.
Ake
03.05.2011 23:11
Eelmisest kirjast jäi välja veel üks pluss Glucocardi kasuks...ta teeb kalibreerimise automatselt ja see pluss on neil olnud ka vanematel mudelitel. See mehkeldamine kalibreerimisribadega tahab täna veel tagasi harjumist.
Jakob
04.05.2011 01:27
Minu jaoks oleks ilmselt eraldi pakendatud ribad miinuseks. Ribasid kulub nii palju, et vanaks nad mul ei lähe. :)
poisiga
04.05.2011 08:58
Ake, kas Mefo on hakanud ribasid apteegihinnast soodsamalt müüma?
Aegumisprobleeme pole mul veel ettetulnud.
Ake
04.05.2011 21:49
Tead, jään vastuse võlgu, aga võib ju neile ettepaneku teha. Ehk leiavad võimaluse.
Ribade vananemise all pidasin silmas, et kui mul on purk 50 ribaga kasutusel, siis saavad need viimased ikka üsna palju tuulutatud. Ribade purk on mul kaasas rannas, kotis, kui õues on 15+ kraadi külma jne. Eraldi pakendatud ribade puhul on kaasas kantavate ribade koguse reguleerimine mugavam.
krau
05.05.2011 07:50
Mina isiklikult olen köik oma glükomeetrid saanud,mitte et mul neid hunnikute viisi oleks:)oma arstilt,et miks te ei küsi arstilt,sealt saate ju tasuta aparaadi
Ake
05.05.2011 23:42
krau
Tänan lisamast, ka mina olen ainsa glükomeetri ostnud aasatal 92 või 93 ja seegi oli soomlaste secondhand, aga meenutan seda aeglast, suurt ja rasket kolakat senini soojusega (teravate kääridega õnnestus testriba ka kolmeks lõigata). Mõnes mõttes kahju, et kampaania korras ta uuema aparaadi vastu välja vahetasin. Diabeetiku elu esimesed insuliinipurgid olen tänini hoidnud alles...
Täna siin teema rohkem glükomeeterite ribade ümber, mitte aparaatidest endist.
Merit
05.07.2011 12:38
Ega keegi ei tea, kas kunagi accu-chek aviva testribasid ka eestis müüma hakatakse?
Ake
05.07.2011 17:24
Küsi maaletooja käest. Arvan, et kõige kindlam.
nipitiri
06.07.2011 23:35
Tänan neid kes Gluccocardi soovitasid :) Olen nüüd ka selle(glucocard x-mini plus) rahulolev omanik ja on tõesti hea ja väike ja mugav aparaat just kaasas kandmiseks. Tänud kõigile veelkord!
krõõt
13.06.2014 19:55
Ma olen hetkel kuhugi infosulu taha toppama jäänud, nimelt ma ei leia õiget asja ( või ei oska leida) Ma ei leia seda õiget linki, kes pakuks clucocard x- mini plus glükomeetrit.
Saab jah oma raviarstilt glükomeetri, aga meie kandis on arst suve lõpuni puhkusel. Perearst käib kah hetkel nagu ... ah suvi on ju
Ulvi Tammer-Jäätes
16.06.2014 11:44
Firma nimeks on OneMed ja kontaktid : Aire Laumets: aire.laumets@onemed.com
krõõt
16.06.2014 22:17
Aitäh Ulvi Tammer- Jäätes vastuse eest! Ma olen ise süüdi, et ei ole osanud asju kokku viia ja olen olnud tähelepanematu info suhtes mis puudutavad glükomeetreid ja nende saamist. Panen alljärgneva info ikkagi siia, sest mine-sa-tea äkki on veel minusuguseid kes ei tea lihtsaid asju. Niisiis, lähed apteeki, ütled, et oled diabeetik ja siis apteeker teeb sahtli lahti ja siis sa valid millist glükomeetrit sa tahad. Võid võtta, mis meeldib. Mina võtsin siis glucocard mini. Sa saad selle glükomeetri otse loomulikult ilma rahata. Nii lihtne see ongi. Ei mingit kuskilt tellimist. Selles sahtlis oli vähemalt kümmekond erinevat glükomeetrit.
tüütutüüp
29.09.2014 11:12
Kas mendor discreet on hea valik?
Ake
29.09.2014 22:14
Kui järgi ei proovi, teada ei saa. Minu jaoks on puuduseks vutlari puudumine, sest pole varu lantsetti ja paberrätti kuhugi panna, aga ühe teise glükomeetri vutlar ajab asja ära. Harjumist tahavad lantseti vahetus ja vinnastamine. Üldiselt tundub, et diabeetikud jagunevad kahte leeri, ehk kellele meeldib ja kellele üldse ei meeldi. Ise endiselt Glucocard X-mini plus fänn, just ennekõike kasutamismugavuse ja ekraani valgustuse pärast, aga kasutan ka Mendorit. Hetkel seisab Mendor sahtlis, sest tema ribade säilivusaeg on pikem :)
pihlakas
01.10.2014 13:28
Mul on Glukocard , aga nende ribade hind on 3,25 karp ja siis hakkasin uurima . Haigekassa saatis kenasti tabeli . leidsin MediSmart Ruby , hakkan seda proovima . Glukocardi kasutan juba 30 aastat , Uurige enne , kui muudatusi teete Edu !
ohooloom
01.10.2014 15:57
mida peaks uurima? Marja apteegis on enamik ribasid 1 euro karp (soodusribad). Aga aparaadivahetusel tasuks võib-olla jah enne välistada need kõige kallimad, mille ribad piirhinna sisse ei mahu (on veel üldse selliseid)?
tüütutüüp
03.10.2014 12:59
Kas neid ribasi, mis Mendor discreetilt olen kasutamata välja kiskunud (oli tarvis paar tk välja kiskuda) saab ka tagasi "laadida" või mitte?
Ake
05.10.2014 14:24
ohooloom
Vaata kasuliku info alt, seal on tabel. Mendori ribadel nt on omaosalus pea 10€, ühel Optiumi mudelil on number ikka väga erinev ülejäänutest, vist see millel on ribad eraldi pakendatud.
Glucocardi ribad anti Marjast 1€ karp, aga Mendori kohta pean täpsustama.
tüütutüüp
Ribad on ju kassetis, mis valemiga sa need sinna tagasi kavatsed saada? Pole isegi mõelnud selle peale, sest sain juba kogenud kasutajalt põhjaliku koolituse ja ribad pole raisku läinud, va üks ja seda liiga väikese veretilga pärast. Kui sul õnnestub midagi välja mõelda, kuidas "taaskasutada", siis anna teistelegi teada. No jah, kui just enne patenti ei hangi :))
minnimann
05.10.2014 16:13
mendori testribade karbil kirjas kooderinguta. mida see tähendab?
ohooloom
05.10.2014 17:36
selge pilt, ake. on jah mõned veel ikka kallimad.
mina
05.10.2014 19:12
See kasulik info võiks ikka õigete andmetega siin olla, olles ise mendori klient siis tean, et omaosalus on tegelikult 1,79 ja piirhind 17.90.
ohooloom
05.10.2014 19:36
osa firmasid langetasid hindu veel pärast 1. juulit, need on ilmselt need.
Andres
05.10.2014 23:06
tüütutüüp
03.10.2014 12:59
Kas neid ribasi, mis Mendor discreetilt olen kasutamata välja kiskunud (oli tarvis paar tk välja kiskuda) saab ka tagasi "laadida" või mitte?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/20493/millist-gluekomeetrit-teie-kasutate
Saab küll tagasi panna neid, proovi. Ei ole midagi rasket. Seade muidugi ei näita siis õiget allesjäänud kogust, kuid see ei ole ilmselt suur probleem.
tüütutüüp
09.10.2014 17:50
Ake
05.10.2014 14:24
tüütutüüp
Ribad on ju kassetis, mis valemiga sa need sinna tagasi kavatsed saada? Pole isegi mõelnud selle peale, sest sain juba kogenud kasutajalt põhjaliku koolituse ja ribad pole raisku läinud, va üks ja seda liiga väikese veretilga pärast. Kui sul õnnestub midagi välja mõelda, kuidas "taaskasutada", siis anna teistelegi teada. No jah, kui just enne patenti ei hangi :))
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/20494/millist-gluekomeetrit-teie-kasutate
Ma ei mõtlegi kasutatud ribade taaskasutamist. Paar tk alguses sai ikka niisama välja kiskuda, kuna mulle koolitust ei tehtud. Ja vahepeal mingil põhjusel "avasin" glükomeetri ja jälle viskas riba välja. See riba välja viskamine võiks ka ikkagi eraldi nupust olla, kui katik maas on. Ja siis ongi vaja neid tagasi toppida, et uuesti kasutada saaks. Ja toimib tõepoolest. Lihtsalt peab jälgima, et õiget pidi salve toppida.
Apteeker1
16.10.2014 16:35
Tere,
testribade hinnad võivad tõesti olenevalt tootest ja apteegist erineda aga Marja ja Järveotsa apteekides maksavad kõik testiribad 1 EUR/ 50 tk karp (v.a. Optium Freestyle).
Parimat,
Andre Vetka, proviisor
Marja ja Järveotsa Apteek
Suhkur
12.05.2015 23:59
Kaeban, kasutatav Mendor ei mõõda piisava täpsusega Mendor 5,1 ja Accu-Checki aparaat 7,6(see näit õige ja usaldatav) st läheb igasugusest mõõtmisveast ka välja juba. Suunanäitajana Mendor muidugi sobib.
pibens
13.05.2015 15:18
Suhkur,
see võib vabalt olla ühekordne juhtum.
kas seda testvedelikku kasutasid mõlema aparaadi puhul?
kas kontrollisid samal ajal laborimõõtmisega, et ühte usaldatavaks nimetad?
mul oli sarnane lugu ühe konkreetse mendori aparaadi kasutuselevõtmise alguses (meil neid mitu), aga pärast teist mõõtmist näidud ühtlustusid....siiani kontrollin vahest mõlema mõõtjaga, ikka suht ühte auku on.
pandiit
15.05.2015 12:16
Ma olen ka täheldanud, et Mendor näitab vähem. Mõned korrad olen kontrollinud Accu Chekiga. Nüüd lausa arvestan sellega, et Mendori näidule tuleb kolmandik kuni neljandik otsa liita.
Suhkur
15.05.2015 18:49
Kusjuures teatud kordadel eksib vähem, samas mõnikord jälle rohkem, ei jõua ju igakord teise gmeetriga kontrollida.